رئیس قوه قضائیه گفت: دشمن امروز بعد از شکست در فشار نظامی، فشار اقتصادی را در دستور کار قرار داده است تا مردم ایران را تحت فشار قرار دهد.

به گزارش باشگاه خبرنگاران جوان از گرگان، رئیس قوه قضائیه حجت‌الاسلام والمسلمین محسنی اژه‌ای صبح امروز پنجشنبه ٢۵ آذر در نشست فعالان اقتصادی که با حضور رئیس قوه قضائیه در دادگستری گلستان برگزار شد گفت: دشمن امروز بعد از شکست در فشار نظامی، فشار اقتصادی را در دستور کار قرار داده است تا مردم ایران را تحت فشار قرار دهد.

او گفت: باید شعار به عمل تبدیل شود و اگر به شرف و عزت کشور می‌اندیشیم امروز اولویت اول ما تولید است.

 محسنی اژه‌ای ادامه داد: برخی تصمیمات کلی را در تهران و هر جای دیگر گرفته شد، اما با توجه به ویژگی‌های خاص باید برخی تصمیمات در داخل استان‌ها گرفته شود.

او گفت:  پیشنهاد  می شود کار گروه مشترک محدود، اما جامع به نمایندگی از نمایندگان مجلس، نماینده‌ای از طرف نماینده ولی فقیه و نماینده‌ای از طرف دولت، نمایندگانی از طرف رئیس دادگستری و دستگاه‌های نظامی و اطلاعاتی و مردم صنعت و کشاورزی از هفته آینده تشکیل شود و مشکلات را بررسی کند.

رئیس قوه قضائیه گفت: این کارگروه باید مشکلاتی مانند پتروشیمی را در استان احصا کند و در آن بررسی شود و نظر آن کارگروه به دستگاه‌های مربوطه ارجاع شود.

او گفت: بنده قول می‌دهم نظر این کارگروه مشترک را در قوه قضائیه پیگیری کنم.

او گفت: به دنبال این هستیم کسی که به عنوان مثال ۲ هزار میلیارد اختلاس کرده است به جای حکم زندان او را مکلف به لایروبی خلیج گرگان کنیم.

رئیس قوه قضائیه گفت: خلیج گرگان در حال حاضر برای کشور مشکل امنیتی به وجود آورده است.

محسنی اژه‌ای گفت:این موضوع نیاز به مصوبه مجلس دارد و به دنبال آن هستیم این طرح انجام شود.

 محسنی اژه ای در ادامه گفت: تولیدکننده‌ای مدعی است ۷۰۰ تن اقلام از نوعی کالا دارد و کسی از او نمی‌خرد و  این در حالی است که همان کالا به کشور وارد می‌شود و این موضوع با هیچ عقل سلیمی جور در نمی‌آید و باید با آن برخورد کرد.

رئیس قوه قضاییه با تاکید بر لزوم تشکیل کارگروهی در استان گلستان با حضور قوای سه گانه، اصناف و اقشار و دستکاه‌های مرتبط به منظور احصاء مشکلات و راهکار‌ها گفت: شخصا تضمین می‌دهم در قوه قضاییه برای حل مشکلات اقدام کنیم و هر آنچه که مربوط به قوه قضاییه باشد، پیگیری خواهد شد.

او گفت:وضعیت استان گلستان به هیچ وجه قابل دفاع نیست و لازم است در این استان تغییر و تحول ایجاد شود، باید توجه داشت که تحول، با شعار به وجود نمی‌آید.

 

علت بسیاری از مشکلات  بی‌تدبیری و باور نداشتن توان داخلی است

 

در این جلسه چند نفر از فعالان اقتصادی استان گلستان به نمایندگی صحبت کردند .

فرج‌اللهی تولیدکننده بزرگ مرغ و تخم‌مرغ استان گلستان در این جلسه  گفت: علت بسیاری از مشکلات  بی‌تدبیری و باور نداشتن توان داخلی است  و مشکلات ما خارجی نیست .

او ادامه داد: ۴ ماه است که در انتظار دیدار وزیر کشاورزی و معاونانش هستم در حالی که گلستان  تولیدکننده بزرگ مرغ و تخم‌مرغ است از ترکیه تخم‌مرغ وارد کردند.

فرج‌اللهی گفت: کالا‌های ما را خریداری نکردند، ولی از ترکیه تخم‌مرغ وارد کردند و طوری به ما ضربه زدند که چند صد تن تخم مرغ در انبار ما مانده است.


 ارز ۴۲۰۰ تومانی رقیب اصلی اقتصاد استان گلستان شد


عضو هیات مدیره اتاق بازرگانی گلستان هم گفت: گلستان ۷۰۰ هزار هکتار زمین کشاورزی دارد و در طیور هم حدود ۲۹۰ هزار تن گوشت مرغ و ۹۰ هزار تن تخم مرغ تولید می‌کنیم.

رضا مبصری گفت: ارز ۴ هزار و ۲۰۰ تومانی رقیب اصلی اقتصاد استان شد.

او افزود: امروز ۹۹ درصد از مجموع منابع بانکی استان هزینه شده است و در این خصوص مشکلات بزرگی گریبان استان را خواهد گرفت.

عضو هیات مدیره اتاق بازرگانی گلستان گفت: ما در تامین نهاده‌های دامی مشکل داریم و به سادگی با بکارگیری قوانین جاری و ساده و تعامل دستگاه‌ها و حمایت قوه قضاییه می‌توانیم این مشکل را به سادگی حل کنیم.

مبصری افزود: گلستان رتبه سوم کشور را در امنیت فضای کسب و کار دارد، اما در عمل به قرارداد‌ها ، ما رتبه ۹۰ دنیا را داریم و مشکل فعالان اقتصادی مواجهه با دولت است.

او گفت: دولت برای تصفیه بدهی‌ها اسناد خزانه و اوراق می‌دهد که حتی اگر امروز نقد شود بازهم جبران ضرر‌های فعالان اقتصادی نخواهد شد.

مبصری گفت: تغییر قیمت‌های ارز باعث چند برابر شدن بدهی‌های ما شد.

این فعال اقتصادی گفت: یکی دیگر از مشکلات ما عدم اجرای درست قانون ورشکستگی است که باعث شده فعالان اقتصادی با مشکلات و چالش‌های بسیار بزرگی روبرو شوند.

 

بدهی  ما باعث شد در سیستم بانکی در لیست سیاه قرار بگیریم



مدیرعامل شرکت صبانور گلستان تولید کننده لامپ و چراغ‌های ال‌ای‌دی نیز گفت: تغییر قیمت‌های ارز باعث چند برابر شدن بدهی‌های ما شد.

طاهری گفت: این بدهی باعث شد ما در سیستم بانکی در لیست سیاه قرار بگیریم و تمام فعالیت‌های بانکی ما متوقف شود.

او افزود: ما در مقاطع مختلف به دولت‌ها اعتماد می‌کنیم و عملکرد بد برخی مدیران و موثران عرصه اقتصادی ما را وارد چالش‌های اساسی کرد.

 

قطع برق در گلستان به تولید ما ضربه زد



عضو هیات مدیره شرکت تولیدی پارس پلاس شمال تولیدکننده قوطی و بسته‌های شیر، آب معدنی و محصولات مشابه گفت: قطع برق در استان به تولید ما ضربه مستقیم وارد کرد.

سیدمحمد سیدکریمی گفت: گاهی اوقات تصمیماتی در عرصه ملی گرفته می‌شود که در اجرا از هدفش دور می‌شود و ضررش را هم مردم می‌بینند و هم فعالان اقتصادی ضرر می‌کنند.

گلستان جزو ١٠ استان بالقوه محسوب می‌شود

 

علی محمد زنگانه استاندار گلستان نیز گفت: استان گلستان نگارستان ایران است و با برخورداری از ویژگی‌های منحصر به فرد استان، جزو ١٠ استان بالقوه محسوب می‌شود، اما علی رغم این مواهب جزو ١٠ استان آخر کشور است.

استاندار گلستان ادامه داد: بیش از ٨٠ درصد تولیدات ناخالص داخلی در بخش خصوصی انجام می‌شود و بهبود این مهم حیاتی است.

او گفت: استان گلستان با بیش از ۴ درصد اقتصاد جهانی و مرز دارد بین ٣۵ میلیارد تا ١۵٠٠ حجم اقتصادی این کشور‌ها است.

زنگانه ادامه داد: شاخص تجارت خارجی استان حدود ١۵ درصد است و وجود شریان ها‌ی دریایی و... استان را تبدیل به کریدور شمال و جنوب کرده است.

او گفت: متاسفانه به دلیل فقدان صنعت در بخش کشاورزی خام فروشی می‌کنیم و صنعت استان در این بخش موفق نبوده است.

استاندار گلستان گفت: بخش گردشگری استان پس از کشاورزی و صنعت، بهترین توسعه اقتصادی را برای ما فراهم می‌کند.

او گفت: موضوع خشک شدن خلیج گرگان منجر به فاجعه زیست محیطی خواهد شد.

زنگانه ادامه داد: این مسئله در جلسه‌ای که با حضور دادستان کل کشور در استان برگزار شد اعلام کردم، برای رفع این مشکل نیازمند کمک همه جانبه همه بخش‌های کشور هستیم.

او گفت: ماهیان خاویاری گلستان درحال  از بین رفتن است و نیازمند همکاری هستیم.

استاندار گلستان از رئیس قوه قضائیه خواست تا در نشست سران قوا استان گلستان را یاری کنند و  حل این مشکل برای ما ممکن نیست.

او گفت: پتروشیمی گلستان که بیش از ١۵ سال زیرساخت‌های آن فراهم نشده، بیش از ٩٠ هزار سهام دار پتروشیمی خرد دارد.

 

بازگشت ۸ واحد تولیدی غیرفعال با حمایت مستقیم دستگاه قضایی به چرخه تولید

 

حیدر آسیابی رئیس کل دادگستری گلستان نیز در این جلسه گفت: در ۸ ماه اول امسال ۳۵۵ مورد پرونده در استان تشکیل شد که از این تعداد ۲۰۷ مورد بررسی و مشکلات آن حل شد.

رئیس کل دادگستری گلستان گفت: در این مدت، ۸ واحد تولیدی غیرفعال با حمایت مستقیم دستگاه قضایی به چرخه تولید بازگشت.

او ادامه داد: ۲۰ مورد از مصوبات رفع موانع تولید، مشکلات واحد‌های تولیدی مربوط به مشکلات بانکی بوده که پیگیری شد.

آسیابی گفت: مشکل چند واحد تولیدی در شهرک صنعتی بندرترکمن به علت تعارضات ملکی بعد از ۱۸ سال طی بازدید‌های دستگاه قضائی مطرح و ظرف ۴۸ ساعت این مشکلات به کمیسیون مربوط به اداره کل ثبت اسناد مطرح و مرتفع شد.

آسیابی از بازدید میدانی ۴۰۹ واحد صنعتی در هشت ماه اول امسال در استان خبر داد و گفت: در این مدت ۱۶ جلسه ستاد اقتصاد مقاومتی برگزار شده است.

انتهای پیام/م

اخبار پیشنهادی
تبادل نظر
آدرس ایمیل خود را با فرمت مناسب وارد نمایید.