به گزارش باشگاه خبرنگاران جوان از مشهد، حسین محمدزاده، رئیس مرکز تحقیقات آبهای زیرزمینی و ژئوترمال (متآب) دانشگاه فردوسی مشهد در کمیسیون معدن و صنایع معدنی اتاق بازرگانی خراسان رضوی گفت: یکی از مشکلات اساسی که وضعیت جامعه را به خطر میاندازد بیتوجهی به محیط زیست است.
وی با انتقاد از کاهش کیفیت آموزش و تحصیل و حتی انگیزه دانشجویان نسل جدید، گفت: یکی از راههای تشویق دانشجویان به تحصیل در رشته زمینشناسی، ارائه بورسیه به صورت کاملا هدفدار و حمایت مالی از فعالیت دانشجویان در این حوزه است.
بیشتر بخوانید
محمد وحیدینیا، مدیر گروه زمینشناسی دانشگاه فردوسی مشهد گفت: در حال حاضر در رشته زمینشناسی نگرانی نسبت به کمبود نیرو وجود دارد و این بحث میتواند برای آینده شاخههای شغلی که وابسته به این رشته هستند، نگران کننده باشد.
وی گفت: متاسفانه به درس زمینشناسی در مقطع دبیرستان به میزان کافی توجه نشده و روز به روز از اهمیت این درس کاسته میشود.
مدیر گروه زمینشناسی دانشگاه فردوسی مشهد گفت: دانشگاههای کشور از جمله دانشگاه فردوسی از تجهیزات مطلوبی برای این رشته برخوردار هستند و ظرفیت زیادی برای پرورش دانشآموختگان متخصص و حرفهای در حوزه زمینشناسی وجود دارد که متاسفانه بلااستفاده باقی ماندهاند.
در ادامه این جلسه ناصر حافظی مقدس، عضو هیئت علمی گروه زمینشناسی دانشگاه فردوسی مشهد گفت: کاهش جمعیتی که درحال وقوع است عواقب بسیار زیادی برای کشور در بر خواهد داشت و در آینده نزدیک نه تنها برای رشته زمینشناسی بلکه برای سایر رشتهها نیز باید به جذب نیرو از مراجع و ظرفیتهای مختلف ولو بیرونی بپردازیم.
وی گفت: روشهای استخراج معدن بسیار راحت شده و به همین خاطر است که رجوع افراد به علم زمینشناسی کاهش یافته است. از طرفی ابعاد این رشته برای افراد نامشخص باقی میماند.
عضو هیئت علمی گروه زمینشناسی دانشگاه فردوسی مشهد گفت: اگر بتوانیم مشکلات و ایدههای موجود در این مسئله را دستهبندی کرده و به خوبی ارائه دهیم، موفق به چارهاندیشی درستی در این خصوص خواهیم بود. معدن احتیاج به سرمایهگذاری و تشویق فعالیت عملی برای دانشجویان دارد. بخش خصوصی برخلاف دولت در ارتباط با تشویق دانشجویان به ورود در حوزه زمینشناسی و معدن از نقش بسیار پررنگی برخوردار است.
انتهای پیام//ف.ح.