برخی افراد در زندگی زناشویی خود قدرت عذرخواهی یا مهارت آن را ندارند و با یک مشاجره ساده زندگی آنها به یک طوفان تبدیل می‌شود.

به گزارش باشگاه خبرنگاران جوان، همه زوجین در طول زندگی مشترکشان پیش می‌آید که با هم بحث و مشاجره داشته باشند و این طبیعی است که دو نفر با ویژگی‌های اخلاقی متفاوت و فرهنگ‌های گوناگون که در کنار هم قرار می‌گیرند، گاه اختلاف سلایق یا مسائل دیگر باعث مشاجره بینشان شود؛ بنابراین احتمالا همه متأهلین این تجربه را دارند که در برخی بحث‌ها ناگهان مشاجرات قبلی نیز وارد مشاجره جدید می‌شود علت این اتفاق هم این است که در مشاجره قبلی افراد قانع نشده اند. بعضی افراد بعد از تمام شدن بحث سعی می‌کنند، بیخیال همه مسائل پیش آمده بشوند، گذشت کنند و به اتفاقات قبل فکر نکنند.

این عمل باعث می‌شود تا آن موضوع هیچوقت به طور اصولی و کامل تمام نشود و ردپای آن در موقعیت‌های چالش برانگیز بعدی هم دیده شود.

حال دقت داشته باشید که گاه پرونده مشاجرات و بحث‌های طولانی هم با یک عذرخواهی کردن صحیح بسته می‌شود، اما چگونه؟ در این گزارش برخی مهارت‌های ساده عذرخواهی کردن را به شما آموزش می‌دهیم.

چگونه بعد از بحث و دعوا در رابطه زناشویی، عذرخواهی کنیم؟

۱-عذرخواهی خوب چگونه است؟

نخستین نکته این است که بدانید ناراحتی‌ها و دلگیری‌های کوچک هم نیاز به عذرخواهی خوب دارد، اما لزوما نیاز به حل و فصل‌های پیچیده و زمان بر ندارد.

حال ابتدا بررسی کنیم که چه رفتار‌هایی باعث می‌شود که موضوع هر بحثی در زندگی زناشویی باز بماند و باعث اختلاف و فاصله بین زن و شوهر شود.

مجموعه‌ای از رفتار‌ها باعث این اتفاق می‌شود مثل اینکه اگر یکی از شما ناراحتی خود در رابطه با موضوعی را ابراز نکند، یا هر دو شما طبق قرارداد نانوشته بعد از یک مشاجره تظاهر کنید که هیچ اتفاقی نیافتاده و به زندگی روتین خود ادامه بدهید.

مثلا خانم ناراحت هست، بحثی صورت گرفته همسرش به کنارش می‌آید و می‌گوید با هم صحبت کنند و مشکلات را حل کنند، اما خانم تظاهر می‌کند که اتفاقی نیافتاده و ناراحت نیست و همه چیز حل شده، اما بعد مدتی دو مرتبه یک اتفاقی می‌افتد و خانم منفجر شده و نسبت به گذشته ابراز ناراحتی می‌کند.

علاوه بر این بعضی زوج‌ها هم حوصله یا توانایی مدیریت بحث را ندارند در نتیجه سریع با یک عذرخواهی ساده موضوع را می‌بندند، اغلب آقایان اینطور هستند برای اینکه موضوع را از سر باز کنند و حوصله شان سر رفته است، یک عذرخواهی دمه دستی می‌کنند، اما از ته قلب همسرشان ناراحت است.

در نهایت برخی زوج‌ها هم وارد قهر‌های طولانی مدت می‌شوند و موضوع برای مدت‌ها باز می‌ماند؛ بنابراین برای شروع از این رفتار‌ها می‌بایست پرهیز کرد!

چگونه بعد از بحث و دعوا در رابطه زناشویی، عذرخواهی کنیم؟

شما پس از یک مشاجره ممکن است نیاز به زمان داشته باشید تا درباره موضوع مورد بحث فکر کنید. سهم و تقصیر خودتان را ارزیابی کنید و بعد از این مدت زمانی را با شریک زندگی خود به حل مسئله بپردازید، اما یادتان باشد که عذرخواهی مرحله «قبل» از حل مسئله است. گاهی در یک بحث فقط شما مقصر هستید پس شما پیش قدم می‌شوید و عذرخواهی می‌کنید و گاهی هم برعکس.

گاهی هم هر دو مقصر هستید و هر دو از هم عذرخواهی می‌کنید عموما وقتی یکی پا پیش می‌گذارد دیگری هم دست از لجاجت برمی دارد و بابت تقصیر خودش عذرخواهی می‌کند و کدورت‌ها از بین می‌رود؛ بنابراین پیش قدم شدن به این ربط دارد که کدام یک از شما آمادگی بیشتری داشته باشید، لجبازی تان کمتر باشد و بخواهید به زندگی زناشویی خود سامان بدهید؛ بنابراین بگذارید مراحل یک عذرخواهی مناسب را برای شما با مثال توضیح دهم. تصور کنید به خاطر کنجکاوی یا بدبینی یا هر دلیلی محتوای خصوصی گوشی همسرتان را چک کرده اید و همسرتان از این موضوع خیلی عصبانی است. این موضوع چالش بزرگی شده است، چون همسر شما حس کرده شما به او بی اعتماد هستید، شاید هم واقعا بی اعتماد باشید! اما قبل از صحبت کردن و حل مسئله بهتر است که در شروع عذرخواهی کنید.

چگونه بعد از بحث و دعوا در رابطه زناشویی، عذرخواهی کنیم؟

۱-موضوع را از دیدگاه خودتان روایت کنید

در ارتباط با موضوع مطرح شده می‌توانید اینطور روایت کنید که مثلا به همسرتان بگویید: مدتی است که دیر به خانه می‌آیی و من حس خوبی ندارم. حس تنهایی میکنم. دوست نداشتم تو فکر کنی که من شکاک و بددلم، اما حس کردم نیاز دارم که به اطمینان برسم. وقتی حمام بودی گوشی تو روی مبل بود. خیلی فکر کردم این کار رو انجام بدم یا نه، ولی در نهایت نتونستم جلوی خودم  رو بگیرم.

میدونستم کار درستی نیست، اما مدتیه که حالم اصلا خوب نیست.

۲-همدلانه، موضوع را از دیدگاه همسرتان ببینید

حال در همین مثال با همسرتان همدلی کنید که احساس بی اعتمادی به او دست داده است: اینکه حس کنی بهت اعتماد ندارم و به حریم خصوصیت تجاوز کردم فقط حس ناراحتی و عصبانیت بهت می‌ده، حق داری. وقتی خودمو می‌ذارم جات متوجه می‌شم که الان خیلی عصبانی و آزرده ای.

من اجازه این کار رو نداشتم و باید به جای این کار درباره حال و فکر‌های اذیت کنندم باهات صحبت میکردم.

۳-عذرخواهی بی عذر و بهانه + پیشنهاد جبران

برخی افراد هم هستند که عذرخواهی می‌کنند، اما مدام هم عذر و بهانه خود را می‌آورند که چنین شد و چنان شد. پس یادتان باشد که عذر و بهانه نیاورید یعنی، ولی و، اما و اگر...

در این مثال اینطور نگویید که ببین کار من خوب نبود، ولی توام اخیرا خیلی رفتارات عجیب شده!

یا مثلا نگویید که ببین حالا من معذرت می‌خوام، اما معذرت خواهیم به این معنا نیست که بابت فلان موضوع تو مقصر نیستی!

بلکه اینطور بگویید: ازت معذرت می‌خوام. متاسفم چطور میتونم جبران کنم؟

چگونه بعد از بحث و دعوا در رابطه زناشویی، عذرخواهی کنیم؟

۴-در نهایت بعد از یک عذرخواهی خوب درباره چالش اصلی صحبت کنید

حال زمان آن است که درباره ریشه این بی اعتمادی صحبت کنید. بعد از اینکه عذرخواهی شما همسرتان را نرم و آرام کرد بهتر است صحبت کنید که این بی اعتمادی چرا به وجود آمده است و چه کار می‌توانید برای آن بکنید.

 

منبع: فارس

انتهای پیام/

 

اخبار پیشنهادی
تبادل نظر
آدرس ایمیل خود را با فرمت مناسب وارد نمایید.
نظرات کاربران
انتشار یافته: ۱۰
در انتظار بررسی: ۰
Iran (Islamic Republic of)
ناشناس
۲۰:۳۱ ۱۶ آذر ۱۴۰۰
موضوع جالبی بود سپاسگزاریم.
Canada
ناشناس
۱۳:۵۶ ۱۶ آذر ۱۴۰۰
عالی بود.ممنونم
Germany
عماد
۰۸:۳۲ ۱۶ آذر ۱۴۰۰
متاسفانه فیلمها و سریالهای خارجی به شدت سانسور شده که پخش میشه فرهنگ غربی را ترویج میده، ترویج بیحجابی و استقلال زنان از مولفه های این فیلمهاست که هرچی سانسور میکنن و داستان تغییر میدن بی فایده هست. تو این فیلمها خیلی راحت زن از مرد جدا میشه و میره پیش مرد دیگه
بعد تو ایران از بچگی این فیلمها رو ذهن بچه تاثیر میذاره با کوچکترین حرف از این به اون میشه
Iran (Islamic Republic of)
ناشناس
۰۸:۳۱ ۱۶ آذر ۱۴۰۰
خدا نکنه دعوا بشه، که اگه بشه چیزی به عنوان گذشت وجود نداره. کسی به فکر این نیست که دارن در مورد اصل زندگی دچار مشکل میکنن خودشونو به خاطر حرفای خاله زنکی و یا چیزای الکی بی اهمیت. به نظرم اگه طرفین در هر دعوا و مشاجره اگه قدرت کوتاه آمدن و صحبت در کمال آرامش داشته باشن میتونن بفهمن که دارن به هم چی میگن. چون در اون صورته که به هم گوش میدن و فرصت میدن. والا غیر از این جواب نمیده. این بخشی از نظر و تجربه منه
Iran (Islamic Republic of)
عمار
۰۸:۰۵ ۱۶ آذر ۱۴۰۰
بقول معروف از قدیم الایام خوب گفتن زن شوهر جر دعوا کنند ابلهان باور کنند زن شوهرها وقتی در طی روز جر دعواشون میشه طی شب تا صبح با هم آشتی می کنند خیالتون راحت راحت راحت باشه تنها در این میون کسانی خراب می شوند که می روند توی جر و دعوای زن و شوهر دخالت می کنند و قضاوت می کنند و طرف یکیشون رو می گیرند . افتاااااااااااااااااااااااااااااااااااااااااااااااااااااااااااااااااااااد .
Iran (Islamic Republic of)
ناشناس
۰۷:۴۰ ۱۶ آذر ۱۴۰۰
من هر وقت با خانمم دعوام میشه اکثرا سکوت میکنم تا اوضاع آروم بشه بعد...

صبر کن ببینم مگه من اصلا زن دارم؟
Iran (Islamic Republic of)
ناشناس
۰۸:۰۳ ۱۶ آذر ۱۴۰۰
خوش بحال خودم که زن و بچه دارم
Iran (Islamic Republic of)
ناشناس
۰۰:۵۱ ۱۶ آذر ۱۴۰۰
بنظرم بجای این حرفها اقتصاد روخوب کنید اگه پول باشه مشکلات بین زن وشوهرها خیلی میاد پایین!!!!
Iran (Islamic Republic of)
ناشناس
۰۸:۰۶ ۱۶ آذر ۱۴۰۰
هیچ ربطی بین اقتصاد و رابطه بین زن و شوهر نداره
Iran (Islamic Republic of)
ناشناس
۱۹:۰۵ ۲۰ آذر ۱۴۰۰
ن حالا اقتصادمونم گل وبلبله !!!