چهارمین جشنواره منطقه‌ای «هوره» و «سیاچەمانە» با حضور مسئولین و هنرمندان هوره و سیاچه مانه خوان استان‌های لرستان، ایلام، کرمانشاه و کردستان به میزبانی کامیاران برگزار شد.

به گزارش  باشگاه خبرنگاران جوان از سنندج، چهارمین دوره جشنواره منطقه ای هوره و سیاچه مانه کامیاران که با حضور فرماندار شهرستان, امام جمعه, معاون امور هنری و سینمایی اداره کل فرهنگ و ارشاد اسلامی استان, روسای ادارات سطح شهرستان و شهردار و اعضای شورا اسلامی شهر, جمع کثیری از علاقمندان و عاشقان موسیقی هوره و سیاچه مانه برگزار شد.

فرماندار شهرستان کامیاران ضمن تشکر و قدردانی از دستگاه های اجرایی برگزارکننده این جشن بزرگ از جمله اداره کل فرهنگ وارشاد اسلامی استان و شهرستان, شهرداری و مجموعه های تحت امر آن و شورای اسلامی شهر , بهداشت و درمان , هلال احمر و نیروهای انتظامی و نظامی گفت: هوره دارای سابقه و قدمت ۷هزار ساله است با برگزاری این چنین جشنواره هایی حفظ این میراث معنوی و فرهنگی محقق خواهد شد و نسل جدید هم با هنر و فرهنگ قدیمی خویش آشنا می شوند.

الماسی گفت : در سال گذشته به دلیل شیوع ویروس کرونا قادر به برگزاری جشنواره نشدیم با این وضعیت کرونایی با هماهنگی های لازم با بهداشت و درمان شهرستان و استان شرایط برگزاری با رعایت پروتکل های بهداشتی فراهم شد.

او اضافه کرد: در شهرستان فعالیت خوبی در حوزه توسعه فضاهای فرهنگی انجام شده است, افتتاح و راه اندازی آمفی تاتر روباز با ظرفیت بیش از ۱۰۰۰نفر در سال گذشته در افزایش سرانه فضای فرهنگی شهرستان جهشی چشمگیر ایجاد کرد.

فرماندار کامیاران از دریافت مجوز برگزاری جشنواره ملی موسیقی اقوام ایرانی در شهرستان خبر داد و گفت: این جشنواره برای شهرستان و مردم این منطقه بسیار موثر و مفید خواهد بود.

الماسی در ادامه سخنانش گفت: هیچ قومی در ایران نمی تواند مدعی باشد که این کشور تنها متعلق به آنها است, تمام اقوام ایرانی هرکدام در دوره های مختلف در این کشور حکمرانی کرده اند بنابراین ایران متعلق به همه اقوام لر, کُرد, فارس, ترک و... است.

او یادآوری کرد: یکی از برکات مهم و تاثیرگذار این دوره در منطقه کامیاران ثبت جهانی منظر فرهنگی هورامان به مرکزیت روستای گردشگری پالنگان بود که مقدمات بسیار خوبی برای توسعه شهرستان کامیاران و استان کردستان خواهد بود, وقتی که در سایت جهانی یونسکو از منطقه هورامان به عنوان منظر فرهنگی جهانی نام برده می شود و اخبار و اطلاعات و سبک زندگی و ظرفیت های فرهنگی وهنری این منطقه را در سطح جهانی می بینیم بدون شک توسعه استان ومنطقه را از جهات مختلف از جمله صنعت گردشگری موجب خواهد شد.

فرماندار کامیاران در پایان خاطرنشان کرد: قدیمی ترین سند در سطح جهان در شهرستان کامیاران کشف شده است که به زودی در اداره فرهنگ وارشاد اسلامی رونمایی و المانی از این سند تاریخی ساخته ودر سطح شهر نصب خواهد شد.

 امام جمعه شهر کامیاران نیز در این مراسم گفت: ما چه بخواهیم چه نخواهیم موسیقی در زندگی مردم جاری است.

حجت الاسلام زارعی اظهار داشت: موسیقی در زندگی مردم جریان دارد و هرچقدر هم مخالفت کنیم سرود ملی کشورها معرف هویت ملی آنها در سطح جهان است.

او افزود: موسیقی جاری در منطقه کردزبان ریشه بسیاری از سرودها و ملودی‌ها در سراسر جهان است و قوی‌ترین ملودی‌ها و فاخرترین آثار موسیقایی کشور ما برگرفته از موسیقی اصیل کردی است.

امام جمعه کامیاران اظهار کرد: هوره هنر باستانی کردهاست که برگرفته از زندگی و سنن آنها بوده و با بداهه خوانی نیازمند تسلط و توانمندی بسیاری است.

 زارعی افزود: موسیقی در زندگی مردم جهان و ما مسلمانان جریان دارد و در فاخرترین قرائت‌های قرآن نیز این مهم وجود دارد و مقام‌های موسیقایی را قبل از قرائت قرآن یاد می‌گیرند.

او خاطرنشان کرد: فاخرترین آثار موسیقایی ما نگاهی به معنویت دارند و هرچقدر هدفش رشد و تعالی انسان باشد موفقیت آن بیشتر است.

در ادامه این جشنواره نیز هنرمندان شاخص استان‌های لرستان، ایلام، کرمانشاه و کردستان به اجرای زنده هنر باستانی خود پرداختند.

انتهای پیام/م

اخبار پیشنهادی
تبادل نظر
آدرس ایمیل خود را با فرمت مناسب وارد نمایید.