سیاره گازی B-Sin دور یک منظومه ستاره‌ای بسیار بزرگ در صورت فلکی قنطورس می‌چرخد که ۱۵ میلیون سال سن دارد.

به گزارش باشگاه خبرنگاران جوان، به نقل از العالم، سیاره غول پیکر گازی است که منظومه آن حدود ۱۵ میلیون سال قدمت دارد. این سیاره توسط یک مطالعه علمی جدید کشف شد. گفته می‌شود، سیاره B-Sin شبیه به سیاره مشتری است که جرم این سیاره حدود ۱۱ برابر مشتری و ۱۰ برابر جرم خورشید است.

B-Sin سیاره غول پیکر به دور یک منظومه ستاره‌ای بسیار بزرگ در صورت فلکی قنطورس می‌چرخد. فاصله B-Sin از دو ستاره نزدیک‌اش بسیار زیاد و صد برابر بیشتر از فاصله مشتری تا خورشید است. مارکوس یانسن، ستاره شناس و نویسنده ارشد این مطالعه، گفت: ستارگانی مانند این دو ستاره در اطراف خود محیطی مخرب و خطرناک دارند، زیرا تشکیل سیارات بزرگ در اطراف این ستارگان بسیار دشوار و خطرناک است.

بر اساس مطالعات انجام شده، دورترین‌ترین ستاره از مین حدود ۳۲۵ سال نوری فاصله دارد و دمای سطح آن بیش از ۱۸۰۰۰ درجه سانتیگراد و بیش از ۳ برابر دمای خورشید است. باتوجه به اطلاعات گذشته، این سیاره ۲۰ سال پیش رصد شده بود، اما تلسکوپ کوچک در آن زمان به رصدخانه اجازه نمی‌داد ماهیت آن را تعیین کند. سپس مقایسه حرکت سیارات و ستارگاندر سال ۲۰۰۰ نشان داد، در واقع حرکت یک سیاره است که در مدار خود قرار دارد.

یکی از اعضای واحد نجوم و یکی از نویسندگان این مطالعه، تأیید کرد: "سیاراتی مانند B-Cine به قدری داغ و درخشان هستند که نور آن‌ها به اطراف می‌تابد تشکیل ستاره را دور خود غیرممکن می‌‍کند. محققان بر این باورند که ظهورسیاره Bi Cen، به دلیل تجمع غبار در فاصله کافی از دو ستاره است که شرایط تشکیل سیاره را فراهم می‌کند.

طبق تحقیقات، زمانی که خورشید در حال شکل گیری بود، اولین سیاره گازی توسط کنگلومرای غباری موجود در فضا ایجاد شد. سپس هسته سنگی آن سیاره، توسط گازی که در بزرگترین سیاره منظومه شمسی قرار داشت، تشکیل شد. ابن سیاره جوان اگرچه ۱۵ میلیون سال سن دارد، اما وجود آن قطعی است.

سیاره


بیشتر بخوانید


انتهای پیام/

اخبار پیشنهادی
تبادل نظر
آدرس ایمیل خود را با فرمت مناسب وارد نمایید.