رئیس کمیته آب مجلس شورای اسلامی گفت: الگوی توسعه کشور در حوزه کشاورزی و صنعت غلط بوده و بر اساس ظرفیت‌ها و آمایش سرزمینی نبوده است.

به گزارش باشگاه خبرنگاران جوان از شهرکرد،  حجت‌الاسلام و‌المسلمین امیرقلی جعفری رئیس کمیته آب مجلس شورای اسلامی با اشاره به اینکه آب یک موضوع بین بخشی است، اظهار داشت: صنعت، کشاورزی و محیط زیست در آب دخالت دارند، دستگاه‌های مختلف باید اصول حکمرانی آب را تغییر دهند و پس از اصلاح درست این اصول، شاهد وضعیت خوبی در خصوص آب بود، وگرنه تعارض منافع آب هر روز کار را، مشکل‌تر می‌کند.

او با اشاره به علت اصلی مشکل آب کشور تصریح کرد: الگوی توسعه کشور در حوزه کشاورزی و صنعت غلط بوده و بر اساس ظرفیت‌ها و آمایش سرزمینی نبوده است، اگر بر این اساس بود نباید این حجم از صنعت در فلات مرکزی ایران فعالیت می‌کردند که باید مدل غلط تصحیح شود وگرنه هر چه جلوتر رویم مشکلات بیشتر می‌شود.

حجت‌الاسلام و‌المسلمین جعفری افزود: میانگین جهانی مقدار مصرف آب در حوزه کشاورزی ۷۰ درصد بوده، اما در کشور ما تا حدود ۹۰ درصد هم گفته شده است که متاسفانه شفافیت در این زمینه وجود ندارد، با قاطعیت نمی‌توان گفت بیشترین مصرف آب ما در حوزه کشاورزی است و در حوزه صنعت و شرب کمترین است.

رئیس کمیته آب مجلس شورای اسلامی ادامه داد: در کشور حدود ۱۳۰ میلیارد متر مکعب آب تجدیدپذیر وجود دارد که بیشتر از ۴۰ درصد از آن اجازه برداشت نیست، اما متاسفانه بالای ۹۰ درصد آن برداشت شده است که با فاجعه امروز دست به گریبان شده‌ایم.


بیشتر بخوانید


او با اشاره به توسعه صنایع، گفت: صنایع در حال توسعه هستند و چه زمان جلوی آن‌ها گرفته شده است، اکنون فاز‌های دیگر صنایع مختلف در حال اضافه شدن هستند، باید این احداث صنایع حد داشته باشند یا خیر؟، وقتی بیمار نزد پزشک می‌رود باید پزشک قبل از پیچیدن نسخه مشکل را بفهمد، امروز باید مشکل حوزه زاینده‌رود را فهمید، اگر تشخیص درست داده نشود دوباره شاهد راه حل‌های غلط و نتیجه‌گیری‌های غلط خواهیم بود.

رئیس کمیته آب مجلس شورای اسلامی با اشاره به علت مشکلات در حوزه زاینده‌رود، مطرح کرد: فقدان سند آمایش سرزمینی برای توسعه پایدار، وجود تفکر سازه‌ای و مهندسی در حوزه آب کشور در این چهار دهه، توسعه غلط حوزه صنعت و کشاورزی، توسعه بدون در نظر گرفتن فاکتور عدالت و ایجاد شکاف اجتماعی، قانون گریزی و عدم اجرای قانون از دلایل به وجود آمدن مشکلات زاینده رود هستند.

منبع:تسنیم

انتهای پیام/ش

برچسب ها: بی آبی ، کم آبی ، بحران آب
اخبار پیشنهادی
تبادل نظر
آدرس ایمیل خود را با فرمت مناسب وارد نمایید.