به گزارش باشگاه خبرنگاران جوان از شیراز، یکی از مشکلاتی که همواره در استان فارس وجود داشته، نبود سیستم حمل و نقل ریلی مناسب و ارتباط آن با شبکه حمل و نقل کشوری است به همین خاطر این مشکل سالیان زیادی است که فارس را دچار مشکلات اساسی کرده است و استان نتوانسته نقش مؤثری در حوزه حمل و نقل ریلی کشور داشته باشد.
دولت سیزدهم برای پایان دادن به طرحهای نیمه تمام به طرحی رسید که سالیان زیادی از عمر آن گذشته، ولی اهتمام ویژهای برای بهره برداری از آن وجود ندارد. یکی از این پروژهها، طرح راه آهن شیراز به بوشهر است.
به گفته مسئولان میانگین عمر پروژههای نیمه تمام در استان فارس و کشور نزدیک به ۱۴ سال است و و پروژه راه آهن شیراز به بوشهر نیز از زمان آغاز فعالیتهای اجرایی آن تاکنون نزدیک به ۱۴ سال سن دارد، ولی این پروژه هنوز هم به سرانجام نرسیده است.
دولت در تلاش است تا این طرح بزرگ مقیاس ملی را به سرانجام برساند، اما سوال اساسی اینجاست که طرحی که نیاز به حداقل ۵ سال فعالیت مستمر برای بهره برداری دارد آیا در طول دولت سیزدهم به بهره برداری میرسد یا خیر؟
استاندار فارس پیشتر در جریان مراسم نامگذاری ایستگاه راه آهن شیراز به نام آیتالله حائری شیرازی، گفته بود که راه آهن شیراز - بوشهر در سفر رئیس جمهور به فارس قطعی شده و اخیراً نیز توافقنامهای با قرارگاه خاتمالانبیاء و استاندار بوشهر امضا شده است.
محمد هادی ایمانیه با یادآوری اینکه برنامه راه آهن شیراز بوشهر در سفر رئیس جمهور به این ۲ استان، قطعی شده است، گفت: تاکنون دو جلسه جدی با وزرای نفت و راه و شهرسازی و معاون اول رئیس جمهور برگزار شده و اخیراً نیز توافقنامهای با قرارگاه خاتمالانبیاء و استاندار بوشهر امضا شده است.
معاون هماهنگی امور عمرانی استانداری فارس گفت: با توجه به مشکلات تأمین مالی که در این طرح وجود داشته است راهکار دیگری برای برطرف کردن مشکلات مالی این طرح بزرگ مقیاس در نظر گرفته شده و آن تهاتر با نفت است و در این راستا نیز بر اساس تفاهم نامههای صورت گرفته ۷۰۰ میلیون دلار تهاتر با نفت برای تأمین اعتبار این طرح در نظر گرفته شده است.
محمود رضایی در خصوص راه آهن شیراز به بوشهر ادامه داد: این طرح یکی از طرحهای بزرگ کشوری است که دو استان مهم کشور را تحت تأثیر قرار میدهد از این رو اعتباراتی که برای این طرح در نظر گرفته شده است موجب شده تا این طرح ملی با مشکلات و تأخیر مواجه شود.
او اضافه کرد: این طرح نزدیک به ۱۰ سال است که مقدمات آن در حال انجام است و بر اساس برنامهریزیهایی که صورت گرفته است ۱۲ قطعه عملیاتی نیز برای راه آهن شیراز و بوشهر در نظر گرفته شده است و هر استان مکلف به انجام تعهدات خود در قبال این طرح ملی است.
رضایی ادامه داد: تاکنون ۴ قطعه از این طرح در دستور کار قرار گرفته و سهم استان فارس از قطعات در حال انجام ۲ قطعه و سهم استان بوشهر نیز به همین اندازه بوده است.
این مقام مسئول در حوزه عمران استان فارس در خصوص تخصیص بودجه به این طرح نیز ادامه داد: بودجهای که برای این طرح در نظر گرفته شده بود امکان بهره برداری از این طرح را طی سه یا چهار سال نمیداد .
او افزود: با توافقاتی که صورت گرفته و همکاری دولت مقرر شده تا تهاتر با نفت یکی از روشهای تأمین مالی است طرح بزرگ صنعتی باشد تا بتوان بودجه لازم برای این طرح را از این طرح تأمین نمود این در حالی است که با توجه به این که این مسیر ریلی از میان شهرهای مختلفی عبور کرده و واحدهای اقتصادی مختلفی نیز از این طرح بهره مند میگردند انتظار میرود که سرمایه گذاران بخش خصوصی نیز در این طرح همکاری لازم را داشته باشند.
معاون استاندار فارس گفت: طرح راه آهن شیراز به بوشهر علاوه بر اینکه سهم فارس را در حل و نقل ریلی کشور افزایش میدهد میتواند نقش مؤثری در افزایش حمل و نقل ریلی مسافر نیز داشته باشد و کمک قابل توجهای به این صنعت کند.
معاون هماهنگی امور عمرانی استانداری فارس در خصوص زمان بهره برداری از این طرح نیز گفت: اگر مشکلات موجود در حوزه تأمین مالی این طرح برطرف گردد انتظار میرود این طرح بزرگ ملی طی ۴ الی ۵ سال آینده آماده بهره برداری باشد.
رضایی گفت: مهمترین چالش این پروژه مشکلات مالی است از این رو روشهای متفاوتی برای این طرح در نظر گرفته شده تا تأمین مالی این طرح صورت بپذیرد و مشکلاتی که در حوزه تأمین مالی این طرح وجود دارد برطرف گردد.
او افزود: در این میان استفاده از ظرفیت بخش خصوصی برای تأمین مالی این طرح در استان فارس یکی از اولویتهای تأمین مالی این طرح است.
منبع: مهر
انتهای پیام/