رئیس دانشگاه فردوسی مشهد گفت: تکنولوژی، علم و فناوری در حال پیشرفت است و غافل ماندن از حوزه دانش بنیانی و فناوری ما را در عرصه رقابت ضعیف خواهد کرد.

به گزارش باشگاه خبرنگاران جوان از مشهد، محمد کافی در مراسم بزرگداشت روز ملی صنعت و معدن و معرفی واحد‌های تولیدی نمونه استانی گفت: پیشنهاد می‌کنم سند راهبردی جدی برای صنعت، معدن و تجارت خراسان رضوی به شکلی باشد که با تغییر مدیران تغییر نکند و مسیری باشد که هرکسی که سر کار می‌آید به اجرای آن مقید باشد؛ تولیدات ما نسبت به انتظاراتمان زیاد نیست اما به صورت نسبی قدم‌های خوبی برداشته شده است.

وی گفت: امیدوارم با همتی که هر دو بخش به خرج می‌دهند بتوانیم این حرکت را پویا کنیم. تکنولوژی، علم و فناوری در حال پیشرفت است و غافل ماندن از حوزه دانش بنیانی و فناوری ما را در عرصه رقابت آنقدر ضعیف خواهد کرد که توجیه تولید از ما گرفته خواهد شد.

رئیس دانشگاه فردوسی مشهد گفت: در چند سال اخیر که خانه صنعت، معدن و تجارت و سایر بخش‌هایی که به صورت مختلف با دانشگاه در ارتباط بوده‌اند، شاهدند که در دانشگاه بستر‌های خوبی برای آنان فراهم شده است. در حال حاضر شبکه جامع دانشگاه‍ای استان تشکیل شده است. وقتی بحث ارتباط صنعت و دانشگاه در میان است، رئیس دانشگاه مادر استان می‌تواند تمام ظرفیت پژوهشی آن استان را در خدمت صنعت قرار دهد. در ۸ سال گذشته در تلاش بودیم که یک صنعت‌گر ممتاز در دوره‌های مختلف عضو هیات امنای دانشگاه مادر استان باشد.

کافی گفت: البته آنقدر مسائل دست و پا گیر دیگری وجود دارد که مسائل امسال باعث می‌شود پیشنهادات ارزنده صنعت‌گران ممتاز در هیات امنا به کار گرفته نشود در حال حاضر انجمن دانش‌آموختگان دانشگاه در اختیار صنعت استان است انتظار داریم که در قالب انجمن دانش‌آموختگان حضور دانشگاهیان و دانش‌آموختگان در صنعت گسترده‌تر شود.

او گفت: در دانشگاه‌ها کلینیک‌هایی درست شده که حلقه رابط دانشگاه و صنعت است. غیر از باشگاهی که چندین سال است در دانشکده مهندسی فعال است، کلینیک مشاوره‌ای در دانشگاه ترتیب داده شده که حقوقدانان و وکلای برجسته در حوزه حقوقی خدمات می‌دهند. همچنین پلی‌کلینیکی در حوزه کسب و کار در دانشکده علوم اداری و اقتصادی دانشگاه فردوسی مشهد از گروه‌های مدیریت، حسابداری و اقتصاد تشکیل شده که وظیفه اصلی آنان کمک کردن به بخش صنعت است.


بیشتر بخوانید


رئیس دانشگاه فردوسی گفت: در چند سال اخیر در جهت تجمیع و تلفیق مراکز آموزشی، دانشگاه فناوری‌های نوین گلبهار به موسسه کارآفرینی و موسسه مهارت‌افزایی تبدیل شده است و با تغییر ماموریت این دانشگاه، قرار شده این موسسه به دانش‎‌آموختگان دانشگاه‌های مختلف استان و صاحبان صنعت که نیاز به مدیران خاص دارند خدمات‌رسانی کند و نیرو‌های متناسب با نیاز‌های صنعت نیز تربیت کند.

کافی گفت: تمام سرفصل‌های دروس را در جهت مهارت‌افزایی و نیاز صنعت بازنگری کردیم، اما هنوز با آرمان‌ها فاصله زیادی داریم. کرونا باعث شد مقداری از اهدافمان که بابت حضور دانشجویان در کارگاه‌ها و آزمایشگاه‌ها و محیط‌های مهارت‌آموزی در نظر داشتیم، با تاخیر ایجاد شود، اما از ماه گذشته این فعالیت‌ها آغاز شده و به صورت پلکانی تلاش خواهیم کرد تا جبران مافات کنیم.

وی گفت: دانشگاه فردوسی مشهد در مدت ۸ سال گذشته سه مرکز فناوری‌های نوین تاسیس کرده است. این مراکز ماموریت دارند تا بستر مناسب از لحاظ تجهیزات و فضا برای صنایع مختلف فراهم کرده و به واحد‌هایی که بخش تحقیق و توسعه نیاز دارند کمک خواهد کرد. روسایی که برای دانشکده‌ها منصوب شده‌اند، در محیط بیرون از دانشگاه شرکت و کارخانه دارند یا مشاور هستند تا بتوانند درد تولید و تولیدکننده را درک کنند.

رئیس دانشگاه فردوسی گفت: یک مدل و سند راهبردی جدی برای صنعت، معدن و تجارت خراسان رضوی نیاز داریم. پیشنهاد می‌کنم این سند به شکلی باشد که با تغییر مدیران تغییر نکند و مسیری باشد که هرکسی که سر کار می‌آید به اجرای آن مقید باشد. اگر چنین سند راهبردی شکل بگیرد پتانسیل و استعداد صنعت خراسان به دلیل اتکا به غیردولتی‌ها می‌تواند کارآمد باشد. شبکه جامع دانشگاه‌های خراسان رضوی آمادگی دارد تا برای اجرای این سند راهبردی حمایت کند. قطعا این سند به ما کمک خواهد کرد تا از نوسانات جلوگیری شود.

ایسنا: منبع
انتهای پیام//ص.ب

اخبار پیشنهادی
تبادل نظر
آدرس ایمیل خود را با فرمت مناسب وارد نمایید.