به گزارش باشگاه خبرنگاران جوان، پایتخت کشور لهستان شهری است که بسیاری از معمارهای سرشناس سعی دارند با ساختن آسمانخراشهای بلند، محیط آن را تبدیل به یک فضای مدرن و متفاوت کنند. اما انگار یک معمار در شهر «ورشو» سعی کرده تفاوت را به گونهای جدید به رخ بکشد و حاصل این تفکر به وجود آمدن باریکترین خانه جهان در این شهر است. در هیچ محیط دیگری در جهان نسبت ارتفاع به عرض ساختمان، به اندازه خانه آقای «کرت» در ورشو عجیب و غریب نیست. در مینی پرونده امروز زندگی سلام، با این خانه متفاوت آشنا خواهید شد.
بیشتربخوانید
این خانه توسط یک معمار به نام جیکوب شزنی ساخته شده است. او ادعا میکند که باریکترین خانه جهان را ساخته که عرض آن در بیشترین مکان ۱۲۲ سانتیمتر و در باریکترین بخش خانه ۷۰ سانتی متر است. «شزنی» میگوید روزی هنگام رفتن به خانه با این مکان مواجه شدم و ذهنم را درگیر کرد که چگونه یک خانه در آن جا بسازم و البته چه کسی میتواند آن جا زندگی کند. این خانه مختص کسی است که دوست دارد گوشه نشین باشد، کسی که دوست دارد زمان خود را به تنهایی صرف انجام کاری خاص کند و به این ترتیب ایده ساخت باریکترین خانه جهان در ذهنم جرقه زد.
«شزنی» میگوید به محض دیدن خانه به یاد «کرت» افتادم. او نویسنده بود و این خانه با معیارهای زندگی او سازگار بود. پس همان ابتدا این خانه را به او پیشنهاد دادم و سپس شروع به ساختش کردیم. این خانه بین دو ساختمان از دو دوره تاریخی واقع شده است. دو ساختمان آجری در خیابان زلازنا که قطعهای از شهر قبل از جنگ جهانی دوم است که تقریباً دیگر هیچ نشانهای از آن وجود ندارد. مانند بسیاری از سازههای معماری در ورشو، خانه کرت نمونه کاملی از به اصطلاح شکل ناهمسان در بافت شهری است.
این خانه در داخل شکافی چهار فوتی به نام «بالشتک هوا»، بین دو ساختمان قرار گرفته است و بیش از ۳۰ فوت (۹ متر) ارتفاع دارد، اما در باریکترین نقطه آن تنها ۲۸ اینچ (۷۱ سانتیمتر) عرض دارد (نازکتر از یک اجاق گاز) و عرض آن تنها ۴ فوت در عریضترین نقطه است. خانه کرت با تنها ۴۶ فوت مربع مساحت، یک اتاق خواب، حمام، آشپزخانه و یک یخچال را در سه طبقه در خود جای میدهد. طبقه اول چیزی جز یک راه پله به طبقه دوم نیست. با این حال، هنگامی که راه پله جمع میشود، یک اتاق نشیمن زیبا را خواهید دید. برای رسیدن از طبقه دوم به طبقه سوم، باید از یک نردبان سفید بالا بروید.
از آن جایی که خانه کرت بسیار کوچک است، جایی برای وسایل برقی و فاضلاب سنتی ندارد. راه حل موقت معمار برای معضل برق، دریافت برق از دو ساختمانی بود که در بین آنها قرار گرفته است. برای دفع فاضلاب، خانه کرت از استانداردهای شهری دوری کرده و در عوض از طراحی سفارشی و نوآورانه استفاده میکند. شاهکار باریکترین خانه جهان از نظر قانونی به عنوان یک اینستالیشن هنری طبقه بندی میشود، زیرا با قوانین مسکن لهستان مطابقت ندارد، اما در واقع محل زندگی است. خانه کرت به عنوان یک جاذبه گردشگری و به عنوان باریکترین خانه دنیا، درش برای همه بازدیدکنندگان باز است. البته دیدن این خانه از بیرون جذاب نیست و شما بهتر است برای دیدنش از داخل خانه بازدید کنید.
منبع: روزنامه خراسان
انتهای پیام/