در مطلب زیر به بررسی شایعات داغ این روز‌های شبکه‌های اجتماعی که از ناآگاهی کاربران سوءاستفاده کردند پرداخته‌ایم.

به گزارش باشگاه خبرنگاران جوان،  معمولا اخبار عجیب و اتفاقات غیر طبیعی، هرآدمی را به وجد می‌آورد و کنجکاو می‌کند تا درباره آن، اطلاعات بیشتری کسب کند. برای مثال یکی از فانتزی‌های بیشتر انسان‌ها، تسخیر زمین توسط آدم فضایی‌هاست و ثابت شدن حضورشان روی زمین! بنابراین هرچند وقت یک بار و با پیدا شدن وسیله یا خبری مربوط به این موجودات، این فانتزی که ممکن است آدم ‎فضایی‌ها به زمین آمده باشند، خبرساز می‌شود و مورد توجه کاربران شبکه‌های اجتماعی قرار می‌گیرد.


بیشتربخوانید


در ادامه به بررسی چند شایعه داغ این روز‌ها یعنی پیدا شدن اسکلت آدم فضایی‌ها و ویدئویی پربازدید از حرف زدن یک بچه چینی ۲۳ روزه خواهیم پرداخت.

آدم فضایی ۱۵ سانتی‌متری؟

چند سال پیش یک اسکلت کوچک مومیایی شده در بیابان «آتاکاما» در شیلی کشف و در شبکه‌های اجتماعی شایعه شد که مربوط به یک آدم فضایی است! داستان از این قرار بود که یک کلکسیونر آماتور در حال کاوش در یک شهر ارواح با یک پارچه سفید در یک کیسه چرمی روبه رو شد. با باز کردن آن کیسه، اسکلتی به طول ۶ اینچ پیدا کرد. شکل عجیب استخوان جمجمه و حالت بدن این اسکلت شایعه «آدم فضایی» بودن آن را به راه انداخت. این اسکلت که آتا نام گذاری شده بود، تنها ۱۵ سانتی متر قد داشت، اما سن او تقریبا ۶ تا ۸ ساله برآورد می‌شد.

آتا جمجمه‌ای کشیده داشت و تعداد دنده‌هایش کمتر از تعداد معمول انسان‌ها بود. این شایعه داغ در بین مردم بود تا این که پژوهشگران پس از ۲ سال تجزیه و پژوهش به این نتیجه رسیدند که «آتا» انسان است و به دلیل جهش ژنتیکی دچار بیماری‌های متعدد استخوانی بوده است! دانشمندان ژنتیک می‌گویند که مطالعه روی این اسکلت می‌تواند به تشخیص موارد جهش ژنتیکی و درمان بیماران کمک کند. یک تیم تحقیقاتی به رهبری گری نولان، استاد میکروبیولوژی و ایمنی شناسی دانشگاه استنفورد از مغز استخوان آتا نمونه دی‌ان‌ای برای تحلیل ژنتیکی استخراج کردند.

از حرف زدن بچه ۲۳ روزه تا کشف اسکلت آدم فضایی ۱۵‌سانتی متری! + تصاویر

این تیم دریافت که اسکلت متعلق به یک جنین دختر اصالتا شیلیایی است که به دلیل اختلال ناهنجاری ژنتیکی، استخوان هایش بزرگ‌تر از سن خود بوده و ۶ تا ۸ ساله به نظر می‌رسد. دلیل قد کوتاه آتا، جهش در ۷ ژن وی بوده است که این جهش‌ها باعث تغییر شکل و ناهنجاری استخوان‌ها نظیر «کوژپشتی» و «کوتولگی» شده است.

موجود فرازمینی در اندونزی؟

چند وقت پیش یک اسکلت در اندونزی کشف شد. محققان معتقد بودند که توالی ژنتیکی این اسکلت نشان داده است که دارای سابقه اجدادی منحصر به فرد بوده و نسلش نه به انسان شناخته شده در دنیای باستان می‌رسد و نه هیچ یک از انسان‌هایی که امروزه زندگی می‌کنند، از نسل او هستند. همین جمله کافی بود تا خبر پیدا شدن یک موجود فرازمینی در دنیا بپیچد.

از حرف زدن بچه ۲۳ روزه تا کشف اسکلت آدم فضایی ۱۵‌سانتی متری! + تصاویر

اما مطالعه روی دی‌ان‌ای این دختر نوجوان بعد از یک سال و نیم نشان داد ترکیب ژنتیکی او چیزی شبیه بومیان استرالیایی است. تقریبا نیمی از ترکیب ژنتیکی این اسکلت که نام «بسه» را روی آن گذاشتند، شبیه بومیان استرالیایی امروزی و افرادی از گینه‌نو و جزایر غربی اقیانوس آرام است. آن چه، اما دانشمندان را تعجب زده کرده، اشتراک ژنوم او با ساکنان نخستین شرق آسیاست. پژوهشگران می‌گویند بقایای جسد کشف شده متعلق به دختر نوجوانی بوده که به هنگام دفن حدود ۱۷ تا ۱۸ سال داشته است. در کنار بقایای او ابزار سنگی ماقبل تاریخ و صدف قرمز دیده شده و همچنین قبر او نیز حاوی شماری استخوان‌های حیوانات وحشی شکار شده بوده است.

حرف زدن نوزاد چینی در ۲۳ روزگی؟

همین الان از مادرتان بپرسید در چند سالگی شروع به صحبت کردید؟ قطعا این عدد زیر یک سال نخواهد بود. اما اگر بشنوید یک نوزاد در ۲۳ روزگی‌اش حرف می‌زند، قطعا متعجب خواهید شد. به تازگی یک ویدئو در فضای مجازی منتشر شده است که یک نوزاد ۲۳ روزه در چین کلمه‌ای شبیه مامان را می‎‌گوید که باعث تعجب پرستار، مادرش و بقیه مردم جهان شده است. نکته قابل توجه این است که آیا این کودک به صورت غیرطبیعی در این سن شروع به حرف زدن می‌کند یا فقط به طور اتفاقی کلمه‌ای شبیه مامان را ادا می‌کند؟ پاسخ واضح است. باورکردن چنین چیز‌هایی که در شبکه‌های اجتماعی جهان با سرعت زیادی پخش می‌شود با کمی ذکاوت، جایگاه خودش را از دست خواهد داد و این نوزاد هم صدایی از خودش درمی آورد که شبیه کلمه مادر است نه این که توانایی صحبت کردن در این سن را به دست آورده باشد.

از حرف زدن بچه ۲۳ روزه تا کشف اسکلت آدم فضایی ۱۵‌سانتی متری! + تصاویر

منبع: روزنامه خراسان 

انتهای پیام/

اخبار پیشنهادی
تبادل نظر
آدرس ایمیل خود را با فرمت مناسب وارد نمایید.