بررسی لایحه عوارض صدور مجوز تردد خودروهای باربر در محدوده شهر شیراز موضوعی بود که در سی و یکمین جلسه این شورا مورد بررسی قرار گرفت و به تصویب رسید.

به گزارش باشگاه خبرنگاران جوان از شیراز، در سی و یکمین جلسه علنی شورای اسلامی شهر شیراز بررسی لایحه عوارض صدور مجوز تردد خودرو‌های باربر در محدوده شهر شیراز مورد بررسی قرار گرفت و به تصویب رسید.

بر این اساس به شهرداری شیراز اجازه داده می‌شود در خصوص خودرو‌های باربر درون شهری و برون شهری دارای پروانه فعالیت خودرو و پروانه اشتغال راننده از شهرداری‌ها و فاقد آن، مطابق جداولی مشخص نسبت به اخذ عوارض صدور مجوز تردد خودرو‌های باربر در محدوده طرح مکانی و زمانی شهر شیراز حسب نوع و ظرفیت وسیله نقلیه باربر اقدام کند.

عوارض صدور مجوز تردد خودرو‌های دارای پروانه از شهرداری شیراز در ساعات مجاز به صورت رایگان است.

ورود به محدوده سبز به مدت دو ساعت برای تمامی ناوگان باربر نیمه سنگین و سنگین فاقد پروانه از شهرداری شیراز در هر روز رایگان می‌باشد (به شرط عدم ورود به محدوده‌های زرد و قرمز). بدیهی است حضور بیشتر مستلزم پرداخت عوارض صدور مجوز تردد مربوطه است.

صدور مجوز تردد طبق برنامه زمانبندی مندرج در شیوه نامه موضوع مصوبه شماره ۵۸۱۲‏‏/۹۵‏‏/ص مورخ ۲۸‏‏/۱۰‏‏/۹۵ و اخذ وجه از ناوگان حمل و نقل باری، توسط شهرداری شیراز انجام می‌شود.

به منظور فراهم شدن امکان ارائه خدمات ناوگان باری سبک، نیمه سنگین و سنگین در مواقع اضطراری به شهرداری اجازه داده می‌شود تا با ملاحظه شرایط و با هماهنگی پلیس راهور شیراز نسبت به صدور مجوز‌های دوره‌ای تا سقف موردنظر اقدام کند.

به منظور اخذ مجور تردد موردی وسایل نقلیه باربر از سراسر کشور به شهرداری شیراز بایستی نسبت به راه اندازی سامانه هوشمند حمل و نقل بار جهت دریافت مجوز تردد اقدام کند.

شهرداری مکلف است قبل از شروع اجرای طرح، نسبت به ایجاد و تقویت بارانداز‌های مورد نیاز در محدوده طرح اقدام کند.

تمامی خودرو‌های باربر (سبک، نیمه سنگین و سنگین) فاقد ساماندهی از شهرداری شیراز و دیگر شهرداری‌ها و دارای مجوز برون شهری جهت ورود به محدوده‌های مکانی و زمانی می‌بایستی نسبت به اخذ مجوز از شهرداری شیراز  کنند و عوارض صدور مجوز جهت این خودرو‌ها برابر با عوارض تردد غیرمجاز محاسبه می‌شود.

وسایل نقلیه باربری که در هر روز عوارض صدور مجوز تردد ورود به محدوده قرمز را پرداخت کند، نیازی به پرداخت عوارض تردد ورود به محدوده زرد و سبز در همان روز را ندارند. به همین ترتیب وسایل نقلیه باربری که در هر روز عوارض صدور مجوز تردد ورود به محدوده زرد را پرداخت کنند، نیازی به پرداخت عوارض تردد ورود به محدوده سبز در همان روز را ندارند.

شهرداری مکلف است اجرای طرح را در مدت زمان دو ماه در محدوده قرمز و بصورت ارشادی شروع  کند و پس از آن بلافاصله در صورت آماده نمودن زیرساخت‌های هوشمند (نصب دوربین‌های ثبت تخلف در مبادی ورودی محدوده) طرح را به صورت رسمی و در زمانبندی مشخص عملیاتی کند.

شهرداری میبایست طی تصمیم کمیته فنی بازنگری سازمان مدیریت حمل و نقل بار درون شهری نسبت به صدور مجوز جهت تردد ساکنین در محدوده قرمز، قبل از اجرای طرح به صورت رسمی اقدام کند.

برای خودرو‌های تحت پوشش شرکت‌های حمل و نقلی دارای مجوز بهره برداری از شهرداری شیراز، عوارض صدور مجوز تردد با ضریب ۷۵ درصد است.

درباره ایراد فرمانداری این شهرستان به مصوبه اخیر این نهاد درخصوص "الزام شهرداری به پیگیری مذاکره و انعقاد تفاهم نامه در خصوص ساخت سریال حضرت احمد ابن موسی (ع) "، با حضور اعضای شورا بررسی شد و با اصلاحاتی مجددا به تصویب رسید.

در ادامه این جلسه طرح کمیسیون تلفیق شورا، درباره الزام شهرداری شیراز به تنظیم قرارداد (توافقنامه) جدید با بنیاد زائر امام رضا (ع)، با حضور اعضای شورا بررسی و به تصویب رسید.

براساس ماده واحده این طرح شهرداری شیراز مکلف است نسبت به تنظیم قرارداد جدید، فی مابین شهرداری شیراز و بنیاد زائر امام رضا (ع) برای مشارکت در تکمیل و ساخت بنیاد زائر سبحان در شیراز اقدام کند.

پیرو مصوبه‌ای در سال ۹۴ شهرداری شیراز مبلغ بیست میلیارد ریال به این بنیاد برای تهیه زمین، پرداخت کرده که باید قیمت مذکور به روزرسانی شده و به میزان سهم و مشارکت شهرداری در متن قرارداد جدید اضافه شود.

براساس این مصوبه قرارداد جدید باید پس از تنظیم بین شهرداری شیراز و بنیاد زائر امام رضا (ع) برای تطبیق و تصویب به شورای اسلامی شهر شیراز ارسال شود.

در این نشست همچنین افسانه خواست خدایی به عنوان نماینده شورا به منظور پیگیری مصوبات و شناسایی موضوعات قابل طرح در نشست و کارگروه صیانت از حقوق عامه و پیشگیری از وقوع جرم دادگستری فارس انتخاب شد.

شهرداری شیراز ملزم به تملک باغ‌های قصردشت شد

در ادامه نشست سی و یکم شورای شهر شیراز طرح کمیسیون شهرسازی و معماری این شورا، درباره الزام شهرداری به تملک اراضی باغ‌های قصردشت به تصویب رسید.

بر این اساس شهرداری شیراز مکلف است از محل درآمد‌های حاصل از اعمال ماده ۱۴ در باغ‌ها نسبت به تملک باغ‌های حوزه استحفاظی قصردشت بر اساس اولویت‌های بند ۲ این مصوبه اقدام کند.

در بند ۲ این مصوبه آمده که از محل درآمد قدرالسهم شهرداری ناشی از ارزش افزوده باغ‌ها واقع در حوزه استحفاظی قصردشت، سهم شهرداری از اراضی تفکیکی گروه ۵ و عوارض تراکم ساختمانی باغ‌های حوزه استحفاظی قصردشت نسبت به تملک عمل کند.

باتوجه به تصویب این طرح شهرداری شیراز مکلف است هر سه ماه یکبار گزارش اقدامات موضوع این مصوبه را به شورا اعلام کند.

تهیه نشان شیراز، سومین حرم اهل بیت(ع) 

طرح کمیسیون فرهنگی، اجتماعی و ورزشی شورا، درباره تهیه نشانه (لوگو) شیراز سومین حرم اهل بیت (ع) دستور کار دیگر این شورا بود که به تصویب رسید.

در این راستا شهرداری شیراز مکلف است در جهت معرفی و شناساندن شهر شیراز در عرصه ملی و بین‌المللی به عنوان سومین حرم اهل بیت (ع)، با فراخوان و برگزاری مسابقه طراحی و تعیین جوایز نفیس، ظرف مدت یک ماه نسبت به برگزاری مسابقه طراحی «نشانه (لوگو) شیراز سومین حرم اهل بیت علیهم السلام در ایران اسلامی» اقدام کند. رونمایی از نشانه (لوگو) مذکور در روز شیراز (۱۵ اردیبهشت ۱۴۰۱) انجام شود.

همچنین طرح کمیسیون فرهنگی، اجتماعی و ورزشی شورا، درباره پیشنهاد طراحی، تولید و نصب المان ایثار و از خودگذشتگی مردم شریف شهر شیراز در سیل سال ۱۳۹۸ به تصویب رسید.

در این راستا شهرداری شیراز مکلف است نسبت به طراحی، تولید و نصب المان ایثار و از خودگذشتگی مردم شریف شیراز در سیل سال ۱۳۹۸ در محل دروازه قرآن با تأمین بودجه از محل اعتبارات سال ۱۴۰۰ اقدام کند.

در ادامه طرح کمیسیون فرهنگی، اجتماعی و ورزشی شورا، درباره تهیه اطلس جامع اطلاعات و آمار فرهنگی، هنری، اجتماعی، مذهبی و ورزشی شهر شیراز به تصویب رسید.

در این راستا شهرداری شیراز مکلف است به منظور ایجاد دسترسی مناسب به اطلاعات و آمار فرهنگی، هنری، اجتماعی، مذهبی و ورزشی شهر شیراز نسبت به راه‌اندازی سامانه اطلس جامع اطلاعات و آمار فرهنگی، هنری، اجتماعی، مذهبی و ورزشی شهر شیراز اقدام کند و رونمایی از اطلس جامع مذکور در روز شیراز (۱۵ اردیبهشت ۱۴۰۱) انجام شود.

همچنین طرح کمیسیون فرهنگی، اجتماعی و ورزشی شورا، درباره تأمین نیرو به منظور «ایجاد ساختار فرهنگی و اجتماعی در معاونت، سازمان‌ها و مناطق شهرداری به تصویب رسید.

در این راستا شهرداری شیراز مکلف است نسبت به ایجاد ساختار فرهنگی به عنوان مدیریت فرهنگی، اجتماعی و گردشگری و رابط معاونت فرهنگی در معاونت‌ها و سازمان‌ها و مناطق شهرداری به همراه دو نفر کارشناس فرهنگی- اجتماعی اقدام کند. تأمین نیرو و شناسایی و معرفی و ابلاغ شرح وظایف باید توسط سازمان فرهنگی، ورزشی و اجتماعی شهرداری شیراز صورت گیرد.

سازمان فرهنگی مکلف است ظرف مدت یک ماه نسبت به تعیین شرح وظایف مدیریت فرهنگی و تصویب در کمیسیون فرهنگی اقدام کند و شهرداری شیراز هم مکلف است در اصلاح چارت سازمانی پیشنهادی خود به وزارت کشور نسبت به تعیین معاون فرهنگی، اجتماعی و گردشگری مناطق و مدیریت فرهنگی در معاونت‌ها و سازمان‌ها در اولین اصلاحیه اقدام کند. تأمین نیرو‌های مذکور از پرسنل موجود شهرداری است و هرگونه جذب و به کارگیری نیرو خارج از شهرداری ممنوع است.

زندگی مفاخر فارس فیلم می‌شود

طرح دیگر کمیسیون فرهنگی، اجتماعی و ورزشی شورا، درباره طرح تولید مجموعه فیلم‌های مستند زندگی مفاخر فارس به تصویب رسید.

در این راستا شهرداری شیراز مکلف است در جهت معرفی برخی از مفاخر مذهبی شهر شیراز به عنوان میراث ارزشمند معنوی به نسل‌های آینده، با تنظیم تفاهم‌نامه همکاری با مؤسسه مها فیلم (مرکز هنری انقلاب) طرح «تولید مجموعه فیلم‌های مستند زندگی مفاخر فارس» را به منظور تولید فیلم مستند زندگی آیت‌الله حاج شیخ بهاءالدین محلاتی (ره)، شهید آیت‌الله شیخ عبدالرحیم ربانی شیرازی (ره)، علامه سیدمنیرالدین حسینی الهاشمی (ره) را با پیش‌بینی مبلغ چهار میلیارد ریال اعتبار در متمم بودجه سال ۱۴۰۰، همراه با پیوست‌های لازم در قالب لایحه به شورا ارائه کند.

علاوه بر این‌ها طرح کمیسیون فرهنگی، اجتماعی و ورزشی شورا، درباره طرح رویداد بزرگ فرهنگی شهر شیراز (راوی شو) به تصویب رسید.

در این راستا شهرداری شیراز مکلف است در جهت شناسایی، معرفی و انتقال مفاهیم و میراث معنوی دوران دفاع مقدس و همچنین ترویج فرهنگ شهروندی با محوریت ایثار و از خود گذشتگی به نسل‌های آینده، با تنظیم تفاهم‌نامه همکاری با مرکز حفظ آثار و نشر ارزش‌های دفاع مقدس بسیج و سپاه فجر استان فارس طرح رویداد بزرگ فرهنگی شهر شیراز (راوی شو) را به منظور برگزاری مسابقه تلویزیونی راوی شو و همچنین تولید محتوا نظیر چاپ کتاب، پویانمایی، کلیپ و تولید نرم‌افزار‌ها و بازی‌های رایانه‌ای ویژه جوانان و نوجوانان را با پیش‌بینی مبلغ پانزده میلیارد ریال اعتبار در متمم بودجه سال ۱۴۰۰ همراه با پیوست‌های لازم در قالب لایحه به شورا ارائه کند.

موضوع دیگری که در این جلسه درباره آن تصمیم گیری شد طرح کمیسیون گردشگری و زیارت شورا، درباره احداث موزه مرکزی شیراز بود که این طرح به تصویب رسید.

شهرداری شیراز مکلف شد که در خصوص اراضی مرتبط با موزه تاریخ طبیعی واقع در بلوار مدرس ابتدای آزادگان، از صدور هرگونه مجوز تفکیک، تغییر کاربری و ساخت و ساز به غیر از کاربری مرتبط با موزه تا اطلاع ثانوی خودداری کند.

ساماندهی بوستان آزادی شیراز

در ادامه این نشست طرح کمیسیون گردشگری و زیارت شورا، درباره بهسازی و ساماندهی بوستان آزادی شیراز به تصویب رسید.

براین اساس شهرداری شیراز مکلف شد که با محوریت سازمان سیما، منظر و فضای سبز شهری با استفاده از خدمات مشاور ذیصلاح، ظرف مدت یک ماه در خصوص بازنگری در طراحی با هدف جانمایی، بهسازی و راه اندازی طرح جامع سیزده گانه در بوستان آزادی با قابلیت فازبندی اقدام کند.

راه اندازی خیابان غذا با تأکید بر مسائل بهداشتی در مجاورت این بوستان، جانمایی و راه اندازی باغ گل‌ها و تکمیل و راه اندازی دریاچه مرکزی ازجمله موارد پیش بینی شده در این طرح است.

تبدیل ساختمان مرکزی شهرداری به موزه شهرداری شیراز

ساختمان مرکزی شهرداری شیراز به موزه شهرداری آخرین دستور کار روز شلوغ پارلمان شهری شیراز بود که براساس این مصوبه شهرداری شیراز ملزم است ظرف مدت یکسال از تاریخ این مصوبه در این باره اقدام کند.

انتهای پیام/ 

اخبار پیشنهادی
تبادل نظر
آدرس ایمیل خود را با فرمت مناسب وارد نمایید.
آخرین اخبار