به گزارش باشگاه خبرنگاران جوان از سمنان، رستم سعدالهی رئیس انجمن مدیران صنایع و خوشه قطعات خودرو استان سمنان بیان کرد: ۱۳۵ واحد قطعه سازی در استان سمنان با حدود ۲۰ هزار نیروی کار فعال است که از این تعداد ۳۵ واحد قطعات مورد نیاز خودروسازان استان را تامین میکنند.
وی با اشاره به اینکه ۸۰ درصد کل خودرو توسط تولیدات قطعه سازان تامین میشود، افزود: قطعه سازان مجبور به تهیه و خرید مواد اولیه به صورت نقد هستند که این مساله آنان را مجبور به رفتن به سوی دریافت وام بانکی میکند، در حالیکه خودروسازان محصول ساخته نشده را به صورت پیش فروش عرضه میکنند و این مساله تعادل را برهم میزند.
سعدالهی ادامه داد: خودروسازان با وجود دریافت وجه پیشفروش از خریداران، پرداخت طلب قطعه سازان را به تاخیر میاندازند و مشکلات زیادی را بر قطعه سازان تحمیل میکنند.
وی اضافه کرد: نرخ شناور قیمت مواد اولیه و نبود قیمت دستوری، سود تسهیلات بانکی برای تامین مواد اولیه در کنار تعویق پرداخت سهم قطعه سازان از سوی خودروسازان، سبب افزایش طلب قطعه سازان و مشکلات ناشی از آن است.
سعدالهی یادآور شد: قیمت خودرو از کارخانه تا بازار فروش به طور متوسط یک میلیارد و ۲۰۰ میلیون ریال به دلیل وجود رانت در بازار افزایش مییابد و آشفتگی بازار خودرو را در پی دارد.
رئیس انجمن مدیران صنایع و خوشه قطعات خودرو استان سمنان اظهارداشت: قطعه سازان سهم قابل توجهی در اشتغالزایی دارند که با وجود مشکلات برخی واحدهای خودروسازی و موانع تولید، فعالیت آنان با چالشهایی همراه است. /
انتهای پیام/ح