به گزارش باشگاه خبرنگاران جوان، به نقل از وبسایت رسمی دانشگاه کلمبیا، همانگونه که همه والدین میدانند، نوزادان مستعد ابتلا به عفونتهای تنفسی هستند، اما یک پژوهش جدید نشان میدهد که سیستم ایمنی نوزادان، قویتر از آن چیزی است که بیشتر مردم تصور میکنند و در مبارزه با عوامل جدید بیماریزا، از سیستم ایمنی بزرگسالان پیشی میگیرد.
دونا فاربر، استاد میکروبیولوژی و ایمنیشناسی "کالج پزشکان و جراحان دانشگاه کلمبیا" (VP&S) گفت: سیستم ایمنی نوزادان در مقایسه با سیستم ایمنی بزرگسالان، به ضعیف بودن و توسعهنیافته بودن شهرت دارد، اما این مقایسه منصفانه نیست.
نوزادان در مقایسه با بزرگسالان، به واسطه ویروسهایی مانند آنفلوانزا و "ویروس سینسیشیال تنفسی" (RSV)، به بسیاری از بیماریهای تنفسی مبتلا میشوند، اما برخلاف بزرگسالان، برای نخستین بار با این ویروسها برخورد میکنند.
فاربر ادامه داد: بزرگسالان اغلب مریض نمیشوند، زیرا پیشتر با ویروسها رو به رو شدهاند؛ در حالی که هرچه نوزاد با آن رو به رو میشود، برای او تازگی دارد.
فاربر و همکارانش در پژوهش خود، فقط توانایی سیستم ایمنی را برای واکنش نشان دادن به یک عامل جدید بیماریزا آزمایش کردند و اساسا هرگونه کمک مرتبط با خاطرات ایمونولوژیک را حذف کردند. آنها برای مقایسه، سلولهای T ساده را که هرگز با عامل بیماریزا مواجه نشدهاند، از موشهای نوزاد و بالغ جمعآوری کردند. سلولها در یک موش بالغ آلوده به ویروس قرار داده شدند.
سلولهای T نوزاد در رقابت برای ریشهکن کردن ویروس، پیروز شدند. سلولهای T ساده به دست آمده از موشهای نوزاد، سطوح پایینتری از ویروس را نسبت به سلولهای بالغ تشخیص دادند، سریعتر تکثیر شدند، تعداد بیشتری از آنها به محل عفونت رفتند و به سرعت یک دفاع قوی را در برابر ویروس ایجاد کردند. دفاع قوی در برابر ویروس طی یک مقایسه آزمایشگاهی، پیشرفتهای مشابهی را در سلولهای T نوزاد انسان در مقایسه با سلولهای T بالغ نشان داد.
فاربر گفت: ما در حال بررسی سلولهای T سادهای بودیم که هرگز فعال نشدهاند؛ بنابراین تعجب آور بود که آنها براساس سن، رفتار متفاوتی داشتند. این نشان میدهد که سیستم ایمنی نوزاد، قوی و کارآمد است و میتواند در اوایل زندگی، از عوامل بیماریزا رها شود. سیستم ایمنی نوزاد از برخی جهات ممکن است حتی بهتر از سیستم ایمنی بزرگسالان باشد، زیرا برای واکنش نشان دادن به تعداد زیادی از عوامل جدید بیماریزا طراحی شده است.
به نظر میرسد که این اتفاق در مورد کووید-۱۹ نیز رخ میدهد. فاربر گفت: کروناویروس سندرم حاد تنفسی ۲" (SARS-CoV-۲) برای همه افراد، کاملا جدید است، بنابراین، ما اکنون شاهد مقایسه طبیعی سیستم ایمنی بزرگسالان و نوزادان هستیم. سیستم ایمنی کودکان در این مورد خیلی بهتر عمل میکند. بزرگسالانی که با یک عامل جدید بیماریزا مواجه میشوند، کندتر واکنش نشان میدهند. این به ویروس فرصتی برای تکثیر بیشتر میدهد و آن زمان است که شخص بیمار میشود.
همچنین، یافتههای این پژوهش میتوانند توضیح دهند که چرا واکسنها به ویژه در دوران کودکی و زمانی که سلولهای T بسیار قوی هستند، موثر عمل میکنند.
فاربر ادامه داد: اکنون، زمان دریافت واکسن است و نباید نگران دریافت چندین واکسن باشید. هر کودکی که در این جهان زندگی میکند، به ویژه پیش از آغاز ماسک زدن، هر روز در معرض تعداد زیادی آنتیژن جدید قرار میگیرد. کودکان در حال حاضر، در معرض برخورد با چندین آنتیژن قرار دارند.
فاربر افزود: بیشتر فرمولها و دوزهای واکسن برای همه سنین، یکسان هستند، اما واکنشهای ایمنی متمایز در دوران کودکی نشان میدهد که میتوانیم از دوزهای پایینتری برای کودکان استفاده کنیم و همچنین میتواند به ما در طراحی واکسنهایی کمک کند که برای این گروه سنی مؤثرتر باشند.
انتهای پیام/