به گزارش باشگاه خبرنگاران جوان به نقل از شبکه تلویزیونی آی ۲۴، آمریکا از طرح بازگشایی کنسولگری اش در قدس شرقی عقب نشینی کرد.
بر این اساس، یک شبکه خبری صهیونیستی با اعلام این خبر تصریح کرد: دولت جو بایدن از برنامه اش برای بازگشایی کنسولگری آمریکا در شرق بیت المقدس عقب نشینی کرده است. تمایل برای لغو کردن تصمیم دولت ترامپ، رئیس جمهور سابق آمریکا برای تعطیلی این کنسولگری که مسئول روابط با رام الله بود، یکی از وعدههای انتخاباتی بایدن بود. اما از زمان تشکیل دولت ائتلافی به رهبری نفتالی بنت، نخست وزیر اسرائیل بازگشایی این کنسولگری به یک مسئله چالش برانگیز تبدیل شده است.
دولت بنت در ابتدا از واشنگتن درخواست کرد تا زمانی که این ائتلاف متزلزل، ثبات پیدا کرده و بودجه اسرائیل را تصویب کند، این اقدام را به تاخیر بیندازد. اما با گذشته زمان لفاظیهای اسرائیل درباره این مسئله شدیدالحنتر شده است.
نفتالی بنت در یک کنفرانس خبری مشترک با یائیر لاپید، وزیر امور خارجه گفت: "پیوسته مخالفت خود را با این مسئله بیان کرده ایم و امیدواریم که این مسئله درک شود. بیت المقدس تنها پایتخت اسرائیل است. "
یائیر لاپید نیز در این کنفرانس خبری گفت: "من نیز با گفتههای نخست وزیر موافق هستم. ما به صراحت گفته ایم که با بازگشایی این کنسولگری در شرق بیت المقدس مخالف هستیم. آمریکا در حال حاضر در بیت المقدس سفارت دارد. بیت المقدس تنها به یک کشور تعلق دارد و آن کشور هم اسرائیل است. "
گیدیون سائیر، وزیر دادگستری اسرائیل نیز در این خصوص گفت: "ما در حال حاضر و قبل از تصویب بودجه با این موضوع مخالفت نمیکنیم و پس از تصویب بودجه نظر متفاوتی نخواهیم داشت. ما صد درصد با این موضوع مخالفیم. برخی میگویند که بازگشایی این کنسولگری یک وعده انتخاباتی است. من درباره این موضوع چیزی نمیدانم. تعهد ما نسبت به بیت المقدس، تعهد به نسلهای آینده است. "
روزنامه تایمز آو اسرائیل به نقل از یک مقام آمریکایی گزارش داد: به نظر میرسد که این فشارها به نتیجه رسیده است و آمریکا تحت فشار دولت اسرائیل و لابیهای طرفدار اسرائیل، تصمیم گرفته است که بازگشایی این کنسولگری را متوقف کند.
در این مقاله آمده است: آمریکاییها نمیخواهند همزمان در دو جبهه (مسئله ایران و بازگشایی کنسولگری) با اسرائیلیها تعامل داشته باشند. البته به تاخیر انداختن بازگشایی این کنسولگری به معنای حل شدن این مشکل نیست.
انتهای پیام/