به گزارش باشگاه خبرنگاران جوان، تا حالا فکر کردهاید چطور میشود بدون قطع کردن درختان، کاغذ تولید کرد؟ هیچوقت برایتان سوال پیش آمده که اگر کسی دست نداشته باشد، چطور باید از رایانه استفاده کند؟ یا به این موضوع فکر کرده بودید که چطور میشود زبالههای کف اقیانوس را جمعآوری کرد؟ خب دوستان شما به این سوالات فکر و راهحلهای خوبی برای آنها پیدا کردهاند. در اطلاعات عمومی این هفته با مخترعان نوجوان خلاق و عاشق محیطزیست آشنا میشویم. مخترعانی که وقتی همسنوسال شما بودند به زندگی در دنیایی بهتر فکر میکردند، شاید درست مثل خود شما.
بیشتربخوانید
دستگاهی برای تشخیص سرب در آب
«گیتانجالی رائو» نوجوانی اهل ایالت «میشیگان» آمریکا وقتی ۱۲ ساله بود، با مشکلی در محل زندگیاش مواجه شد. سال ۲۰۱۶ ساکنان یکی از شهرهای این ایالت، به دلیل سرب موجود در آب، مسموم شدند. پدر و مادر گیتانجالی، نوارهای تست مخصوصی خریدند تا کیفیت آب را بررسی کنند، اما بیشتر اوقات نتیجه درست نبود. برای همین گیتانجالی تصمیم گرفت دستگاهی برای تشخیص فلزات سنگین در آب بسازد.
روباتی که کف اقیانوس بهدنبال زباله میگردد
«آنا دو» نوجوانی است عاشق پیادهروی در ساحل. آنا وقتی ۱۲ساله بود، در یکی از پیادهرویهایش متوجه شد زبالههای زیادی در ساحل «بوستون» وجود دارد. او سعی کرد آنها را جمع کند، اما نتوانست از پس آن همه زباله بربیاید بنابراین تصمیم گرفت دستگاهی بسازد که زبالههای کف اقیانوس را پیدا و جمع کند. او به آزمایشگاه علمی «یونگ» دعوت شد تا روی بهبود دستگاهش کار کند.
تولید برق از حرکت وسایل نقلیه
«لالیتا آچاریا»ی ۱۳ساله علاقه زیادی به تحقیق درباره منابع انرژی ارزان و تجدیدپذیر دارد. لالیتا یکبار که به هند سفر کردهبود، بچههایی را دید که بدون برق زندگی میکردند و این موضوع باعث شد به فکر ساختن یک دستگاه تولید برق بیفتد.
دستگاه او امواج حاصل از عبور وسایل نقلیه را به برق، تبدیل میکند. این دستگاه را میتوان در تقاطعها و بزرگراههای شلوغ نصب کرد.
چراغقوه حرارتی برای مواقع قطع برق
«آن ماکوسینسکی» ۱۶ ساله، اهل کاناداست. «آن» یک روز داشت با دوستش در فیلیپین تلفنی صحبت میکرد و دوستش به او گفت، چون برق قطع شده است نمیتواند تکالیفش را
انجام دهد. در این لحظه ایده اختراع چراغقوه حرارتی به ذهن «آن» رسید. این چراغقوه که با گرمای بدن کار میکند، به باتری نیاز ندارد و محیطزیست را آلوده نمیکند.
موس رایانه برای افرادی که دست ندارند
«سرگئی خلیاوین» وقتی دانشآموز دبیرستان بود، تصمیم گرفت به دوستش که دست نداشت کمک کند تا مثل بقیه از رایانه استفاده کند؛ بنابراین موسی اختراع کرد شبیه به یک کفش که با انگشتان پا کنترل میشود. به گفته سرگئی، خودش درطول یک هفته به این موس عادت کردهاست و حتی میتواند با آن بازیهای رایانهای انجام دهد.
تولید کاغذ از برگهای افتاده
یک دانشآموز ۱۸ ساله اوکراینی بهنام «والنتین فرچکا» ثابت کرد که میشود از برگهای افتاده کاغذ تولید کرد. این اختراع کمک زیادی به محیطزیست میکند، چون دیگر لازم نیست برای تولید کاغذ درخت قطع شود. هر برگی برای تولید کاغذ، مناسب است، اما برگ بلوط از همه بهتر است. او برای این اختراع در المپیاد ۲۰۱۸ آمریکا مدال طلا گرفت.
منبع: عصر ایران
انتهای پیام/