به گزارش باشگاه خبرنگاران جوان از شیراز، علی مصلینژاد شهردار منطقه تاریخی فرهنگی شیراز با بیان اینکه نگاه مینیاتوری و ظریف به بافت تاریخی شیراز مسئله مهمی است که باید مورد توجه قرار گیرد، مدیریت خانههای تاریخی در این بافت را با میراث فرهنگی دانست و افزود: این آمادگی در مدیریت شهری شیراز وجود دارد که با کمک شهرداری این خانهها با هدف احیاء به سرمایه گذار واگذار شود.
او، ساکنین را حلقه مفقوده بافت این کلانشهر دانست و گفت: بسیاری از اهالی این منطقه معتقدند که خانههای تاریخی در بافت قدیم این شهر رها و به محلی برای بزه و آسیبهای اجتماعی تبدیل شده که همین مساله مشکلات متعددی برای ساکنین و اهالی ایجاد کرده است.
مصلینژاد همچنین بیان کرد: خانههای بافت قدیم شیراز اگر تاریخی و ارزشمند است نباید رها و باید توسط میراث فرهنگی یا سرمایه گذار بخش خصوصی احیاء شود.
او اظهار کرد: روشی در مورد احیاء بافت قدیم شیراز و خانههای تاریخی این شهر در پیش گرفته شده که اغلب خانهها به واحدهای اقامتی بومگردی یا روستوران و کافی شاپ تبدیل میشود در صورتیکه نیاز این منطقه تنها این موارد نیست و ضرری است این منطقه مانند شکل قدیم احیاء شود که شامل فضای آموزشی و مکتب خانه، مسجد، بانک و ... بوده است.
شهردار منطقه تاریخی فرهنگی شیراز همچنین به پروژههای در دست اقدام مدیریت شهری در این منطقه اشاره کرد و گفت: ساماندهی سرای گمرک، مرمت و احیا طبقه دوم بازار وکیل شمالی که در قالب پروژه زندیه دنبال و اکنون ۸۰ درصد پیشرفت فیزیکی دارد، کف سازی محور سنگ سیاه، بهسازی و مرمت فرعیهای محله لب آب، بهسازی گذر بهار، شیرازی و مطهری، بهسازی گذر امامزاده ابراهیم و محور زغالیها براساس طرح تفصیلی و ویژگیها اجتماعی از جمله این طرحهای در دست اقدام این منطقه است.
مصلینژاد در خصوص طرح توسعه حرم مطهر شاهچراغ (ع) نیز ضمن تاکید بر اینکه مصوبات شورای عالی شهرسازی و معماری کشور در طرح توسعه حرم مطهر شاهچراغ (ع) فصل الخطاب است، ادامه داد: کمیته محلی و ملی با کمک وزارت راه و شهرسازی در حال تهیه طرحی برای توسعه این حرم مطهر است که برای تصویب به این شورا ابلاغ خواهد شد.
مصلینژاد افزود: با توجه به دستور رئیسجمهوری در سفر اخیر به استان فارس و ساماندهی و احیاء بافت تاریخی شیراز، کمیته ۳ نفرهای تشکیل شده که در خصوص میراثی بودن خانههای تاریخی شیراز تصمیم گیری کند و این پروژه اکنون در سطح ملی پیگیری میشود و هنوز چیزی برای اجرا به شهرداری منطقه بافت تاریخی فرهنگی شیراز ابلاغ نشده است.
او ضمن یادآوری این نکته که طرحی در خصوص توسعه حرم حضرت احمدبن موسی (ع) برای اجرا به شهرداری ابلاغ نشده است، گفت: شیراز با توجه به اینکه سومین حرم اهل بیت (ع) نامگذاری شده باید اطراف این حرم مطهر بهسازی و فضای شهری این منطقه نیز باتوجه به حفظ آثار تاریخی و میراثی مورد بازنگری و بهسازی قرار گیرد.
شهردار منطقه تاریخی فرهنگی شیراز در خصوص اینکه آیا بررسی در خصوص تعداد خانههای تاریخی ثبتی در معرض تخریب بافت قدیم شیراز انجام شده است؟ هم گفت: آمار دقیقی در این خصوص در دست نیست و بصورت مداوم در پی هر بارندگی گزارشهای مردمی مبنی بر آسیب بعضی از این اماکن تاریخی اعلام میشود.
مصلینژاد اظهار کرد: خانههایی که تاریخی است باید احیا شود و اگر بخش زیادی از یک خانه تاریخی از بین رفته باید این اماکن به فضای شهری عمومی یا پارکهای جیبی تبدیل شود.
او توضیح داد: در بسیاری از بافتهای تاریخی دنیا موضوع پارکهای جیبی به دلیل کمبود زمین مطرح است بصورتیکه زمینهای کوچک به بوستانهای کوچک برای استفاده اهالی تبدیل میشود.
مصلینژاد در بخش دیگر سخنان خود با اشاره به جلوه بصری اطراف بناهای تاریخی شیراز گفت: تیم نظافتی و خدماتی اطراف میراث فرهنگی مانند روگذر زند و مجموعه زندیه شیراز باید متحد الشکل و از جلوه بصری مناسبی برخوردار باشد و کار نظافت این مناطق نیز باید بصورت مداوم و شبانه روزی بوده و همچنین اطراف میراث تاریخی شهری باید از مبلمان یکپارچه، طراحی و رنگهای واحد در فضاهای شهری باشد که در حال حاضر در شیراز اینگونه نیست.
شهردار منطقه تاریخی فرهنگی شیراز با بیان اینکه ۴۳۰ پلاک تاریخی ثبت در فهرست ملی در این منطقه وجود دارد، عنوان کرد: این منطقه از شهرداری شیراز ۳۶۰ هکتار وسعت دارد و ۲۲ هزار واحد صنفی نیز در این منطقه فعالیت دارد.
او اظهار کرد: امنیت این بافت تاریخی به شکلی نیست که اکنون پاسخگوی نیاز مردم باشد و همچنین خدمات بانکی در این منطقه بسیار کم است.
او همچنین به پروژه زندیه اشاره و با بیان اینکه این پروژه با وسعت ۳۲ هکتار از طرحهای ملی شیراز است، گفت: دیوارهای موجود در این منطقه از جمله جداره مجموعه باغ شاپوری و بانک ملی اکنون جلوه بصری این میراث تاریخی را نازیبا و مسدود کرده است و اگر برداشته شود گسستگی این مجموعه از بین خواهد رفت و یا اینکه میتوان این سازهای شهری را بعنوان موزه یا میدانگاه و محیط شهری تعریف کرد.
شهردار بافت تاریخی فرهنگی شیراز همچنین اعلام کرد که پروژه اتصال نمادین دو بازار زند شمالی و جنوبی نیز با طراحی و استفاده از مسالح سبک در دست انجام است.
انتهای پیام/