به گزارش باشگاه خبرنگاران جوان از مشهد، باقر معبودی نژاد رئیس اتحادیه صنف طلا و جواهر در نشست اصلاح قوانین مالیات بر ارزش افزوده طلا که در محل اتاق کنفرانس هتل سی نور برگزار شد گفت: دو رویداد مهم در شرق کشور اتفاق افتاده است اولین اتفاق اصلاح مالیات بر ارزش افزوده طلا می باشد و در این زمينه باید اصلاحاتی انجام میشد که با تلاش های مستمر انجام شد.
وی گفت: چهار سال از اجرای این قانون میگذرد و بالاخره از ۱۳ دی ۱۴۰۰ ابلاغ خواهد شد؛ این اصلاحات به این شکل است که برای اصل طلا هیچ مالیاتی نباید مصرف کننده پرداخت کند که در گذشته مالیات بر ارزش افزود طلا را مصرف کننده باید پرداخت میکرد.
این مقام مسئول گفت: مصرف کننده باید در مجموع ۹ درصد از کل مبلغ طلا را مالیات پرداخت میکرد و خیلی از مصرف کننده ها توانایی خرید طلا را نداشتند.
معبودی نژاد گفت: مشکلاتی هم با وجود مالیات بر ارزش افزوده طلا وجود داشت که مهم ترین آنها رکود بازار، تعطیلی کارگاه ها و تولیدی ها بود .
او گفت: قبل از سال ۹۰ ما بیش از ۳۵۰ کد در صنعت سازندگی طلا و جواهر داشتیم اما با اجرای قانون ارزش افزوده که کارشناسی نشده بود و تحمیل شد بر صنعت طلا و جواهر در نهایت منجر به تعطیلی کارگاه ها و کسادی بازار ها شد.
این مقام مسئول گفت: در نهایت باید فکری در مورد این اتفاق انجام میشد و خداراشکر همه در میدان آمدند و ما ده سال هزینه و وقت زیادی گذاشتیم و خوشحالیم که در نهایت این ده سال تلاش ما به ثمر نشست و این قانون اصلاح شد.
معبودی نژاد گفت: من اول از همه از مقام معظم رهبری تشکر میکنم که از تولید حمایت کردند و ما برای تولید در داخل قدرت پیدا کردیم؛ نهاد های زیادی هم در این انجام این اتفاق به ما کمک کردند قدردانی می کنیم.
وی گفت: همچنین از نمایندگان مجلس مخصوصا نمایندگان مشهد، مرکز پژوهش های مجلس، اساتید دانشگاه ها، سازمان امور مالیاتی، اتاق اصناف به خصوص مسئولین اتحادیه های کشوری که همه پای کار آمدند تقدیر و تشکر میکنیم.
بیشتر بخوانید
رئیس اتحادیه طلا و جواهر در مشهد گفت: طلا یک سرمایه است و نباید مالیات از اصل طلا کسر شود که خوشبختانه این قانون عملیاتی شد و از ۱۳ دی ماه ۱۴۰۰ به تمامی طلافروشی ها ابلاغ خواهد شد .
معبودی نژاد گفت: رویداد دوم که اتفاق افتاده است، بحث برگزاری نمایشگاه بین الملی طلا و جواهر و سنگ های قیمتی و نیمه قیمتی است که از تاریخ ۹ تا ۱۲ دی ما در مشهد برگزار میشود.
وی گفت: در ابتدا از تمام همکاران محترم، صنعتگران، ابزار فروش ها، تولید کنندگان و فروشندگان میخواهیم در نمایشگاه حضور پیدا کرده و غرفه بگیرند و شرکت پویایی داشته باشند.
این مقام مسئول گفت: کشور ما در تحریم به سر میبرد و بحث بیکاری و ارز به عنوان دو مشکل حال حاضر در کشور ما می باشد و به جرات میتوان گفت که تنها صنعتی که میتونه تحریم ها را دور بزند صنعت طلا و جواهر می باشد.
معبودی نژاد گفت: خوشبختانه تمام ابزار مورد نظر ما در این صنعت در داخل خود کشور تولید میشود که جزو بهترین و باکیفیت ترین ابزارها هستند و ما متخصصانی را در مشهد داریم که حرف اول را در حوزه طراحی و ساخت می زنند اما این صنعت مدتی به حال خودش رها شد و در توجهی هایی به این صنعت وارد آمد.
وی گفت: در زمانیکه بانک های ما تحریم هستند اگر مصنوعات طلا را صادر کنیم هم اشتغال زایی بالغ بر ۲۰ تا ۲۵ هزار نفر ایجاد می شود و هم از نظر اقتصادی سود آوری بیشتری برای کشور دارد.
این مقام مسئول گفت: تولید و فروش طلا و جواهر جزو بزرگ ترین اشتغال زایی ها در بین اصناف است ولی اگر به آن بهای بیشتری داده شود بیش از اینها ظرفیت دارد.
معبودی نژاد گفت: ما باید به بحث طراحی بیشتر اهمیت بدهیم همان طور که اکنون بهترین طراح را در مشهد داریم چون طلا سوای از ظاهر باید در وزن آن هم در قابلیت رقابت داشته باشد.
وی گفت: در گذشته ما در بحث طراحی مصنوعات طلا متاسفانه در جهان عقب بودیم اما اکنون دیگر عقب نیستیم و این اتفاق را جبران کرده ایم و اکنون حرفی برای گفتن در سطح جهانی داریم.
دکتر پیش بین رئیس مرکز نوآوری طلا و جواهرات در مشهد هم در این نشست گفت: همانطور که میدانید مشهد تنها خوشه صنعتی جواهرات در کشور است؛ همچنین مشهد شهر جهانی گوهر سنگها است.
وی گفت: در پایان سال ۹۷ طبق آمار میدانی که در خوشه صنعتی طلای مشهد گرفتیم تنها بخشی که افزایش اشتغال داشت این بخش بود که این آمار به ۱۲ درصد افزایش در اشتغالزایی نیز رسید.
این مقام مسئول گفت:، اما بعد از این تاریخ به دلیل پارهای از مشکلات ارزی، مالیاتی و فشارهای وارده از بخش موادی قانون بحث اشتغالزایی و در ول صنعت طلا و جواهر دچار مشکل شد.
پیش بین گفت: متاسفانه نگاه همه به این حوزه نگاه صنفی است سال هاست ما زحمت میکشیم که نگاه مسئولین را به این بخش صنعتی کنیم.
او گفت: حتی خود صنف هم در بیشتر مواقع از صنعت کاران حمایت میکند؛ در بسیاری از موارد در سطح کشوری مشهد اولینهای زیادی داشته و دارد که مهمترین آنها اولین مرکز ملی طلا و جواهرات در سطح کشور است که میتوانم به جرات بگویم حتی برای اولین بار در خاور میانه، در مشهد ایجاد شده است.
این مقا مسئول گفت: درحال حاضر تولیدات جواهرات مشهد با مطالعات میدانی که داشتیم، نسبت به هر کشوری که در این زمینه پیش کسوت بوده خوشبختانه پیشرفتهتر بودیم و در شود گفت که قابل رقابت باآنها هستیم.
پیش بین گفت: در حال حاضر در مشهد اتفاق مثبتی افتاده است که امروز تولیدکنندگان ما بدون طراح احساس کمبود دارند و از طرفی هم طراحهای مشهد آنقدر حرفهای شده اند که از خارج متقاضی برای آنها پیدا شده است.
وی گفت: پس با توجه به این اتفاقات این توقع هست که به این بخش توجه بیشتری شود جدا از تمام اینها زمانیکه سنگ گران بها شناسایی میشود تا زمان تولید و قرار گیری آن روی پایه ۲۸۰ حرفه به وجود میآید که در هیچ صنعتی ما این محدوده وسیع ایجاد فرصت شغلی را نداریم.
این مقام مسئول گفت: ۲۴.۴ طلای کشور را تولیدکنندگان مشهدی مصرف میکنند و ۸۵ درصد واحد جواهرسازی کشور در مشهد است که این خودش به تنهایی یک مزیت و امتیاز بسیار بزرگ برای مشهد خواهد بود.
پیش بین گفت: امیدواریم مسئولین با تصویب یک سری قوانین حمایتی برای ما به عنوان یک قطب طلا و جواهرات از ما حمایت کنند و در نهایت بنده افقهای روشنی را در سالهای ۱۴۰۰ تا ۱۴۱۰ برای این صنعت میبینم.
انتهای پیام//ص.ب.