رسومات اصیل ازدواج ایرانی این روز‌ها جای خود را به سایت‌هایی مجهول الهویه همسریابی داده است.

به گزارش باشگاه خبرنگاران جوان، با مرور فرآیند ازدواج در دهه‌های ۴۰ تا ۷۰ خواهیم دید که ازدواج در زمان‌های نه چندان دور آداب و رسوم‌هایی داشت که برخی از آداب از بین رفته و حالا با توجه به ورود فضای مجازی به زندگی امروزی ها، گاهی اوقات می‌بینیم که ازدواج و پیدا کردن شریک زندگی نیز اینترنتی شده است.

در گذشته پسر‌ها و دختران جوان ابتدا در اماکن عمومی اقدام به بررسی فرد مورد نظر از منظر ویژگی‌های ظاهری و نداشتن معایب جسمی و ظاهری، نوع رفتار با دیگران، شرایط خانوادگی، وضعیت مالی و ... پرداخته و در نهایت با حضور در منزل عروس زمینه را برای خواستگاری فراهم می‌آوردند.

اما حالا با گذر زمان و به موازات بزرگ شدن جامعه و تغییر و تنوع در سلیقه ها، این سبک و سیاق آشنایی با زوجه نیز رنگ باخته و امروزه شیوه‌های دیگری برای همسر یابی رواج یافته که برخی مواقع به روابط غیر اخلاقی ختم می‌شود.

این روز‌ها می‌بینیم که با گسترش فناوری ها، پای نسل جوان برای آشنایی با جنس مخالف به فضای مجازی کشانده شده و آن‌ها با استفاده از برنامه‌ها و اپلیکشین‌های اجتماعی مجازی سعی در انتخاب همسر آینده دارند.

در کنار کانال‌های شبکه‌های مجازی هم یک سری سایت‌های خوش رنگ و لعاب با عناوین همسریابی و صیغه یابی طراحی شده که به زعم طراحان این سایت‌ها هدفشان پیدا کردن دختر و پسر‌های مناسب هم است تا با یکدیگر یک زندگی مشترک را آغاز کنند.

شاید در ابتدای مسیر هدف این افراد شناساندن کیس‌ها برای ازدواج باشد، اما هر چقدر که پیش می‌رویم می‌بینیم که این سایت‌ها فقط برای کسب سود هستند و تشکیل زندگی مشترک جزو اولویت‌های آخر گردانندگان آن‌ها است.

سایت‌هایی که به گفته پلیس، توسط افرادی بی هویت طراحی و بی آن که اطلاعات درستی از این مقوله داشته باشند طراحی شده است.

این رویه از چنان اهمیتی برخورد‌ار است که موضوع تحکیم بنیان خانواد‌ه د‌ر ماد‌ه ۴۳ قانون برنامه پنجم توسعه کشور مورد تاکید قرار گرفته و به لزوم ساماند‌هی مراکز مشاوره و همسو کرد‌ن آن‌ها با فرهنگ ایرانی و اسلامی عنوان شد‌ه است.

سال ۱۳۵۸ بنیاد ازد‌واج و تحکیم خانواد‌ه با سایر نهاد‌های انقلابی تاسیس شد و هنوز هم که هنوزه به کار خود اد‌امه می‌د‌هد.

ماد‌ه ۴۳ چه می‌گوید؟

د‌ر ماد‌ه ۴۳ قانون برنامه پنجم توسعه، اینطور آمد‌ه که: «به منظور ساماند‌هی و اعتبار بخشی مراکز مشاوره متناسب با فرهنگ اسلامی ـ ایرانی و با تأکید بر تسهیل ازد‌واج جوانان و تحکیم بنیان خانواد‌ه، تأسیس مراکز و ارائه هرگونه خد‌مات مشاوره‌ای روانشناختی ـ اجتماعی نیازمند د‌ریافت مجوز بر اساس آیین نامه مصوب هیئت وزیران است».

سایت‌های همسریابی جایگزین رسم و رسوم ایرانی برای ازدواج

بر اساس این ماد‌ه قانونی هیئت وزیران دولت وقت د‌ر تاریخ ۲۳ مهرماه سال ۱۳۹۱، آیین نامه اجرایی این ماد‌ه قانونی را د‌ر ۱۲ ماد‌ه به تصویب رساند و به د‌ستگاه‌های اجرایی ابلاغ کرد.

آیین‌نامه‌ای که بر اساس آن وظیفه صد‌ور مجوز برای مراکز مشاوره ازد‌واج و تحکیم خانواد‌ه به عهد‌ه وزارت ورزش و جوانان است، اما یک سال بعد هیئت تطبیق مصوبات د‌ولت وقت با قوانین مجلس شورای اسلامی این آیین نامه را برخلاف قانون تشکیل سازمان نظام روان‌شناسی و مشاوره مصوبه سال ۱۳۸۲ مجلس د‌انست و د‌ر نامه‌ای این مسئولیت را از وزارت ورزش و جوانان سلب و به سازمان نظام روان‌شناسی واگذار کرد.

در این سال کم نبودند سایت‌هایی که به عنوان همسریاب فعالیت خود را آغاز کردند و در کنار این موضوع افرادی به منفعت رسیدند، یکسری نیز از این فرصت نهایت استفاده را برده و با ایجاد سایت‌هایی دس به اعمال مجرمانه زدند و با بهانه زوج یابی جلو آمدند و در آخر حساب بانکی جوانان را تلکه کردند.

آیا سایت‌های همسریابی در کشور مجوز دارند؟

سرهنگ علی محمد رجبی رئیس مرز تشخیص و پیشگیری از جرایم سایبری پلیس فتا ناجا در گفت‌وگو با باشگاه خبرنگاران جوان، اظهار کرد: هیچ سایت همسریابی در کشور مجوز فعالیت ندارد.

سایت‌های همسریابی جایگزین رسم و رسوم ایرانی برای ازدواج

وی افزود: فقط سایت و مجموعه همدم که آن هم یک سایت همسریابی نیست و یک سایت همسان گزینی است، مجاز به فعالیت در این زمینه است.

سرهنگ رجبی تصریح کرد: پلیس فتا در حوزه فعالیت همسریابی به هیچ فرد یا گروهی مجوز نمی‌دهد چرا که متولی ومسئولیت این کار بر عهده وزارت ورزش و جوانان است.

موضوع کاملا روشن و واضح است که هیچ سایتی در کشور با عنوان همسریابی حق فعالیت ندارد، اما در بسیاری از موارد شاهد این هستیم که دختران و پسران جوان بی تفاوت وارد این سایت‌های مجهول الهویه می‌شوند و در ادامه به وسیله ربات‌هایی سعی در پیدا کردن شریک زندگی خود دارند.

کم رنگی نقش وزارت ورزش و جوانان در بحث ازدواج

سال ۱۳۸۱ بود که وزارت ورزش و جوانان با ادغام دو سازمان تربیت بدنی و سازمان ملی جوانان به به وزارت خانه تبدیل شد، هدف از قبل مشخص بود، توسعه ورزش و ایجاد بستر‌های مناسب برای رفاه جوانان، اما دیری نپایید که این وزرات خانه غرق در ورزش آنهم ورزش‌های خاص کشور شد و آنطور که باید و شاید در بخش جوانان کار شاخصی توسط معاونت جوانان این وزارت خانه انجام نشد که یکی از این موارد مورد غفلت واقع شده مدیران، تسهیل در انجام ازدواج جوانان است.

سایت‌های همسریابی جایگزین رسم و رسوم ایرانی برای ازدواج

شاید غفلت مسئولان از مقوله ازدواج باعث شده تا در این بین افرادی با ایجاد سایت‌هایی تحت عنوان همسریابی دست به اجرای مقاصد شوم و سودجویی خود بزنند.

نقش خانواده‌ها در بحث همسریابی جوانان

خانواده‌ها باید در این باره با ورود به موقع و نظارت مستمر و دقیق بر روی رفتار و اعمال فرزندانشان، آن‌ها را هدایت کنند تا گرفتار یکسری کانال و سایت‌های بی هویت نشوند، در این راه باید همان روش و رسوم اصیل ایرانی اسلامی چند دهه قبلی که برای انجام ازدواج توسط خانواده‌ها اجرا می‌شد و اکنون کمرنگ شده، احیا شوند.

امروزه رسم و رسوم‌ها جای خود را به تعدادی سایت و کانال داده و قطعا مقصر این رویه و کم کاری در این زمینه در وهله اول نوع رفتار خانواده‌ها است و در ادامه به مسئولان امر می‌رسیم که برای انجام ازدواج راحت و بی دغدغه جوانان، بی تفاوت هستند و اهمیت چندانی برای این موضوع قائل نیستند.


بیشتر بخوانید

دستگیری خواستگار قلابی دختران تحصیل کرده در شمال کشور


انتهای پیام/

اخبار پیشنهادی
تبادل نظر
آدرس ایمیل خود را با فرمت مناسب وارد نمایید.
نظرات کاربران
انتشار یافته: ۲۶
در انتظار بررسی: ۰
Iran (Islamic Republic of)
ناشناس
۲۰:۵۷ ۱۲ بهمن ۱۴۰۰
یه همسر خوب وباخلاق میخوام
Iran (Islamic Republic of)
ناشناس
۰۰:۱۴ ۱۸ آذر ۱۴۰۰
تا پول نباشه ک نمیشه زن گرفت حالا شما هی سایت بزنید هیچ خانمی حاضر نیست با یه بیکار بی پول ازدواج کنه!!!
Iran (Islamic Republic of)
ناشناس
۰۰:۱۳ ۱۸ آذر ۱۴۰۰
بابا کی دیگه حوصله خودشو داره
Iran (Islamic Republic of)
ناشناس
۲۳:۳۲ ۱۷ آذر ۱۴۰۰
اتفاقا سه چهار سال پیش عضو شدم امسال رفتم یک سر زدم عکس همان ها هنوز بودند
Iran (Islamic Republic of)
ناشناس
۲۳:۲۹ ۱۷ آذر ۱۴۰۰
دمشــــآن گرم
Iran (Islamic Republic of)
ناشناس
۲۲:۳۹ ۱۷ آذر ۱۴۰۰
مال اگر مال باشد پیدایش می کنند و گرنه بیخ ریش سایتهای همسریابی می ماند.
Iran (Islamic Republic of)
ناشناس
۱۹:۲۳ ۱۷ آذر ۱۴۰۰
سلام.از دولت جناب آقای رئیس جمهور گرامی می‌خواهیم واردات خودرو بدون تعرفه گمرکی برای عموم مردم آزاد کنند تا انحصار داخلی شکسته و گرانی دههابرابری خودرو کاهش شدید یابد،اگر برای جان و مال مردم ارزش قائل هستند واردات خودرو را آزاد کنند،از نمایندگان مجلس می‌خواهیم نماینده مردم باشند نه نماینده جیب خود و قانون جدید واردات خودرو بدون تعرفه گمرکی برای عموم مردم را آزاد کنند،تا به احتکار و گران‌فروشی خودروسازان داخلی پایان داده شود،یقین داشته باشید قیمت‌ها کاهش شدید خواهد یافت.نصیروندگرمی.باتشکر
Iran (Islamic Republic of)
ناشناس
۱۹:۱۹ ۱۷ آذر ۱۴۰۰
ووآی چه صفحه کلید قشنگی!
یکی به من بدید تا منم عشق زندگیم رو پیدا کنم.
Iran (Islamic Republic of)
ناشناس
۱۸:۵۲ ۱۷ آذر ۱۴۰۰
خانه های فساد و قاچاق دختران از این سایت ها شروع میشود
خواستگاری رسمی هم هیچ وقت امکان پذیر نیست
یا پسر پسند نمیکنه یا مادر پسر !
فقط خدا باید کمک کند.
ازدواج آقایون دست خودشون هست؛ این دخترها هستند که باید منتظر خواستگار باشند که استفاده از این سایت ها بیشتر دام هستند. اعتماد نکنید.
Canada
ناشناس
۱۸:۳۸ ۱۷ آذر ۱۴۰۰
در امریکای شمالی و اروپا سالیانه میلیارد دلار بخاطر
سایت همسریابی از کشورشان خارج میشود
مردان نیجریه وووو با ربودن عکس های خوش سیما
پروفایل میسازند و خودشان را ارتشی امریکایی در ......
وانمود میکنند
وقتی با خانمی از این کشورها اشنا شدند
کلاه برداری شون شروع میشه
خواستم بیایم فردوگاه
تصادف کردم و در بیمارستان هستم و
پول لازم
حتی خانمها خونه شون را فروخته و برای این کلاه بردارها فرستاده اند
حتی به افریقا رفته و ازدواج کردند
بعد سفارت اینجا متوجه شده که پدر روحانی کلیسا ووو همشون وجود خارجی نداشته و فقط فیلم بازی کردند
اصولا اعتماد کردن به این سایت ها خیلی خطرناک و ممکنه به قتل هم برسی که اتفاق افتاده
Iran (Islamic Republic of)
سینا فرزامی
۱۷:۴۶ ۱۷ آذر ۱۴۰۰
من ۷ سال پیش از طریق همین سایت های همسریابی همسر مناسب زندگی ام رو پیدا کردم و الان ۱ دختر ۳ ساله دارم و زندگی فوق العاده عالی دارم
لطفا اطلاعات غلط به مردم ندید و مردم رو گمراه نکنید
Iran (Islamic Republic of)
...
۱۷:۳۰ ۱۷ آذر ۱۴۰۰
اگه بخواد زن و بچه گشنه بمونن ازدواج نکنی بهتره
Iran (Islamic Republic of)
ناشناس
۱۵:۱۶ ۱۷ آذر ۱۴۰۰
شغل بدید شما کاری به مجازیش وغیره مجازیش نداشته باشید. خودمون حلش میکنیم.
Iran (Islamic Republic of)
ناشناس
۱۴:۴۱ ۱۷ آذر ۱۴۰۰
اگه زوجین راستی آزمایی بشن خوبه
Iran (Islamic Republic of)
ناشناس
۱۵:۳۵ ۱۷ آذر ۱۴۰۰
در دنیای واقعی نمیشود این کار را کرد، در دنیای سایبر چطور ممکن است!؟
Iran (Islamic Republic of)
ناشناس
۲۰:۳۸ ۱۷ آذر ۱۴۰۰
تا حالا هرچه این حکومت دخالت کرده بدتر کرده و فقط درامد زایی برای دولت بوده نه سودی و راه حلی برای مردم
Iran (Islamic Republic of)
محمدصالح
۱۳:۴۲ ۱۷ آذر ۱۴۰۰
استغفرالله . فضای مجازی خیلی نا امن است. باید مراقب باشیم.
Iran (Islamic Republic of)
ناشناس
۱۳:۳۲ ۱۷ آذر ۱۴۰۰
دولت باید برای ازدواج وام بلاعوض و شغل هم تامین کند. اونوقت همه ازدواج میکنن. با وامی که اکثرا میفروشنش چون یا ضامن پیدا نمیکنن یا از ترس قسط نمیگیرنش باعث ترغیب ازدواج جوانها نمیشود. اگر میخواهید ازدواج کنن.
Iran (Islamic Republic of)
ناشناس
۱۳:۱۹ ۱۷ آذر ۱۴۰۰
وقتی جوونای 35ساله قادر به ازدواج نباشند تکلیف همین میشن
Iran (Islamic Republic of)
ناشناس
۱۲:۵۴ ۱۷ آذر ۱۴۰۰
بعداز چندماه آشنایی بری سر قرار ببینی زن زندگیت اسی پلنگ بوده اونوقت تکلیف چیه؟
Netherlands
mo
۱۲:۳۵ ۱۷ آذر ۱۴۰۰
امیدوارم با اجرای طرح صیانت جلوی شکل گیری روابط غیر اخلاقی و ترویج فساد در جامعه رو بگیرن.
رئیس جمهورهای آمریکا و حتی خالق این شبکه ها به فرزندان خودشون اجازه استفاده از برخی از این شبکه ها رو نمیدادن، ایران هم باید مواظب فرزندان خودش باشه.
Iran (Islamic Republic of)
ناشناس
۱۲:۳۳ ۱۷ آذر ۱۴۰۰
من خودم مجردم حاضرنیستم خانم هم هستم حاضرنیستم برم تواین سایتها!!!
Iran (Islamic Republic of)
ناشناس
۱۲:۲۲ ۱۷ آذر ۱۴۰۰
من یه مدت تقریبا طولانی تو این سایتها عضو بودم.یکسالی میشه که کلا بی خیالشون شدم و دیگه سر نزدم.یه مدت معتاد این سایتها شده بودم و روزانه چندین بار بهشون سر میزدم. به این نتیجه رسیدم که درصد پیدا کردن همسر مورد نظر از این طریق درصد خیلی کمیه.تقریبا غیر ممکنه.اکثر کسایی که تو این سایتها فعالیت دارن تقریبا همزمان تو بقیه سایتها هم هستن و بیشترشون دنبال سرگرمی و تفریحن تا پیدا کردن نیمه گمشده.دروغ هم تو این سایتها زیاده از عکس پروفایل غیر واقعی گرفته تا سن و سال و موقعیت اجتماعی خیالی .جو بی اعتمادی هم تو این سایتها خیلی زیاده و وقتی با کسی ارتباط میگیری از اول به سن و اسم و تحصیلات و قیافه طرف کلا بدبین میشی. حتی اگه تو مواردی راست گفته باشه.ضمن اینکه ازدواج قسمت و شانسه.بهترین روش همون دنیای واقعیه و از طریق اطرافیان خانم مثل خواهر و خاله و دختر خاله و ...
Iran (Islamic Republic of)
ناشناس
۱۱:۴۱ ۱۷ آذر ۱۴۰۰
در سکوت نهادهای مسول، سایت های همسریابی موقت و دایم، براحتی در تلگرام و اینستاگرام جولان می دهند و در حال کلاهبرداری و خالی کردن جیب مردم هستند و قربانیان از ترس ابرو، پیگیری نمی کنند، هر چند اگر پیگیری هم بکنند به نتیجه نمی رسند.
Iran (Islamic Republic of)
ناشناس
۱۱:۴۰ ۱۷ آذر ۱۴۰۰
نه سایتها و نه رسم ایرانی،هیچکدوم به درد نمیخورن
Iran (Islamic Republic of)
مهرداد
۱۳:۰۹ ۱۷ آذر ۱۴۰۰
سلام باید اول وضع اقتصادی خوب بشه دوم امار طلاق با فرهنگ و اعتماد سازی کم بشه سوم استفاده از راهکارهای سنتی و پیشرفته جهت تسهیل ازدواج استفاده بشه جهارم دولت بودحه تسهیل ازدواج اعم از خرید منزل و جهیزیه را تهیه نماید
آخرین اخبار