آثار برجسته تاریخی در ایلام از جمله شهر تاریخی سیمره، پل گاومیشان و زمین لغزش سیمره در انتظار ثبت جهانی هستند.

به گزارش باشگاه خبرنگاران جوان از ایلام،وجود آثار تاریخی، طبیعی و معنوی در استان ایلام باعث شده این استان یکی از مناطق مهم کشور در حوزه گردشگری باشد.

تمدن ۹ هزار ساله استان ایلام باعث شده بخش مهمی از آثار تاریخی کشور در استان ایلام قرار بگیرد، هرچند آثار تاریخی استان ایلام در کشور بسیار ناشناخته هستند.

یکی از شهروندان ایلامی اظهار داشت: در استان ایلام ظرفیت و پتانسیل‌های غنی در حوزه تاریخی وجود دارد که نیازمند معرفی در سطح ملی و جهانی است.

مجتبی پیری با اشاره به اینکه در حوزه معرفی آثار تاریخی استان ایلام هنوز جای کار وجود دارد، افزود: در صورت معرفی آثار تاریخی استان در کشور قطعاً بسیاری از گردشگران و علاقمندان به تاریخ به این استان سفر خواهند کرد.

او بیان کرد: بسیاری از آثار تاریخی استان ایلام مثل شهر تاریخی سیمره که بزرگترین شهر تاریخی غرب ایران است، می‌تواند در آثار جهانی هم ثبت شوند.

پیری اضافه کرد: متأسفانه هنوز به خوبی بر روی موضوع ثبت جهانی آثار تاریخی استان ایلام کار نشده است.

ثبت ملی ۸۰۰ اثر تاریخی، طبیعی و معنوی ایلام در فهرست آثار ملی

مدیر کل میراث فرهنگی، صنایع دستی و گردشگری ایلام  اظهار داشت: یکی از وظایف میراث فرهنگی شناسایی آثار تاریخی، نیز طبیعی و معنوی است.

عبدالمالک شنبه زاده افزود: در حال حاضر بیش از ۲ هزار اثر تاریخی، طبیعی و معنوی در استان ایلام شناسایی شده که بیش از ۸۰۰ اثر از این آثار در فهرست آثار ملی کشور به ثبت رسیده است.

او افزود: حدود ۲۰۰ پرونده نیز در دست اقدام است که در فهرست آثار ملی ثبت شوند.

اهداف ثبت آثار در فهرست آثار ملی

شنبه زاده با اشاره به اینکه هدف از ثبت این آثار ایجاد چهارچوب قانونی برای حفاظت از آثار تاریخی است، تصریح کرد: همچنین با ثبت ملی آثار تاریخی زمینه کاوش و پیدا کردن زوایای مختلف تاریخی آثار وجود دارد.

مدیر کل میراث فرهنگی، صنایع دستی و گردشگری ایلام عنوان کرد: از سال گذشته تاکنون بیش از ۲۰ اثر استان ایلام در فهرست آثار تاریخی کشور ثبت شده که شامل تپه‌های باستانی، محوطه‌ها، گورستان‌های تاریخی است.

او ادامه داد: همچنین هشت اثر منقول شامل گچ بری‌های نفیس شهر تاریخی سیمره و محوطه تاریخی گنبد جهانگیر در شهرستان ایوان در فهرست آثار ملی به ثبت رسیده است.

شنبه زاده افزود: سه اثر طبیعی، ۱۲ اثر معنوی و چهار مکان دفاع مقدس استان نیز در فهرست آثار ملی کشور ثبت شده است.

۳ اثر مهم استان ایلام دارای ظرفیت ثبت جهانی

او با اشاره به اهمیت ثبت جهانی تعدادی از آثار تاریخی استان ایلام، تصریح کرد: ثبت جهانی آثار تاریخی باعث توجه گردشگران مختلف دنیا به استان می‌شود، در این زمینه آثار مختلفی در استان وجود دارد که این ظرفیت را دارند که در فهرست آثار جهانی ثبت شوند.

مدیرکل میراث فرهنگی، صنایع دستی و گردشگری ایلام بیان داشت: از جمله مزایای ثبت جهانی می‌توان گفت که این آثار در سطح دنیا به عنوان نقاط امن معرفی می‌شوند و هیچکس حق تعرض به این نقاط را ندارد.

او تصریح کرد: این مزیت خود به عنوان یک پدافند غیر عامل است، علاوه بر این توجه سازمان ملل به اثر ثبت شده است که بودجه‌ها، روش‌های پژوهش و مرمت و حفظ آثار جنبه بین المللی می‌گیرد.

شنبه زاده عنوان کرد: واقعیت این است که برای اینکه یک اثر ثبت جهانی شود یک همدلی فوق العاده نیاز است، این خواسته باید در مرحله اول یک خواسته استانی باشد یعنی مسئولان استان همه باید کمک کنند این اثر را در سطح ملی مطرح و به یک خواسته عمومی شود.

او ادامه داد: از جمله این آثار در استان مانند شهر تاریخی سیمره، پل گاومیشان، زمین لغزش سیمره هستند که ظرفیت و پتانسیل جهانی شدن را دارند.

شهر تاریخی سیمره به عنوان بزرگترین محوطه تاریخی استان ایلام در حاشیه جنوب شرقی شهر کنونی شهرستان دره شهر واقع شده و بالغ بر ۲۰۰ هکتار است.

پل تاریخی گاومیشان نیز واقع در شهرستان دره شهر قدمت آن به دوران ساسانیان برمی‌گردد، به دلیل معماری فنی و پیچیده‌اش یکی از حیرت‌انگیزترین پل‌های تاریخی غرب کشور محسوب می‌شود.

منبع:مهر

انتهای پیام/ د

اخبار پیشنهادی
تبادل نظر
آدرس ایمیل خود را با فرمت مناسب وارد نمایید.