نماینده سابق مجلس گفت: براساس قانون اساسی باید هر ده سال یک بار بیست نماینده به تعداد نمایندگان حاضر در مجلس اضافه شود.

سید حسین نقوی حسینی نماینده سابق مجلس در گفت‌وگو با باشگاه خبرنگاران جوان، با اشاره به طرح افزایش کرسی‌های مجلس گفت: همانطور که می دانید براساس قانون اساسی باید هر ده سال یک بار بیست نماینده به تعداد نمایندگان حاضر در مجلس اضافه شود.

وی یادآور شد اگر توجه داشته باشید برای مثال زمانی کرج صرفا ۵۰۰ هزار نفر جمعیت داشت و یا ورامین ۱۰۰ هزار نفر جمعیت داشت و با توجه به این جمعیت شاید دو نماینده برایشان کافی بود، اما در حال حاضر برای مثال شهر کرج حدود دو میلیون نفر جمعیت و شهریار حدود یک میلیون نفر جمعیت دارد. 

اصل شصت‌وچهارم قانون اساسی می گوید: عده نمایندگان مجلس شورای اسلامی از تاريخ همه پرسی سال يك هزار و سيصد و شصت و هشت هجری شمسی پس از هر ده سال، با در نظر گرفتن عوامل انسانی، سياسی، جغرافيايی و نظاير آنها حداكثر بيست نفر نماينده می تواند اضافه شود.

 نقوی حسینی معتقد است که علاوه بر این برخی شهرستان‌های دیگر هم اضافه شده است، برای مثال شهریار قدس و ملارد سه شهرستانی هستند که تقریبا یک و نیم میلیون نفر جمعیت دارند، در حالی که برای مثال شهریار زمانی هفتاد هزار نفر جمعیت داشته و در آن زمان یک نماینده داشته است و الان هم که جمعیتش یک میلیون و ۵۰۰ هزار نفر شده است همچنان یک نماینده دارد؛ بنابراین تناسب بین تعداد نمایندگان وجود ندارد. طبق قانون اساسی و آنطور که در اصل ۶۴ پیش بینی شده است باید این تناسب وجود بیاید. 

در مجلس نهم و دهم این طرح دو بار به صحن علنی رفته بود، ولی مجلس این طرح را تصویب نکرد. الان مجلس یازدهم که حدود بیست سال از تاریخش گذشته است طرح را با ۴۰ نماینده پیشنهاد کرده، اما نمایندگان علت این که در مجلس نهم تصویب نشد این بود که مجلس اصلا ظرفیت افزایش نماینده ندارد و افزایش نماینده هم مشکلی را حل نمیکند و باید فعلا با همین تعداد ادامه یابد .

 در مجلس یازدهم هم این طرح مجددا به صحن آمده است، اما به نظر می‌رسد که نمایندگان این طرح را تصویب نخواهند کرد.

انتهای پیام/

 

اخبار پیشنهادی
تبادل نظر
آدرس ایمیل خود را با فرمت مناسب وارد نمایید.
نظرات کاربران
انتشار یافته: ۳
در انتظار بررسی: ۰
Iran (Islamic Republic of)
ناشناس
۰۷:۰۰ ۲۶ آذر ۱۴۰۰
همینام نصفشون زیادین
Iran (Islamic Republic of)
ناشناس
۱۷:۳۶ ۲۵ آذر ۱۴۰۰
وزارت بهداشت اگر ریگی در کفش ندارد چرا آمار عوارض واکسن را منتشر نمیکند؟ مثلا بگوید از حدود شصت هفتاد نفر تلفات امروز چند نفرشان واکسن زده اند و چند نفر نزده اند!
وارد کردن چندتا کد ملی در سامانه واکسن که کار سختی نیست.
Iran (Islamic Republic of)
ناشناس
۱۲:۵۸ ۲۵ آذر ۱۴۰۰
پس این قانون شفافیت چی شد؟
آخرین اخبار