به گزارش باشگاه خبرنگاران جوان، در سال ۲۰۰۳ در صحرای آتاکاما در شیلی بود که جسد مومیایی که بعدها نام «آتا» روی او گذاشته شد کشف شد. در ابتدا تصور میشود که آتا احتمالا کودکی بین ۶ تا ۸ ساله بوده است. اسکار مونو از جویندگان گنج محلی کسی بود که در یک کلیسای متروکه در شهر لا نوریا آتا را کشف کرد. او آتا را در حالی پیدا کرد که درون کیسهای چرمی قرار داشت. به دور مومیایی پارچهای سفید با روبانی بنفش پیچیده شده بود.
تا اینجا نکته ابهام برانگیزی وجود نداشت، اما شکل ظاهری مومیایی با جمجمهای کشیده و حدقه چشمانی اریب و همینطور ۱۰ جفت دنده (به جای ۱۲ جفت معمولی در انسانهای عادی) باعث شد تا بسیاری تصور کنند با یک موجود فضایی مواجه شده اند. به همین دلیل خیلی زود پای علاقهمندان به فرازمینیها نیز به ماجرا باز شد. حتی در سال ۲۰۱۳ مستندی به نام Sirius در رابطه با آتا ساخته شد. یکی از فرضیههایی که در این مستند مطرح شد این بود که آتا احتمالا یکی از موجودات فضایی بوده که روزگاری به همراه سایر فرازمینیها به سیارهی ما سفر کرده است.
هر چند در ابتدا دستکم تصور میشد که آتا متعلق به دورانهای باستان باشد، اما بررسیهای انجام گرفته در سال ۲۰۱۲ این فرضیه را نیز رد کردند و مشخص شد قدمت این مومیایی ۱۵ سانتیمتری در واقع به دهه ۱۹۷۰ باز میگردد. در همین حال، نکته دیگری که باعث شد ابهامات زیادی در مورد انسان بودن آتا به وجود بیاید آزمایشهایی بود که نشان میداد ۸ درصد از DNA او اصلا متعلق به انسانها نیست. همین موضوع باعث شد تا بسیاری تصور کنند او یک موجود فضایی است.
با این حال، نهایتا تحقیقات دانشمندانی از دانشگاه استنفورد و دانشگاه کالیفرنیا نشان داد که آتا در حقیقت دختربچهای بوده که بیش از ۴۰ سال قبل مرده است. آتا در هنگام مرگ به چندین بیماری ژنتیکی مبتلا بود و بیماریهایی همچون کوتاه قامتی (کوتولگی) و سایر اختلالهای استخوانی نیز باعث جثه ریز او شده بودند. در همین حال، فرض محتمل این است که او یا نوزادی نارس بوده یا اینکه اندکی پس از تولد جان سپرده است.
منبع: روزیاتو
انتهای پیام/