به گزارش باشگاه خبرنگاران جوان از سنندج، عبدالله عبدالملکی مدیر جهاد کشاورزی شهرستان قروه اظهار داشت: سردخانه شهرستان قروه تا حدودی ظرفیت تامین سیب زمینی قابل مصرف داخل و خارج از استان در سایر فصلها را دارد.
عبدالملکی افزود:ایجاد صنایع تبدیلی و فرآوری مانند کارخانههای تولید چیپس، خلال سیب زمینی، نشاسته و غیره؛ علاوه بر اشتغالزایی در سطح گسترده، باعث کاهش خام فروشی و همچنین صادرات محصولات به دست آمده از سیب زمینی میشود.
او خاطرنشان شد: تحقق این ظرفیت نیازمند سرمایه گذاری بخش خصوصی و حمایت دستگاههای متولی است.
مدیر جهاد کشاورزی شهرستان قروه علت خشکسالی دشتهای قروه و چهاردولی را استحصال بی رویه آب، کمبود بارندگی و نبود تناسب میان تغذیه مصنوعی با برداشت منابع آبی عنوان کرد و تصریح کرد:محدودیت منابع آبی، حفظ کیفیت خاک و پایداری منابع آب و خاک از مهمترین دغدغههای ۱۷ هزار و ۲۴۰ کشاورز و بهره بردار قروهای است.
عبدالملکی مجموع اراضی زیر کشت شهرستان قروه را ۱۷۰هزار هکتار عنوان کرد و یادآور شد: ۲۷ هزار هکتار آن آبی و ۱۴۳ هزار هکتار دیگر دیمی است.
او گفت:در شهرستان قروه افزون بر ۲ هزار و ۸۰۰ هکتار باغ وجود دارد که در سالهای بدون حوادث غیرمترقبه حدود ۲۱ هزار تن محصول باغی تولید میکنند.
مدیر جهاد کشاورزی شهرستان قروه با اشاره به ۳۰۰ هزار واحد دامی، حدود ۷۰ هزار کندو زنبور عسل و حدود ۲ میلیون و ۲۰۰ هزار قطعه جوجه ریزی در سال اظهار کرد: مجموع تولید دام و طیور شهرستان سالیانه حدود ۵۱ هزار تن برآورد میشود.
عبدالملکی عنوان کرد: در سال زراعی گذشته ۴۱۰ هزار تن محصولات زراعی تولید شده است. عمده محصولات زراعی و تولیدی این شهرستان شامل سالانه ۹۵ هزار تن گندم، هفت هزار و ۸۰۰ تن جو و ۱۳۸ هزار تن سیب زمینی است.
او تاکید داشت: در سال جاری نیز سه هزار و ۴۶۸ هکتار زیر کشت سیب زمینی رفته است که ۱۳۸ هزار و ۴۵۰ تن از آن برداشت میشود، متوسط برداشت ۳۹ هزار و ۹۲۰ کیلوگرم در هر هکتار است.
انتهای پیام/م