به گزارش باشگاه خبرنگاران جوان از سنندج، حجت الاسلام دکتر مجید بگی مسئول دفتر نهاد رهبری در دانشگاه علوم پزشکی کردستان در تجلیل از پرستاران نمونه استانی و کشوری ضمن گرامیداشت خجسته میلاد با سعادت حضرت زینب (س) و روز پرستار اظهار کرد: پرستاران انسانهای بی ادعایی هستند که به معنی واقعی کلمه خالصانه خدمت میکنند و تمامی تلاش خود را برای کاهش رنج بیماری نسبت به بیماران معطوف میدارند.
حجت الاسلام بگی با اشاره به مقام و جایگاه حرفه پرستاری در نظام سلامت و نقش آنان در مراقبت از بیماران مبتلا به کرونا گفت: پرستاران با زحمات خالصانه خود با تاسی از حضرت زینب (س)، در کمال ایثار و فداکاری به مبتلایان به کرونا و سایر بیماران خدمت میکنند لذا این روحیه عظیم خدمت سرشار از عاطفه و خلوص نیت، شایسته تحسین و ستایش است.
رییس دانشگاه علوم پزشکی کردستان در این مراسم به همه سختکوشان این عرصه، پرستاران، کمک پرستاران، پرسنل دقیق و درستکار فوریتها که بیرون از فضای بیمارستان خدمات پرستاری را به نحو احسن انجام میدهند، تکنسین اتاق عمل، هوشبری و همه مدافعانی که به شکل عام میتوان به آنان لفظ پرستار اطلاق کرد تبریک گفت و اظهار داشت: به مقام والای پرستار ارج مینهیم و همواره قدردان زحمات و دستان پرمحبت آنان هستیم.
رضاعی از خدمت و فعالیت بیش از ۴ هزار نفر سرباز مدافع سلامت در استان خبر داد و گفت: اگر همت و تلاش این عزیزان نبود بخش عمدهای از کارهای درمانی در بیمارستانها به معنای واقعی کلمه فلج میشد، چهار هزار نفری که باعث شدند میزان مرگ و میر این استان در زمینه کووید ۱۹ نسبت به میزان بستریها در مجموع بطور چشمگیری در رده بسیار پایینی نسبت به میانگین کشوری قرار گیرد و این امر مایه آفتخار است.
او به عملکرد قابل قبول فعالیت مدافعان سلامت استان در اپیدمی کرونا گریزی زد و گفت: این حماسهآفرینیها، برای پزشکان، پرستاران، پر سنل فوریتها و همه کسانی که به عنوان سربازان مدافع سلامت در بیمارستانها و پایگاههای فوریتها خدمت میکنند افتخاری بزرگ است به عنوان عضو کوچکی از خانواده بزرگ دانشگاه علوم پزشکی کردستان به همه همکارانم افتخار میکنم.
رییس انشگاه علوم پزشکی کردستان با اشاره به حماسه آفرینی پرستاران و مدافعان سلامت در طی ۲۳ ماه گذشته به واسطه بحران کرونا تصریح کرد: این عزیزان صرف نظر از حقوق اساسی خود که دیدن فرزند و خانواده است، گاهی با وجود بیماری خودشان بدون شیفت موظفی پای کار بودند و با نقش آفرینی بیبدیل خود در این صحنه حماسههای بی نظیری را خلق نمودند.
رضاعی با بیان اینکه از دیرباز پرستاری به عنوان شغل مقدسی شناخته شده است، افزود: وجهه پرستاری به واسطه کرونا طی این ۲ سال با رشادتها و حضور گرم این عزیزان سختکوش و شب زندهدار در ذهن عامه مردم ثبت خواهد شد.
او با بیان اینکه به جد پیگیر پرداخت معوقات پرسنلی هستیم که مطالبه و خواسته به حق آنان است، خاطرنشان کرد: با رایزنیهای دلسوزانه معاون توسعه مدیریت و منابع دانشگاه در این خصوص در صدد جذب اعتبار و اجرایی شدن این مهم هستیم، اما هنوز به نتیجه قطعی نرسیدهایم.
رییس دانشگاه علوم پزشکی کردستان خاطرنشان کرد: با وجود همه تنگناها و مشکلات مالی، با تلاشهای معاونت توسعه و درمان دانشگاه، طی چند روز گذشته با وجود اینکه منبع خاصی وجود نداشت از محل نقدینگی، کارانه خرداد ماه پرستاران در سنندج پرداخت شد و تا چند روز آینده هم کارانه نیروهای شاغل در شهرستانها نیز پرداخت میشود، امید است اندکی از شرمندگی ما نسبت به دستان پر عطوفت شما بکاهد.
رضاعی خطاب به پرستاران و مدافعان سلامت اذعان کرد: لیاقت استحقاق و بزرگی روح خود را با توان ما مقایسه نکنید چراکه در برابر ایثار، همه افتخار آفرینی و بزرگی روح شما بسیار ناچیز است، در برابر شما سر تعظیم فرود میآورم و امیدوارم تندست و سلامت باشید و نتیجه این زحمات و ایثارگریهایتان را در زندگی شخصی، معنوی و اخروی به دست بیاورید.
معاون درمان دانشگاه علوم پزشکی کردستان در ادامه این مراسم نیز، با بیان اینکه شیوع بیماری کرونا، اهمیت و جایگاه پرستاران را بعنوان رکن اصلی درمان کشور بیش از پیش به همگان نشان داد، تصریح کرد: موفقیت کادر مراقبت و درمان در گرو حرفه پرستاری بوده و انگیزه و عاملی اثرگذار در روند بهبودی بیماران است. دکتر جدیدالاسلامی با بیان اینکه پرستاران صادقانه در سختترین روزهای اپیدمی کرونا حافظ سلامت مردم شدند، افزود: ایثار و از خود گذشتگی کادر درمان و پرستاران در مبارزه با کووید ۱۹ بر کسی پوشیده نیست و قطعاً این دستاوردها و مجاهدتهای کادر درمان به عنوان برگ زینی در تاریخ ثبت میشود.
جدیدالاسلامی با اشاره به اینکه پرستاران در این دوران و با توجه به مراقبت از بیماران کرونایی، حماسه عظیمی را خلق کردند ادامه داد: امیدواریم معوقات این قشر فداکار هر چه زودتر پرداخت شود تا شرمنده همکاران نشویم.
او از کمبود شدید نیروی کمک پرستار در مراکز درمانی استان خبر داد و گفت: در این زمینه به شدت در مذیقه هستیم.
معاون درمان دانشگاه علوم پزشکی کردستان به شاخص پرستار نسبت به تختهای بیمارستانی در کردستان بر اساس میانگین و استاندارد کشوری اشاره کرد و گفت: بر اساس شاخص کشوری ضریب تخت به پرستار ۱/۸ است در کردستان خوشبختانه وضعیت مناسبی از لحاظ تعداد پرستاران نسبت به میانگین کشوری داریم.
جدیدالاسلامی ادامه داد: میانگین تخت به پرستار در کردستان نسبت به میانگین کشوری وضعیت مطلوبی دارد و حدود ۱/۱ است.
شایان ذکر است در پایان این مراسم از پرستاران نمونه کشوری و استانی با اهداء لوح تقدیر و هدایایی به رسم یادبود تقدیر و تجلیل به عمل آمد.
انتهای پیام/م