فرمانده یگان حفاظت منابع طبیعی و آبخیزداری استان اصفهان از کشف و ضبط ۱۸۰ تُن چوب و زغال بلوط از ابتدای امسال تاکنون خبر داد.

به گزارش باشگاه خبرنگاران جوان از اصفهان،  سرهنگ علیرضا طاهری فرمانده یگان حفاظت منابع طبیعی و آبخیزداری استان اصفهان گفت: مأموران یگان حفاظت منابع طبیعی استان از ابتدای سال تاکنون ۱۶۲ تُن چوب و ۱۸ تُن زغال بلوط و تاغ کشف و ضبط کرده اند.

او با بیان اینکه در جریان ۸۴ عملیات کشف و ضبط محموله‌های قاچاق چوب در امسال ، بیش از یکصد نفر سودجو دستگیر شدند، گفت: پرونده این متخلفان در مراجع قضائی در حال پیگیری است.

فرمانده یگان حفاظت منابع طبیعی و آبخیزداری استان اصفهان با تاکید بر اینکه ارزش زیست محیطی درختان و جنگل‌ها فراتر از اعداد و ارقام است که برای تخریب آن‌ها بتوان جریمه تعیین کرد، گفت: با وجود این، قانون برای برخورد با متخلفان جرایم نقدی در نظر گرفته که برای هر کیلوگرم چوب بین ۸۰ هزار تا ۴۰۰ هزار تومان و هر کیلوگرم زغال بین ۲۴۰ هزار تومان تا یک میلیون و ۲۰۰ هزار تومان (پنج برابر) تعیین شده است.
کاهش ۸۰ درصدی کشفیات قاچاق چوب
سرهنگ طاهری به افزایش ۵۰ درصدی جرایم قاچاق چوب و زغال در امسال اشاره کرد و گفت: جنگل‌ها سرمایه ملی و عام المنفعه است و از مردم تقاضا می‌کنیم در حفظ محیط‌زیست و میراث طبیعی کشورمان کمک کنند و هرگونه تخلف مانند قطع درختان، قاچاق، تخریب و تصرف و آتش سوزی در عرصه‌های طبیعی و اراضی ملی را از طریق سامانه ۱۳۹ و یا تماس با ۱۵۴۰ به یگان حفاظت منابع طبیعی استان گزارش کنند تا در اسرع وقت رسیدگی شود.

او با اشاره به اینکه یگان حفاظت منابع طبیعی استان در ۲ سال گذشته بالغ بر ۱۱۰۰ تُن چوب و زغال بلوط و تاغ کشف و ضبط کرده است، گفت: کشفیات چوب و زغال در استان اصفهان در سال جاری نسبت به سال گذشته ۸۰ درصد کاهش یافته است.

سرهنگ طاهری گفت: جنگل‌ها و درختان فواید ارزشمندی برای انسان دارد که از جمله می‌توان به ترسیب کربن، تولید اکسیژن، ذخیره آب در آبخوان‌ها، جلوگیری از فرسایش خاک و افزایش کانون‌های گرد و غبار اشاره کرد، اما سودجویان بدون در نظر گرفتن ارزش‌های میراث طبیعی به قطع کردن درختان اقدام می‌کنند.
توقیف ۸ کامیون خاک قاچاق در شرق اصفهان
فرمانده یگان حفاظت منابع طبیعی و آبخیزداری استان اصفهان همچنین به معضل سرقت خاک در شرق اصفهان اشاره کردو گفت: وجود کوره‌های آجرپزی و گچ در شرق شهرستان عامل این پدیده است در حالی که از سال ۱۳۹۲ سازمان صمت برای برداشت از معادن خاک رس این منطقه مجوز نداده است و قرار بود این کوره‌ها به شعاع ۵۰ کیلومتری شهر اصفهان منتقل شوند.

سرهنگ طاهری با بیان اینکه این کوره‌های گچ و آجر به دلیل استفاده از سوخت مازوت و گردوغبار ناشی فعالیت آنها، آلوده کننده محیط زیست هستند، گفت: با وجود این افرادی هستند که خاک مورد نیاز این کوره‌ها را تأمین می‌کنند از این رو یگان حفاظت منابع طبیعی در ماه‌های اخیر با تشدید پایش‌ها هشت کامیون حامل خاک سرقتی را در شرق اصفهان توقیف و ۸ نفر را در این رابطه دستگیر کرده است.

او ضمن قددرانی از همکاری دستگاه قضا و نیروی انتظامی برای برخورد با سوداگران طبیعت، گفت: برای حفظ عرصه‌های طبیعی و اراضی ملی در حوزه استحفاظی به مأموران بیشتری نیاز داریم.

منبع:مهر

انتهای پیام

اخبار پیشنهادی
تبادل نظر
آدرس ایمیل خود را با فرمت مناسب وارد نمایید.