پریسا ترابی مدیر برنامه تغذیه بالینی دفتر بهبود تغذیه جامعه وزارت بهداشت در گفتوگو با باشگاه خبرنگاران جوان، با اشاره به کاهش توانایی جذب ویتامین B در افراد مسن گفت: با افزایش سن افراد، جذب انواع ویتامینهای B کاهش پیدا میکند که در این میان با ورود افراد به دوره سالمندی سوخت و ساز ویتامین ب ۶ بیشتر و میزان جذب آن به دلیل کاهش مصرف گوشت نیز کم خواهد شد.
او ادامه داد: در سنین بالا و دوران سالمندی کم خونی و فقر آهن شیوع کم تری دارد، اما کم خونی در بین افرادی که مواد غذایی کم انرژی مصرف کرده یا مشکوک به سوء تغذیه بوده این عارضه شایع است. نیاز مردان و زنان بالای ۶۰ سال و سالمند به آهن یکسان است. مصرف چای بعد از غذاهای گیاهی مانند حبوبات و غلات از جذب آهن در بدن جلوگیری میکند و به همین دلیل متخصصان معتقدند که از مصرف چای در یک ساعت قبل و دو ساعت بعد از غذا باید پرهیز شود.
ترابی افزود: با افزایش سن و به خصوص در دوران سالمندی نقش روی در ترمیم بافتهای بدن و افزایش ایمنی بسیار پر رنگ است و به دلیل پایین آمدن میزان مصرف روی در دوران پیری باید مکملهای آهن وکلسیم با نظر و تجویز پزشک توسط سالمندان مصرف شود.
مدیر برنامه تغذیه بالینی دفتر بهبود تغذیه جامعه وزارت بهداشت اضافه کرد: علائمی مانند کم اشتهایی، کاهش حس چشایی، مشکلات پوستی از جمله عوارض کمبود روی در بدن سالمندان است. منیزیم یکی از املاح موثر در استحکام و مقدار توده عضلانی بدن است. کمبود این عنصر مشکلات سوء تغذیهای را در بین افراد مسن ایجاد خواهد کرد.
بیشتر بخوانید:
انتهای پیام/
انتهای پیام/