به گزارش باشگاه خبرنگاران جوان به نقل از شبکه تلویزیونی الحدث، مصطفی العانی، مدیر مطالعات امنیتی در مرکز پژوهشهای الخلیج میگوید، مقامات آمریکایی از سال ۲۰۰۶ تا به امروز جسارت آن را ندارند که بگویند یکی از گزینههای مد نظرشان علیه ایران، گزینه نظامی است.
او در گفتگو با این شبکه درباره دلایل سختتر شدن مواضع ایران در مذاکرات هستهای گفت: موضعگیری سرسختانه ایران نتیجه درک درست این کشور از مواضع متناقض اسرائیل و آمریکاست، اسرائیل به گزینه حمله نظامی تمایل دارد، اما قدرتش را ندارد، آمریکا قادر به حمله نظامی است، اما تمایلی به این گزینه ندارد، سیاست آمریکا از سال ۲۰۰۶ تا به امروز ناامید کننده است، از آن زمان چهره هایی، چون دیک چینی و دیگران از «گزینه دیگر» سخن به میان آوردند، اما تا به امروز هیچ مقام آمریکایی جسارت به کار گیری «گزینه نظامی» یا «استفاده از زور علیه ایران» را نداشت. آنان از اصطلاحات دیگری مثل «گزینه دیگر» استفاده کردند، اما این واژه میتواند مفاهیم مختلفی داشته باشد، فشار سیاسی، فشار اقتصادی، جنگ اطلاعاتی و ... همه میتوانند از مفاهیم این واژه باشند، اما به نظر نمیرسد واشنگتن در پی ماجراجویی نظامی علیه تهران باشد.
وی افزود: تهران نیز به این درک رسید که آمریکا هرگز به ماجراجویی نظامی روی نمیآورد، به همین دلیل موضع سرسختانهای در پیش گرفت، تهران هم زمان احساس میکند اسرائیل با وجود جوسازی، قادر نیست به تنهایی وارد جنگی موثر شود، البته شاید اسرائیل ضرباتی به ایران وارد کند، اما قادر به از بین بردن برنامه هستهای ایران نیست.
طحنون بن زاید» مشاور امنیت ملی امارات امروز (دوشنبه) به دعوت رسمی «علی شمخانی» دبیر شورای امنیت ملی کشورمان به همراه هیئتی از ابوظبی به تهران سفر کرد. براساس تحلیل کارشناسان، امارات و برخی دیگر از کشورهای منطقه که در ائتلافی ضد ایرانی قرار داشتند بعد از سالها دشمنی با کشورمان متوجه اشتباه خود و قدرت ایران شدهاند و به دنبال برقراری روابطی متعادل با تهران هستند.
انتهای پیام/