به گزارش باشگاه خبرنگاران جوان از مشهد، یعقوبعلی نظری استاندار خراسان رضوی گفت: پیگیری بیشتری از سوی نمایندگان استان در مجلس شورای اسلامی و مدیران دستگاههای اجرایی برای دریافت سهم بیشتر از منابع و اعتبارات ملی که در سطح وزارتخانهها وجود دارد، نیاز است و باید برای جبران عقبماندگیهای استان در این زمینه اهتمام بیشتری صورت گیرد.
وی گفت: قبل از بسته شدن لایحه بودجه سال ۱۴۰۱ از نمایندگان خراسان رضوی در مجلس شورای اسلامی انتظار میرود که نسبت به مطالبه سهم واقعی استان از این بودجه و دیده شدن خراسان رضوی در تصمیمات وزارتخانهای وارد عمل شوند تا استان از این جهت متضرر نشود.
استاندار خراسان رضوی گفت: تهیه سند آمایش سرزمینی از نظر جامعیت موضوعات، دقت و برنامه ریزی راهبردی بسیار اهمیت دارد و باید از طریق این سند اطلاعات جامع و پایه در اختیار برنامه ریزان قرار گیرد، اجتناب از بخشی نگری صرف و داشتن نگاه مستقل تحقیقاتی و پژوهشی در ارتباط با گردآوری موضوعات در این سند ضروری است.
نظری گفت: بازنگری در سند آمایش سرزمینی در استان از دیدگاه جامعیت موضوع و پرداختن به نکاتی است که از آن غفلت شده است، همین مسئله مربوط به مزیت زیارت و تاثیرات آن بر حوزههای اقتصادی و اجتماعی چندان در این سند به آن پرداخته نشده است.
وی گفت: موضوعات و مزیتهای مختلف در سند آمایش سرزمینی باید براساس واقعیتها و نظرات کارشناسانه باشد و از تجارب مسئولان و کارشناسان در آن بهره گرفته شود تا یک سند جامع، دقیق و قابل استفاده و پیاده سازی برای همه دستگاههای اجرایی باشد که بتوانند مبتنی بر آن نسبت به جذب اعتبارات خود اقدام کنند.
بیشتر بخوانید
استاندار خراسان رضوی گفت: موضوعات مختلف در این سند باید به صورت دستگاهی پیگیری شود و ما نیز موضوعات را به صورت موردی از طریق دستگاههای اجرایی دنبال خواهیم کرد، عقب ماندگیهای استان در موضوعات مختلف بویژه تخصیص اعتبارات عمرانی باید از طریق دستگاه اجرایی مربوطه احصا و گزارش آن به سازمان مدیریت و برنامه ریزی ارسال شود.
رضا جمشیدی رئیس سازمان مدیریت و برنامه ریزی خراسان رضوی گفت: سند آمایش ملی و سند آمایش خراسان رضوی با هدفتخصیص ۷۰ درصد اعتبارات جاری خراسان رضوی از ابتدای امسال تا کنون ایجاد فرصت برای اعمال نظر در سند ابلاغی سازمان برنامه و بودجه کشور بررسی و سپس برای کمیسیون تخصصی شورای عالی آمایش سرزمینی کشور ارسال میشود.
رئیس سازمان مدیریت و برنامه ریزی خراسان رضوی گفت: این تغییرات باید در سند آمایش استان انجام شود، چون آخرین مطالعات مصوب شورا، مربوط به سال ۱۳۹۳ و افق مطالعات مربوط به سال ۱۴۰۴ است بنابر این بروز رسانی و به هنگام سازی اطلاعات ضروری است.
جمشیدی گفت: ممکن است تعارضاتی بین سند استانی و سند ملی وجود داشته باشد که درصدد حل این تعارضها هستیم.
وی گفت: سه استان خراسان در منطقه ۹ آمایش کشور هستند که تعاملات و تعارضاتی که در این سند ممکن است نیاز به بررسی داشته باشد، انجام میشود و نهایتا بازنگری این موضوع تا آخر سال به تصویب شورای برنامه ریزی و توسعه استان خواهد رسید.
رئیس سازمان مدیریت و برنامه ریزی خراسان رضوی گفت: مجموع اعتباراتی که تا این لحظه به استان ابلاغ شده، حدود ۴ هزار و ۶۰۰ میلیارد تومان است که تقریبا حدود ۴۹ درصد تخصیص پیدا کرده است.
جمشیدی گفت: اعتبارات جاری استان نیز حدود هزار و ۳۰۰ میلیارد تومان است که در ۹ ماهه امسال، حدود ۷۰ درصد تخصیص پیدا کرده و ۳ هزار و ۳۰۰ میلیارد تومان هم مجموع اعتبارات عمرانی استان است که تا این لحظه بطور میانگین حدود ۴۱ درصد از آنها دارای تخصیص هستند.
محسن نصرپور، مدیرکل صداوسیمای خراسان رضوی نیز در این نشست، با اشاره به جایگاه صداوسیما در افق سال ۱۴۲۴ سند آمایش ملی گفت:صداوسیمای جمهوری اسلامی ایران باید ماهواره مستقل داشته باشد و جایگاه رسانه ها، فضای مجازی و ماهوارههای مستقل در سند آمایش ملی خالی است که باید به این مورد توجه شود.
نشست شورای برنامه ریزی و توسعه استان خراسان رضوی امروز با حضور استاندار خراسان رضوی در مشهد برگزار شد.
انتهای پیام // س.ع