![قیمت طلا به یک رکورد جدید صعود کرد](https://cdn.yjc.ir/files/fa/news/1403/11/23/20339410_982.png)
به گزارش باشگاه خبرنگاران جوان از شیراز، علیرضا اوجی کارشناس مدیریت آب و خاک و امور فنی مهندسی سازمان جهاد کشاورزی در این همایش در خصوص وضعیت زمینهای شور در استان فارس، عوامل موثر در تشکیل خاکهای شور، خصوصیات خاکهای شور، چگونگی تاثیر شوری خاک بر رشد گیاهان و نحوه مدیریت و اصلاح این اراضی مطالبی بیان کرد.
او با بیان اینکه شوری به صورت مستقیم و غیر مستقیم بر روی گیاه تاثیر میگذارد، افزود: عدم یکنواختی در جوانه زنی بذر، مسمومیت یونی، کاهش و تداخل در جذب عناصر غذایی گیاه خصوصا عناصر کم مصرف و اثر بر روی ساختمان خاک در خاکهای سدیمی، از مهمترین اثرات شوری و قلیائیت بر روی گیاهان است.
اوجی داد: انتخاب گیاهان مقاوم به شوری، غرقاب کردن اراضی حداقل یکبار در سال در صورتیکه از سیستمهای آبیاری بارانی یا قطرهای استفاده میشود (در صورت امکان)، آبشویی و زهکشی کافی با طراحی سیستمهای زهکشی دقیق، افزایش مواد آلی به خاک و شخم زدن آن همراه با بقایای گیاهی به منظور افزایش نفوذ پذیری و آبشویی موفقیت آمیز خاک و اصلاح خاکهای شور را از مهمترین راهکارهای مدیریتی در اراضی شور نام برد.
او با تاکید بر افزایش ماده آلی خاک در اراضی شور تصریح کرد: افزایش ماده آلی خاک نه تنها باعث بهبود وضعیت شوری و سدیمی بودن خاک، حاصلخیزی خاک، نفوذپذیری و سالم نگه داشتن گیاه میشود، بلکه شوری خاک را برای گیاه متحمل ترمی کند و تقویت گیاه را در شرایط شور در پی دارد.
کارشناس مدیریت آب و خاک و امور فنی مهندسی سازمان با بیان اینکه آزمون خاک باید در بین بهره برداران فرهنگ سازی شود، تصریح کرد: هر علائمی در سطح مزرعه دلیل بر شوری نیست و کمبود مواد غذایی و دسترسی کمتر به آب، آفات و بیماریهای گیاهی و ... نیز ممکن است دخیل باشد.
این همایش با حضور کارشناسان و تعداد زیادی از بهره برداران تحت شرب آبها و اراضی شور و با هدف فرهنگ سازی و افزایش آگاهی عمومی در خصوص شوری اراضی، مدیریت کشت در اراضی شور و کنترل وضعیت موجود برگزار شد.
انتهای پیام/