به گزارش باشگاه خبرنگاران جوان، سیدرضا صالحیامیری، رئیس کمیته ملی المپیک در نشست خبری خود گفت: سیاست اول ما اعزام کیفی کاروان با توجه به تاکیدات مقام معظم رهبری است. دوم اعزام بانوان است. ما باور داریم حضور فعالتر و اعزام دختران به هانگژو میتواند علاوه بر کسب سکو به ارتقای جایگاه کشور کمک کند. سیاست سوم مجموعه فعالیتهای فرهنگی و اقدام چهارم استفاده از ظرفیتهای داخلی است. سیاست پنجم ارتقای حداقل یک پلهای نسبت به بازیهای آسیایی جاکارتا است.
وی افزود: در جارکارتا حدود ۱۰۰ ورزشکار زن داشتیم و در این دوره حضور کمی و کیفی بانوان بیشتر خواهد بود. با توجه به سیاست ابلاغی برای استفاده از تولیدات داخلی از امکانات پروازی و لباس داخلی استفاده خواهیم کرد مگر در جایی که ممکن نباشد.
وی درباره حاشیههای وزنه بردری گفت: وزنهبرداری یکی از فدراسیونهای مهم ورزش قهرمانی و جزو سه رشته و فدراسیون اول در کمیته ملی المپیک است. ما به عنوان کمیته، بودجه همه فدراسیونها را به صورت صددرصد اختصاص دادیم و تا الان آمار نشان میدهد میانگین حدود ۱۲۰ تا ۱۳۰ درصد به همه فدراسیونها به جز یک فدراسیون پرداخت کردیم. در چهار سال گذشته به تعهدات خود وفادار بودیم و بیش از صد درصد بودجه مصوب را پرداخت کردیم. در سال ۱۴۰۰ و در چهار ماه اول بیش از ۹۰ درصد بودجه فدراسیونها را پرداخت کردیم.
رئیس کمیته ملی المپیک تصریح کرد: هدفگذاری ما روی ۴۰۰ میلیارد تومان است که باید در دوره آتی به آن برسیم. ۴ میلیون دلار ارز برای سه رویداد بازیهای آسیایی، بازیهای کشورهای اسلامی و بازیهای جوانان پیش رو احتیاج داریم. برای اعزام ۵۰۰ نفر، ۲ میلیون دلار برای بازیهای آسیایی لازم است. ۱.۵ میلیون دلار برای بازیهای کشورهای اسلامی و بازیهای جوانان نیز حدود یک میلیون دلار ارز لازم داریم.
وی ادامه داد: در بودجه ردیف ارزی وجود ندارد و برای آن معادل ریالی در نظر میگیرند و ما از بانک مرکزی ارز میگیریم که حدود ۱۰۰ میلیارد تومان خواهد بود. برای جاکارتا دو میلیون دلار بود که ۸ میلیارد تومان بود، ولی همین مقدار را باید برای بازیهای هانگژو باید بین ۵۰ تا ۶۰ میلیارد تومان تامین شود.
صالحیامیری در خصوص ادغام بودجه کمیته و وزارت ورزش و جوانان گفت: در این خصوص نامهای را خدمت معاون اول رئیس مجلس، رئیس کمیسیون فرهنگی مجلس نوشتیم. چند نکته در خصوص ادغام بودجه مطرح کردیم که این امر در مورد کمیته غیر کارشناسی و غیر حرفهای است.
وی تاکید کرد: نکته اول حساسیت کمیته در مورد مداخله دولت است. این خلاف منشور المپیک و با واکنش IOC روبه رو میشویم. IOC به ایتالیا اخطار داده که باید بودجه کمیته مستقل باشد. رونوشت آن به ۲۰۶ کشور از جمله ایران آمده است.
رئیس کمیته ملی المپیک افزود: دوم تعهد ما برای برگزاری رویدادهای مختلف است. بهار سال آینده، یکصد میلیارد تومان برای خرید ارز لازم داریم اگر پرداخت نشود ما باید اعلام کنیم در رویدادها شرکت نمیکنیم و این پیامدها را چه کسی پاسخ میدهد. اگر این طرح اصلاح نشود که البته باور دارم مجلس درک از منافع ملی دارد، اصلاح میشود. با مسئولین ذی ربط مکاتبه کردیم. اگر اصلاح نشود دو چالش داریم. اول اعتراض IOC و دوم عدم امکان برگزاری و حضور در رویدادهای پیشرو. نمیتوانیم برای تامین منابع اعزام به منابع غیر مطمئن تکیه کنیم و باید منابع در اختیار کمیته باشد. این موضوع انگیزه دستگاه برای افزایش و تامین منابع و پیگیری را میگیرد. کمیته با بودجه ۳۰ میلیاردی تحویل گرفته شد و به ۱۶۰ میلیاردی رسیده و هدفگذاری نیز روی ۴۰۰ میلیارد تومان است.
وی تصریح کرد: در پاسخ به نامه ما دیدیم دوستان حداقل سواد اداری را ندارند و گفتند برای نظارت بیشتر بر کمیته ملیالمپیک و پارالمپیک این کار را کردیم. چون نهاد عمومی غیر دولتی هستیم دیوان محاسبات و بازرسی استقرار دارند. اگر منظور از نظارت، نظارت بیرونی است باید بگوییم که سازمان بازرسی و دیوان محاسبات در اینجا استقرار دارند اگر نظارت تخصصی است هم باید گفت این کمیته است که باید نظارت بر ورزش کند و عکس آن صادق نیست. اگر تفکیک بودجه انجام نشود مسئولیت هر اتفاقی بر عهده تصمیمگیران خواهد بود.
رئیس کمیته ملی المپیک گفت: انتخابات کمیته قطعا ۱۷ اسفند برگزار میشود. انتظار داریم انتخابات فدراسیونهای المپیکی تا آن زمان برگزار شود. بر اساس اساسنامه باید در مجمع نصف بعلاوه یک عضو باید فدراسیون المپیکی باشد اگر این امر نباشد امکان برگزاری انتخابات نیست. طی جلسه با وزیر مطمئن شدم مصمم به برگزاری همه انتخاباتها هستند.
صالحیامیری تصریح کرد: اعضای هیئت اجرایی فعالیت افتخاری دارند و حضور آنها شغل نیست به جز دبیرکل و خزانهدار. این بند در تمام اساسنامههای جهان وجود دارد. اینکه شغل نیست و یا مسئولیت ندارد، دو امر جداست. رئیس کمیته مسئول هدایت راهبری و عزل و نصب در کمیته خواهد بود حتی پیشنهاد دبیرکل با رئیس خواهد بود و مسئولیت با رئیس خواهد بود. این امر در بسیاری از کمیتههای ملی المپیک وجود دارد کمیته بینالمللی المپیک مانعی برای آن ندارد تا کشورها بتوانند از ظرفیتهای کشور بهرهمند شوند.
وی در خصوص فراخوانده شدن به لوزان برای موضوع فدراسیون ژیمناستیک گفت: هیچ مرجع بینالمللی ما را به لوزان فرانخوانده است. فدراسیون جهانی ژیمناستیک هم به من نامه نداده است. از طریق گفتگو و تعامل دوجانبه کمیته و فدراسیونهای جهانی و کمیته و وزارت ورزش این مشکلات حل خواهد شد.
صالحیامیری تاکید کرد: در خصوص اساسنامه و آییننامههای ملزم به آن، مداخله نداشتیم و مطلع نبودیم، اما نامهای را دو سال قبل به لاریجانی، رئیس وقت مجلس فرستادیم که تصمیماتی که در اساسنامه گرفته شود و مخالف منشور باشد برای ما تبعات دارد و این هشدار را دادیم ما وظیفه ذاتی خود را در این مورد انجام دادیم.
وی در خصوص اینکه گفته میشود وزیر ورزش قصد حضور در انتخابات کمیته را دارد و احتمال تعویق انتخابات فدراسیونها هم به همین دلیل است، گفت: ابتدا باید بگویم سجادی راس ورزش کشور است و باید به سجادی کمک کرد. دوم اینکه در چارچوب اساسنامه هر کسی میتواند کاندید شود و ارزیابی حقوقی برای حضور افراد در مجمع و کمیته زمانی است که ثبت نام کرده باشند و بر اساس پیشگوییها نمیتوان قضاوت کرد. در جلسه هفته گذشته با سجادی، وی این موضوع را تکذیب کرد.
رئیس کمیته ملی المپیک تاکید کرد: من واقعا برای حضور در انتخابات به تصمیم نهایی نرسیدم و هر موقع به تصمیم نهایی برسم با اهالی رسانه که چهار سال در کنار من بودند مطرح و دلایل حضور و عدم حضور را با شما اعلام میکنم.
وی در مورد برخی اعضای هیئت اجرایی خواستار تعویق انتخابات هستند تا خودشان هم پست بگیرند، تصریح کرد: باید انصاف داشته باشیم و قضاوت عادلانه باشد. اعضای هیئت اجرایی بازوی قوی ما در ۴ سال گذشته بودهاند و همکاری صادقانه داشتند. تمام کارها با تصمیم هیئت اجرایی انجام شد. اینکه اشخاص نظرات فردی دارند، انتظار ندارید مانع اعلام نظرشان شویم، اما ما رسما اعلام میکنیم انتخابات ۱۷ اسفند برگزار میشود.
بیشتر بخوانید
انتهای پیام/