به گزارش باشگاه خبرنگاران جوان به نقل از جروزالم پست، میشل عون، رئیس جمهور لبنان با انتقاد از دولت اعلام کرد کابینه بیش از دو ماه است که تشکیل جلسه نداده است.
رئیس جمهور لبنان گفت: «انسداد غیرموجه، عمدی و سیستماتیکی که دولت را از هم پاشیده و آن را به سمت نابودی سوق میدهد، باید پایان یابد. نه فردا، امروز، ضروری است که هیئت دولت تشکیل جلسه دهد و مشکلات موجود در شورای وزیران را برطرف کند.»
میشل عون بر لزوم گفتگوهای ملی فوری در لبنان به منظور دستیابی به راه حلی برای بحران این کشور تاکید کرد و افزود: این راه حل، شکل گیری نظام جدید مبتنی بر تمرکززدایی و راهبرد دفاعی و طرح بهبود اوضاع مالی است.
او افزود: نخستین گام، عملی شدن اصل بازخواست یعنی تعیین مسئول فروپاشی اوضاع و حمایت از اموال مردم و بازگرداندن آن به سپرده گذاران است. انتخابات آینده پارلمانی باید همه پرسی بر این اساس باشد.
وی خاطر نشان کرد: برای جلوگیری از فروپاشی اوضاع تلاش کردم، اما اهالی سیاست، این تلاشها را در نظر نگرفتند. زمانی که فروپاشی رخ داد، دعوت به گفتگو با کسانی کردم که به خیابانها آمده بودند، اما آنها هم گفتگو را رد کردند. درست است که دفاع از کشور مستلزم همکاری ارتش، ملت و مقاومت است، اما مسئولیت اساسی برعهده حاکمیت است و فقط حاکمیت است که راهبرد دفاعی را تعیین و برای اجرای آن تلاش میکند. تا زمان رسیدن به این شرایط، باید کارشکنی عمدی، روشمند و غیرقابل توجیه که باعث فروپاشی سازمانها و نهادها میشود، متوقف شود. با اینکه فروپاشی در کشور رخ داد، تسلیم نشده ام و تسلیم نخواهم شد و با وجود همه این شرایط همچنان معتقدم که راه حل در چارچوب سند وفاق ملی، امکان پذیر است. کارشکنی در مجلس در فروپاشی حکومت نقش دارد. آیا کسی میتواند پاسخ ندادن مجلس به دعوتهای مکرر من برای تصویب قوانینی را که به نفع مردم است، توضیح دهد؟
چندی پیش، عون در یک مصاحبه تلویزیونی اعلام کرد که لبنان برای خروج از بحران فعلی به شش تا هفت سال زمان نیاز دارد.
نجیب میقاتی، نخست وزیر لبنان هم توقف برگزاری جلسات کابینه این کشور را مشکلی دانست که نمی توان آن را نادیده گرفت و از آن چشم پوشی کرد. او بار دیگر خواستار خودداری از بهره برداری های سیاسی از دستگاه قضایی شد و تاکید کرد دستور برگزاری انتخابات پارلمانی در مه آینده را امضا کرده و در اختیار میشل عون رئیس جمهور کشور قرار داده ام.
وی ادامه داد اگر مسائل با استعفای من حل شود در این کار تردید نخواهم کرد.
نجیب میقاتی همچنین خواستار گفتوگوی ملی درباره سیاست خارجی و نیز بهبود روابط با کشورهای عربی حوزه خلیج فارس شد و بر تفاهم داخلی از طریق گفتوگو برای بهبود روابط لبنان با کشورهای عربی تاکید کرد.
لبنان از سال ۲۰۱۹ تا به حال با بحرانهای سیاسی و اقتصادی بی سابقهای مواجه شده است؛ به طوری که به گفته بسیاری از تحلیلگران اوضاع اقصادی این کشور از زمان جنگهای داخلی سالهای ۱۹۷۵ تا ۱۹۹۰ بی سابقه ایترین رکود را به ثبت رسانده است.
بعد از انفجار بزرگ بندر بیروت دولت لبنان به ریاست «حسان دیاب» نخستوزیر این کشور استعفا داده و «سعد الحریری» جایگزین دیاب شد. الحریری نزدیک به یک سال نتوانست دولتی در لبنان تشکیل دهد که این موضوع وضعیت را برای مردم این کشور بدتر کرده و بحرانهای اقتصادی، سیاسی و اجتماعی لبنان را فرا گرفت.
انتهای پیام/