به گزارش باشگاه خبرنگاران جوان؛ محرم کریمی دبیر کانون سراسری انجمنهای بتن آماده و قطعات بتنی در نشست خبری با بیان اینکه در سه سال گذشته میزان تولید بتن هرساله به ۵۵ میلیون تن رسیده است، گفت: طبق آماری که انجمن سیمان اعلام کرده تاکنون ۶ میلیون تن صادر شده است.
او ادامه داد: تاکنون ۲۹ میلیون تن سیمان تولید شده که چهار میلیون تن برای پروژههای عمرانی مصرف شده و ۲۵ میلیون توسط واحدهای تولیدی به مصرف کنندگان ارائه میشود.
کریمی گفت: در گذشته و همچنین در حال حاضر سیمان توسط دلالان خرید و فروش میشود. همین موضوع باعث شده که در شهرهای مختلف قیمت سیمان و بتن مبالغ مختلفی باشد. در حال حاضر در تهران سیمان ۶۰۰ هزار تومان است و در کرمان ۳۴۲ هزار تومان که این آمارها نشان میدهد که سیمان توسط دلالان خرید و فروش میشود.
دبیر کانون سراسری انجمنهای بتن آماده ادامه داد: در گذشته بیش از آن که سیمان در بورس ارائه شود، توسط دلالان خرید و فروش میشد، اما در حال حاضر با وجود آنکه سیمان به بورس وارد شده خرید و فروش دلالان قانونی شده است.
کریمی به ایجاد کردن مرکز تولید بتن در پروژههای طرح جهش تولید از جمله پروژههای مسکن ملی اشاره کرد و گفت: متاسفانه در برخی از شهرها از جمله اصفهان و تعدادی از شهرهای دیگر شاهد آن هستیم که پیمانکاران پروژهها در حال نصب بچینگ برای تولید بتن هستند که این عمل مغایر با قانون تقویت و توسعه نظام استاندارد است و همین موضوع باعث کاهش چشمگیر کیفیت واحدهای ساخته شده است.
او گفت: بسیاری از پیمانکاران با ایجاد این بتنها اقدام به تولید بتن فاقد کیفیت و همچنین فروش آن به خارج از محل پروژه میکنند که این اقدام هم خلاف مقررات است. برای ایجاد این بتنها و استفاده از آن در پروژهها نامههای متعددی به وزارت راه و شهرسازی، وزارت صمت، سازمان استاندارد و همچنین نظام مهندسی ارائه کردهایم تا هر چه زودتر از ایجاد چنین فاجعهای جلوگیری کنند.
او گفت: امیدوار هستیم با ورود وزارت راه و شهرسازی و وزارت صمت شاهد جمع آوری این واحدهای تولید بتن در کنار ساختمانها باشیم.
دبیر کانون سراسری انجمنهای بتن آماده گفت: در حال حاضر تولیدکنندگان سیمان همان دلالان هستند که به صورت قانونی اقدام به خرید و فروش واحدهای بتنی میکنند و به نوعی بورس حیاط خلوت در دالان واحدهای سیمانی شده است.
انتهای پیام/