مقایسه آمار کشفیات لوازم خانگی در سال ۹۹ (۳ هزار میلیارد و ۱۴۵ میلیون تومان) نسبت به امسال (۱ هزار میلیارد و ۱۲۴ میلیون تومان) نشان دهنده کاهش ۶۴ درصدی قاچاق لوازم خانگی است.

امیرمحمد پرهام فر مدیرکل دفتر پیشگیری ستاد مبارزه با قاچاق کالا و ارز در گفتگو با باشگاه خبرنگاران جوان، گفت: از خرداد ۹۷ واردات لوازم خانگی ممنوع شد، اما در مبادلات مرزی و مرز نشینی همچنان واردات لوازم خانگی آزاد بود. زیرا مرزنشینان از معافیت‌هایی برخوردارند که می‌توانند کالا‌هایی را از جمله لوازم خانگی به کشور وارد کنند.

او افزود: دو ماه پیش نیز ورود لوازم خانگی کره‌ای به موجب مصوبه کارگروه وزارت صنعت، معدن و تجارت ممنوع شد. حتی ورود برند‌های کره‌ای که در سایر کشور‌ها تولید شوند نیز ممنوع است. اما هم اکنون واردات لوازم خانگی در رویه مرزنشینی وجود دارد.

او ادامه داد: اکنون طی این دو ماه تغییر محسوسی نسبت به قاچاق لوازم خانگی نداشتیم. اما طی سه سال گذشته که واردات لوازم خانگی به صورت رویه تجاری ممنوع شده، چون ظرفیت تولید لوازم خانگی برای پاسخگویی به نیاز داخلی وجود نداشت، شاهد ورود قاچاق آن به کشور بودیم. زیرا لوازم خانگی جزء کالا‌های ضروری محسوب می‌شوند و نمی‌توان آن ها را با تصمیمات مقطعی و ناگهانی ممنوع کرد.

آمار کشفیات سال 98 سال 99 8 ماهه 1400
لوازم خانگی 735 میلیارد تومان  3 هزار میلیارد و 51 میلیون تومان 1 هزار میلیارد و 25 میلیون تومان
لوازم صوتی و تصویری 96 میلیارد و 800 میلیون تومان 94 میلیارد و 400 میلیون تومان 99 میلیارد و 700 میلیون تومان

پرهام فر گفت: طی این سه سال که فرصتی برای تولیدکنندگان ایرانی فراهم شده، مردم و بازار نسبت به قیمت و کیفیت لوازم خانگی تولید داخل، نارضایتی‌هایی را دارند. زمانی که کشوری سیاست‌های حمایتی را برای تولید داخلی اعمال می‌کند، انتظار این است که به موازات آن، بهبود کیفیت و قیمت کالا‌های تولیدی داخل نیز وجود داشته باشد.

او ادامه داد: در حال حاضر ظرفیت‌های خوبی برای تولید لوازم خانگی در داخل کشور به وجود آمده است، اما مسیری نیست که یک شبه طی شود. این موضوع باید همواره مدنظر باشد که حمایت بی حد و مرز، باعث می‌شود که آن صنعت پیشرفت نکند.

پرهام فر در پایان گفت: در حوزه خودرو نیز شاهد این موضوع هستیم. سال‌های سال است که به جهت حمایت از تولید داخل تعرفه‌های سنگین وضع شده و واردات خودرو‌های خارجی ممنوع شده، اما اثر خوبی را در داخل شاهد نبوده ایم. قیمت کالای داخلی در یک مسابقه تک نفره، علی رغم اینکه تمام رقبا را برای آن کنار زده ایم، برنده نبوده است؛ بنابراین شاهد افزایش قیمت و افت کیفیت و تنوع محصولات هستیم.

میزان تولید لوازم خانگی در کشور از زمان ممنوعیت واردات (هزار عدد)

محصول سال 97 سال 98 سال 99
یخچال و فریزر 1085 1221 2296
ماشین لباسشویی 650 742 1270
کولر آبی 980 944 1734
کولر گازی 96 101 177
پکیج 485 660 590
انواع لوازم گازسوز 1418 1401 2950
لوازم خانگی کوچک 2500 2800 5000
تلویزیون 800 825 1435
جمع 8014 8694 15452

انتهای پیام/

اخبار پیشنهادی
تبادل نظر
آدرس ایمیل خود را با فرمت مناسب وارد نمایید.
نظرات کاربران
انتشار یافته: ۷
در انتظار بررسی: ۰
Iran (Islamic Republic of)
ناشناس
۱۸:۰۱ ۱۱ دی ۱۴۰۰
خخخخخخخخخ دمتون گرم با این کار درامد
Iran (Islamic Republic of)
ناشناس
۰۹:۵۵ ۱۱ دی ۱۴۰۰
و در مقابل افزایش 64 درصدص قیمت کاالاهای تولید داخل و بدبخت شدن مردم
Iran (Islamic Republic of)
ناشناس
۱۵:۱۲ ۱۰ دی ۱۴۰۰
درعوض جنسای بی کیفیت باقیمت سرسام آوردارن به مردم میندازن.این عدالته که کسی حق انتخاب چیزی که میخادپول براش بده رونداره
Iran (Islamic Republic of)
ناشناس
۱۲:۴۳ ۱۰ دی ۱۴۰۰
اقا زاده ها چرا تلاششون رو کم کردن خوب قاچاق کنید دیگه
Iran (Islamic Republic of)
ناشناس
۱۱:۰۳ ۱۰ دی ۱۴۰۰
قاچاق کالا سوخت وارز از قاچاق مواد مخدر هم مهمتر و ضربه اش مهلک تر است باید برخورد با قاچاق کالا شدیدتر و جرمش سنگین تر از مواد مخدر باشد رییس ی کشور اگه چیزی بداند دستور ریشه کنی قاچاق کالا با تمام قدرت ارگان ها را صادر میکند ی بس تریاک از یکی میگیرند کلی اذیتش میکنند ده تا تریلی قاچاق کالا رو با بیس ملیون عبور میدند یعنی ضربه نان مردم
Iran (Islamic Republic of)
ناشناس
۱۰:۲۳ ۱۰ دی ۱۴۰۰
ولله ادم چی بگه از این حرف مسئولین ..اخه کجا کاهش بیا ببین از خوزستان تا خرم اباد جاده ازادراه افتاده دست شوتی ها شب و روز کلای قاچاق بار میزنن البته با هماهنگی پاسگاه نیرو انتظامی و بچه های پایس راه،،،
Iran (Islamic Republic of)
ناشناس
۱۰:۴۰ ۱۰ دی ۱۴۰۰
برادر عزیزقاچاق زیاده صحیح ولی خواهشا جمع نبند
آخرین اخبار