استاندار سیستان و بلوچستان گفت: توسعه استان از توسعه روستا‌ها شروع می‌شود .

به گزارش روابط عمومی استانداری سیستان و بلوچستان، حسین مدرس خیابانی در جلسه انتخابات اعضای شورای اسلامی استان، به نقش و جایگاه شورا‌ها در توسعه سیستان و بلوچستان اشاره کرد و  گفت:نقش شورا‌ها در توسعه استان یک نقش تعیین کننده است و باید تلاش کنند که خود را به نقطه‌ای برسانند که رضایتمندی مردم را به دنبال داشته باشد.

او گفت: توسعه استان از توسعه روستا‌ها شروع می‌شود و اگر می‌خواهیم استانی توسعه یافته داشته باشیم که معیار‌ها و شاخص‌های توسعه و رفاه و معیشت اجتماعی در آن شکل گیرد باید روستای مولد و توسعه یافته و شهر توسعه یافته داشته باشیم بنابراین نقش شورا‌ها یک نقش تعیین کننده است.

استاندار سیستان و بلوچستان گفت: نقش شورا‌های شهر و روستا کمتر از نقش حاکمیت و دولت نیست و مجموعه حاکمیتی استانداران، فرمانداران و بخشداران بدون مشورت با شورا‌ها نمی‌توانند کاری از پیش ببرند. همه مدیران اجرایی احتیاج به مشورت و همفکری با شورا‌ها دارند و از طرفی شورا‌های اسلامی نیز زمینه مشورت دادن به سکانداران اجرایی را دارند.

وی  گفت: اصل مشورت در اسلام تاکید شده و استفاده از خرد جمعی هنر است و تصمیم بر مبنای خرد جمعی تصمیم متقن‌تری خواهد بود. شورا‌ها علاوه بر جایگاه سیاست‌گذاری، طراحی، برنامه‌ریزی و نظارتی در عین حال باید به مردم پاسخگو باشند. شورا‌ها پل ارتباطی بین دولت و حاکمیت و مردم هستند چرا که نقطه نظرات مردم را به دولت و هم نقطه نظرات و سیاست‌های دولت را به مردم منتقل می‌کنند و پاسخگو هستند.

مدرس خیابانی گفت: شورا‌ها باید در توسعه اقتصادی در سطح استان کمک کنند چرا که صاحبان سرمایه و ثروت را که عرق و تعصب به منطقه دارند می‌شناسند بنابراین جذب این صاحبان سرمایه برای اعضای شورا باید یک اصل باشد.

استاندار سیستان و بلوچستان گفت: برنامه‌های مختلفی در حوزه توسعه سیستان و بلوچستان داریم که تنها با اتکا به اعتبارات دولتی در شرایط فعلی تحریم امکان‌پذیر نیست و باید از سرمایه‌های مردمی و بخش خصوصی برای اجرای آن استفاده کنیم و همه تلاش و قدرت شورا‌ها باید برای جذب این سرمایه‌ها باشد.

وی گفت: یکی دیگر از انتظارات از شورا‌ها امیدآفرینی در بین مردم است چرا که دشمن همواره تلاش می‌کند تا فضای یأس و ناامیدی را در بین مردم القا کند و در قالب برخی مطالبات مردم را رودرروی دولت قرار دهد. از سویی مردم با روی کار آمدن دولت سیزدهم امیدوارتر شده‌اند، بنابراین باید شورا‌ها تلاش کنند انتظارات و مطالبات مردم را با امکانات کشور منطبق و شبانه‌روز در جهت تامین خواسته‌های مردم و مطالبات آن‌ها تلاش کنند.

معاون سیاسی اجتماعی استاندار سیستان و بلوچستان نیز در این جلسه بر بررسی نقاط ضعف و همچنین نقاط قوت شورا‌ها و استفاده از تجربیات ادوار گذشته تاکید کرد و گفت: شورا‌ها باید در برابر تکالیف پاسخگو باشند و این پاسخگویی باید هم از جانب مجموعه دولت و هم از سوی شورا‌ها به صورت دو طرفه باشد.

رحمدل بامری بر همراهی و همگامی، انسجام و وحدت رویه بین اعضای شورای اسلامی تاکید کرد و افزود: این همراهی و انسجام باعث می‌شود که شورا‌ها نقش آفرینی در سطح کلان داشته باشند و مسائل مردم را حل کنند. شورا‌ها از مباحث صنفی و جناحی عبور کنند و تنها به حل مشکلات مردم بپردازند و مطالبات و مشکلات مردم را به صورت جدی پیگیر باشند و راهکار‌های لازم را ارائه دهند.

منصور بیجار معاون هماهنگی امور عمرانی استاندار سیستان و بلوچستان نیز اظهار داشت: شورا‌ها مسائل و مشکلات را شناسایی و در اختیار مسئولان قرار دهند و دولت نیز با توجه به ظرفیت‌هایی که دارد این طرح‌ها و موضوعات را حتماً بررسی و از ظرفیت شورا‌ها استفاده خواهد کرد.

سارانی مدیرکل امور شهری و شورا‌های استانداری نیز گفت: تعداد ۲۶ شهرستان، ۶۷ بخش، ۵۵ شهر و ۱۰ هزار و پنج آبادی در استان داریم که از این تعداد ۶ هزار و ۹۴۱ آبادی بالای ۲۰ خانوار جمعیت دارند که بر اساس قانون می‌توانند شورای اسلامی داشته باشد. در مجموع تعداد ۲۹۰ عضو شورای اسلامی شهری در استان سیستان و بلوچستان وجود دارند که ۱۳ نفر از آن‌ها زن و ۲۷۷ نفر مرد هستند. اعضای شورای اسلامی روستا‌ها نیز ۱۰ هزار و ۶۷۲ نفرند که از این تعداد ۶۹۶ نفر زن و ۹ هزار و ۹۷۶ نفر مرد هستند.

در این نشست «حسین اسماعیل‌زهی» به عنوان رئیس شورای اسلامی سیستان و بلوچستان و «محمدامین محمدی» به عنوان نایب رئیس این شورا و «عباسعلی نخعی و دادمحمد حمیدنژاد» به عنوان منشی شورای استان به مدت یک سال انتخاب شدند. همچنین در این مراسم «محمدحسین ملک رئیسی، محمد کریم عزیزی و فاروق اعظمی» به عنوان نمایندگان شورای استان در شورای عالی استان‌ها انتخاب شدند.

انتهای پیام.ع

اخبار پیشنهادی
تبادل نظر
آدرس ایمیل خود را با فرمت مناسب وارد نمایید.
آخرین اخبار