به گزارش باشگاه خبرنگاران جوان ، از زاهدان ، زهرا ابراهیمی مدیرکل امور بانوان و خانواده استانداری سیستان و بلوچستان گفت: ارائه تسهیلات برای توسعه کسبوکارهای خرد و رفع مشکلات معیشتی این جامعه با امضای تفاهمنامه با سازمانهای مختلف فراهم و در این راستا تسهیلات روستایی به بخشی از بانوان سرپرست خانوار ارائه شد.
زهرا ابراهیمی گفت: این دفتر با توجه به اینکه شاخصهای توسعه حوزه زنان و خانواده وضعیت مطلوبی را نداشته و به طور کلی مشکلات و مسائل مربوط به این قشر را بیشتر از دیگر مناطق کرده در تلاش است از ۲ منظر برای توانمندسازی همهجانبه و ارتقای وضعیت آنان در شاخصهای توسعه بکوشد که در این راستا علاوه بر تصویب سند ارتقای شاخصهای وضعیت زنان به عنوان یک برنامه جامع و راهبردی در برنامههای کلان دستگاههای اجرایی، برنامههای عملیاتی را به صورت جدی و هدفمند دنبال میکند.
وی گفت: این هدف از ۲ منظر در حال پیگیری است که یکی از آنها تلاش برای تحول در نگرش به جامعه زنان سرپرست خانوار سیستان و بلوچستان است که متاسفانه عمدتا به آنان نگاهی ترحموار میشود و به صورت مشکل دیده میشوند.
مدیرکل امور بانوان و خانواده استانداری سیستان و بلوچستان گفت: در واقع زنان سرپرست خانوار به خودی خود معضل تلقی نمیشوند بلکه قسمت کلانی از جامعه یاد شده از توانمندی مطلوب برای زندگی استاندارد برخوردار نیست و از همین رو برنامههای دفتر با تاکید بر حفظ عزت و کرامت، تقویت مهارتها و توانمندسازی آنان تدوین و در حال اجرا است.
وی گفت:توسعه کسب و کارهای خرد برای زنان سرپرست خانوار که بر اساس آمارهای منتشره از سوی نهادهای مسوول بسیاری از زنان سرپرست خانواده در سیستان و بلوچستان دارای سواد پایین و عدم مهارت هستند و برای حل این مهم طرحهای کارفرمایی کمیته امداد با ظرفیتهای مختلف در سطح این استان در حال اجراست که برای نمونه میتوان به راهاندازی نخستین طرح پوشاک کارفرمایی نهادهای حمایتی، راهاندازی کارگاههای راهبری نظیر تولیدی فرش، واحدهای تولیدی فرآوری میوه و اجرای طرحهای توانمندسازی، گسترش مهارتآموزی مراکز شبه خانواده و مهارتآموزی ویژه زنان زندانی رایباز اشاره کرد.
وی گفت: با توجه به اینکه بسیاری از زنان سرپرست خانوار توانایی کافی برای بهرهمندی از خدمات حقوقی را نداشته و از طرفی از اشکال مختلف خشونت رنج میبرند، دفتر امور بانوان و خانواده استانداری سیستان و بلوچستان اقدام به تشکیل کمیتههای حقوقی و احیای دفاتر حمایت از حقوق زنان و دادگستری در سطح شهرستانها کرده و در این نهادها خدمات حقوقی به صورت رایگان توسط وکلا و مشاورین حقوقی انجام میشود.
مدیرکل امور بانوان و خانواده استانداری سیستان و بلوچستان گفت: همچنین با افتتاح خانههای مهارتآموزی در مناطقی مانند حاشیه شهر علاوه بر اینکه برای کودکان و نوجوانان فرصتی جهت بهرهمندی از خدمات مختلف آموزشی و فرهنگی فراهم شده برای توانمندسازی زنان سرپرست خانوار که مادران این جامعه هدف هستند کلاسهای آموزشی و برنامههای مختلف فرهنگی و اجتماعی تدوین و برگزار میشود.
وی گفت: با توجه به اهمیت نقشآفرینی زنان در مدیریت و کاهش تبعات ناشی از بحرانهای مختلف، کارگروه ویژه مقابله با بحران با هدف تغییر نگرش به نقش زنان در مواجهه با بحرانهایی نظیر کرونا از قربانی به عاملیتی اثرگذار برای کاهش آسیب و تبعات، با تعامل شورای عالی سمنهای استان تشکیل شد که خوشبختانه علاوه بر تحول در نگرش به جامعه زنان منشا اثر نیک برای کاهش مشکلات آنان شد.
ابراهیمی گفت: همچنین با هدف تقویت کسب و کارهای خرد بیش از ۳۰۰ کسب و کار به بازارهای مهم ملی معرفی شد که در این راستا با انعقاد هشت تفاهمنامه با مراکز مختلف مرتبط مانند انجمن ایرانیان خارج از کشور، تعامل با مدیران پلتفرمهای فروش آنلاین نظیر دی جی کالا و باسلام، محصولات مختلف به آنان جهت فروش و معرفی و اتصال بازار محلی به ملی و حتی بینالمللی انجام شد.
وی گفت:با توجه به اینکه بخشی از این گروه توانایی کافی برای پرداخت هزینههای درمانی را ندارند، از طریق انعقاد تفاهمنامه همکاری با بیمارستان پیامبر اعظم (ص)، ارائه خدمات مختلف و تخصصی درمانی به آنان میسر شد.
مدیرکل امور بانوان و خانواده استانداری سیستان و بلوچستان گفت: همکاری با سازمان UNDP به منظور حمایت از طرحهای کسب و کارهای خرد زنان سرپرست خانوار ساکن در شهرستانهای شمال سیستان و بلوچستان نیز در حال انجام است.
انتهای پیام/ع