وزارت نیرو در راستای تکلیف مقرر در قانون بودجه سال۱۴۰۰ و به منظور تسریع در اصلاح الگوی مصرف برق، پیشنهاد صدور مجوز برای خرید کنتور‌های هوشمند برق را به دولت ارائه کرده است.

به گزارش روابط عمومی وزارت نیرو، پیاده‌سازی سیستم‌های اندازه‌گیری هوشمند نخستین قدم برای حرکت به سمت شبکه هوشمند است. شبکه هوشمند، شبکه‌ای است که به صورت خودکار بر خود نظارت و در خود تعادل ایجاد می‌کند و با هرگونه منبع انرژی شامل گاز، آب، حرارت و برق سازگار بوده و انرژی را با کمترین دخالت انسان به مصرف‌کننده تحویل می‌دهد.

طرح فهام (طرح ملی فراسامانه هوشمند اندازه‌گیری و مدیریت انرژی) از سال ۱۳۸۹ با اخذ مجوز از شورای اقتصاد و سازمان مدیریت و برنامه ریزی وقت به عنوان طرح ملی تعریف شد و در ابتدا مباحث اولیه برای ۲۰ میلیون مشترک صورت گرفت تا کنتور‌های برق آن‌ها هوشمند شود.

کنتور هوشمند برق یک وسیله الکترونیکی است که اطلاعاتی از قبیل مصرف برق، میزان ولتاژ، جریان و ضریب توان را ثبت می‌کند. کنتور‌های هوشمند برای شفافیت بیشتر رفتار مصرف و نظارت مصرف کننده بر سیستم و صورتحساب خود، اطلاعات را به مصرف کننده می‌رسانند. این کنتور‌ها معمولاً انرژی را در زمان واقعی ثبت و به‌طور مرتب در فواصل کوتاه در طول روز آن‌ها را گزارش می‌کنند.

در این راستا، وزارت نیرو با توجه به ضرورت تسریع و اهمیت مدیریت مصرف برق و نیز تکلیف مقرر در بند (د) تبصره (۱۵) قانون بودجه سال ۱۴۰۰ کل کشور که بر اساس آن، نمایندگان مجلس شورای اسلامی دولت را مکلف به نصب شمارشگر کنتور‌های هوشمند کرده‌اند، پیشنهاد صدور مجوز برای خرید کنتور‌های هوشمند برق از طریق شرکت‌های زیرمجموعه این وزارتخانه با قیمت و شرایط تعیین شده را جهت سیر مراحل بررسی و تصویب، به دولت ارائه کرده است.

به موجب این پیشنهاد، قیمت خرید هر دستگاه کنتور هوشمند توسط کارگروهی متشکل از نمایندگان وزارتخانه‌های نیرو و صنعت، معدن و تجارت در چارچوب مقررات حاکم تعیین می‌شود.

همچنین کنتور‌های موصوف از طریق سازندگان داخلی و تأمین کنندگان ذی‌صلاح، با همکاری وزارتخانه‌های مذکور و پس از اخذ مجوز‌های لازم تأمین می‌شود.

انتهای پیام/

اخبار پیشنهادی
تبادل نظر
آدرس ایمیل خود را با فرمت مناسب وارد نمایید.
نظرات کاربران
انتشار یافته: ۱
در انتظار بررسی: ۰
Iran (Islamic Republic of)
حامد
۱۱:۱۸ ۱۹ آذر ۱۴۰۰
شما یه دلیل بگو با وجود قیمت بالای کنتور برق و وضعیت اقتصادی مردم ، چرا باید کسی بیاد و کنتور هوشمند نصب کنه؟
برای مثال چرا باید پدر من بیاد و کنتور خونه خودش رو تغییر بده ؟
قیمت هر کنتور چقدره ؟ 4 - 5 میلیون ؟ چرا باید چنین پولی رو بدیم ؟ چه سودی داره؟ مثلا قراره تو 20 - 40 سال مبلغ پرداختی جبران بشه ؟
آها دولت بودجه نداره داره دستش رو میکنه تو جیب مردم!
آخرین اخبار