به گزارش باشگاه خبرنگاران جوان از اصفهان،مصطفی بحق رئیس اتحادیه خوار و بار و آجیل فروش اصفهان گفت: هر کیلو برنج ایرانی با قیمت ۷۵ هزار تومان در بازار به فروش می رسد و برخی برنج کاران که نیازی به پول ندارند، همچنان نسبت به فروش محصول خود مقاومت میکنند و در شمال کشور به نوعی هیچ مرجعی توان برخورد با آنها را ندارد.
وی گفت: قیمت برنج به صورت روزانه و هفتگی در بازار روند صعودی دارد و امسال میزان برداشت برنج ایرانی نسبت به سال گذشته ۳۰ درصد کاهش داشته است.
وی گفت: هزینه برنج کاران امسال نسبت به سالهای گذشته دو برابر شده است، از سوی دیگر برداشت این محصول کاهش یافته است، بنابراین برنج کاران با وجود این قیمتها در بازار، همچنان ناراضی هستند و معتقدند که این قیمتها جبران هزینههای آنها را نمیکند.
رئیس اتحادیه خوار و بار و آجیل فروش اصفهان گفت: کشاورزانی که معطل پول و یا به بانک بدهکار بودند، محصول برنج خود را به روانه بازار کردند، اما برخی برنج کارانی که نیازی به پول ندارند، همچنان نسبت به فروش برنج خود مقاومت میکنند و در شمال کشور به نوعی هیچ مرجعی توان برخورد با آنها را ندارد.
وی با بیان اینکه امسال برنج داخلی به دست بنکدار، انباردار و ... نرسیده است، گفت: اگرچه برنج شمالی در بازار بسیار کم است، اما برنج خارجی به وفور در بازار موجود است.
بحق گفت: در حال حاضر هر کیلو برنج تایلندی حدود ۱۳ هزار و ۵۰۰ تا ۱۴ هزار تومان، برنج هندی حدود ۱۸ هزار و ۵۰۰ تومان و برنج پاکستانی حدود ۲۰ هزار تومان است، از سوی دیگر برنج ایرانی به قیمت خرده فروشی حتی تا ۷۵ هزار تومان هم به فروش رفته است.
وی با تاکید بر اینکه برای تنظیم بازار برنج اکنون برنج خارجی به وفور وارد بازار شده است و افرادی که قدرت خرید پایینی برای خرید برنج داخلی دارند، برنج خارجی خریداری میکنند، گفت: در حال حاضر ۲۰ درصد اصفهانیها در بازار خریدار برنج داخلی و ۸۰ درصد اصفهانیها متقاضی برنج وارداتی هستند.
رئیس اتحادیه خوار و بار و آجیل فروش اصفهان، گفت: اگر تمایل اصفهانیها به خرید برنج داخلی بیشتر از ۲۰ درصد بود، به طور قطع قیمت برنج داخلی اکنون بیشتر از نرخ فعلی بود.
وی با اشاره به روند صعودی قیمت حبوبات در بازار نیز، گفت: یکی از مهمترین دلایل گرانی حبوبات، خشکسالی در ایران و دنیاست.
بحق با بیان اینکه کانادا تامین کننده عدس دنیاست که به دلیل خشکسالی این کشور، سطح زیر کشت این محصول کاهش یافته و امروز شاهد افزایش قیمت آن در بازار هستیم، گفت: ۹۰ درصد عدس مورد نیاز کشور و همچنین لوبیا چیتی و نخودهایی که از آن لپه تهیه میشود، وارداتی است.
وی با تاکید بر اینکه امروز قیمت محصولات در بازار به خصوص برنج براساس عرضه و تقاضا مشخص میشود، گفت: اگر تقاضای مردم به دلیل کاهش قدرت خرید کمتر شود، به طور قطع قیمتها رو به کاهش میرود.
انتهای پیام/ی