به گزارش باشگاه خبرنگاران جوان؛ در هفته کاری که گذشت شاخص کل بورس در ابتدای هفته، با رشد بیش از ۲۶ هزار واحد بر ارتفاع یک میلیون و ۳۸۵ هزار واحد ایستاد. در مجموع در هفته کاری که گذشت بازار دو روز مثبت و سه روز منفی را تجربه کرد.
این هفته به گفته کارشناس بسیاری از ابهامات برای بازار روشن شد و بازار با کمترین میزان ابهام روند خود را طی کرد. برای بررسی هفته کاری که بازار به اتمام رساند و شرایط بازار با کارشناسان بازار سرمایه به گفتوگو نشستیم؛
کوروش آسایش کارشناس بازار سرمایه در گفت و گو با باشگاه خبرنگاران جوان، گفت:در هفتهای که گذشت شاخص کل بورس با ۲.۸۰ درصد رشد همراه بود و از عدد یک میلیون و ۳۵۹ هزار واحد به یک میلیون و ۳۹۷ هزار واحد رسید. در این هفته شاخص به مقاومت یک میلیون و ۴۰۰ هزار واحدی برخورد کرد.
او در ادامه گفت: شاخص هم وزن نیز ۲.۸۸ درصد رشد داشت و از عدد ۳۵۷ هزار واحدی به ۳۶۸ هزار واحد رسید. اما شاخص فرابورس رشد زیادی نداشت و تنها ۰.۲۷ درصد رشد کرد و از عدد ۱۸ هزار و ۷۰۰ واحد به ۱۸ هزار و ۸۳۶ واحدی رسیده است. در مجموع هر سه شاخص در این هفته با رشد همراه بودند.
آسایش در رابطه با میزان ورود و خروج نقدینگی به بازار گفت: در این هفته یک هزار و ۴۳۷ میلیارد تومان خروج پول حقیقی را داشتیم. همچنین ارزش معاملات در هفته ۱۸ هزار و ۳۷۸ میلیارد بوده است که به طور میانگین روزانه ۳ هزار و ۶۷۵ میلیارد تومان حجم معاملات روزانه را بازار شاهد بود که نسبت به هفته قبل وضعیت بهتری داشته داشت، اما همچنان شاهد خروج نقدینگی از بازار بودهایم.
بیشتر بخوانید
این کارشناس بازار سرمایه در رابطه با عوامل تاثیر گذار بر روند بازار در هفتهای که گذشت، گفت: در هفته گذشته عمده عوامل تاثیر گذار بر بازار اخبار مناسب و مثبتی بودهاند که از مصوبه حمایتی ۱۰ بندی تا قیمت گذاری خودرو و حمایت از بازار مطرح شد. بازار در این هفته شرایط مساعدی داشت، اما مقاومت یک میلیون و ۴۰۰ هزار واحد سبب شد که بازار مجدد یک عقب نشینی داشته باشد.
سجاد دولت دوست کارشناس بازار سرمایه در گفت و گو با باشگاه خبرنگاران جوان، گفت: در هفتهای که گذشت وضعیت کلی بازار به مراتب از هفتههای گذشته مطلوبتر بود و شاهد رشد شاخصها بودیم. از ۵ روز کاری دو روز مثبت و سه روز بازار روندی منفی داشت. با وجود روند رشد بازار در هفته گذشته همچنان شاهد خروج نقدینگی از بازار بودیم.
این کارشناس بازار سرمایه در رابطه با صنایع پیشتاز هفته گفت: برخی صنایع از جمله صنایع پالایشی، فلزی، معدنی، قندی و زراعت بیشترین بازدهی را در کنار تک سهمهای مانند مخابرات ایران داشته اند.
او گفت: در هفته کاری که به اتمام رسید سه نماد افران، کمند و پارند سه نماد بازار بورس با برترین تقاضا بودهاند. همچنین گروه خودرو و فلزات اساسی و چند رشتهای نیز برترین گروه صنعتی روز چهارشنبه بازار بودند.
دولت دوست در رابطه با عوامل تاثیر گذار بر روند بورس در هفتهای که گذشت، گفت: از عوامل تاثیرگذار بر روند بازار میتوان به روند مذاکرات اشاره کرد. همچنین نرخ ارز نیز از جمله موارد مهم و تاثیر گذار بر روند بازار و صنایع بود. مورد بعد مطرح شدن موضوع ارز ۴۲۰۰ تومانی است که این موضوع بر صنایع غذایی تاثیر مثبتی گذاشته است. اما نکته مهمتر به لایحه بودجه و موضوع ۱۰ بند حمایتی که توسط وزیر اقتصاد مطرح شد، باز میگردد که این ۱۰ بند بسیاری از موضوعات مهم بازار از جمله نرخ خوراک پتروشیمیها، پالایشیها و مالیاتهای صنایع را شفاف کرد و بسیاری از ابهامات منفی تاثیر گذار بر بازار را بی تاثیر کرد.
بر اساس گفته کارشناسان بازار سرمایه، در هفته کاری که به اتمام رسید تمام شاخصها روندی مثبت داشتند. روندی که با برخورد شاخص کل به مقاومت یک میلیون و ۴۰۰ هزار واحد کمی از آن عقب نشینی کرد. اما یکی از دلایل این روند مثبت میتواند مشخص شدن ابهامات حوالی بازار باشد. ابهاماتی که بخش عمده آن با مصوبه حمایتی ۱۰ بندی رفع شد.
گزارش از کیمیا قلی پور
انتهای پبام/