به گزارش باشگاه خبرنگاران جوان، داوود احمدزاده تحلیلگر مسائل منطقه درباره سفر فیصل المقداد وزیر امور خارجه سوریه به تهران و اهمیت روابط با این کشور ضمن اشاره به پیشینه روابط دو کشور گفت که به اتحاد استراتژیک ایران و سوریه از جمله اتحادهای دیرپا در غرب آسیا محسوب میشود که بعد از انقلاب اسلامی ایران متاثر از متغیرهای مختلف در حوزههای متعدد تدوام داشته است.
احمدزاده معتقد است سوریه از زمان حافظ اسد از جمله نخستین دولتهایی بوده که جمهوری اسلامی ایران را به رسمیت شناخت و در طول هشت سال دفاع مقدس با توجه بحبوحه سیاسی ایران در سطح منطقه و بین الملل در آن زمان حمایتهای استراتژیک و قابل توجهی در رابطه با کشورمان انجام داد.
او روابط ایران و سوریه را راهبردی می داند و معتقد است این روابط بعد از وقوع ناآرامیها در سوریه و تلاشهای عربستان و کشورهای همسو با آن برای ایجاد ناامنی بیشتر و سقوط دولت این کشور افزایش بیشتری داشت و ایران در قالب کمکهای مالی و مستشاری تمام تلاش خود را برای ایجاد ثبات در سوریه و جلوگیری از فروپاشی دولت این کشور به کار گرفت؛ بنابراین بعد از فروکش کردن ناآرامیها و ایجاد ثبات، این کشور تلاش میکند با ایران روابط خود را در سطح مطلوب نگه دارد.
او می گوید در مسائل منطقه و بین الملل دو کشور مواضع همسویی دارند و مناسبات دو جانبه ابعاد گسترده ای دارد که شامل مبادلات تجاری، احداث کارخانههای تراکتورسازی، سیمان و بازیافت و تصفیه خانههای آب است. متاسفانه همکاریهای اقتصادی بین ایران و سوریه هم پای همکاری های سیاسی رشد پیدا نکرده است.
احمدزاده یادآور شد که سوریه تنها کشور عربی است که در خط مقدم مبارزه با صهیونیستها ایستاده و پیمان صلح با رژیم صهیونیستی را امضا نکرده است. سوریه و رژیم صهیونیستی از سال ۱۹۶۷ تاکنون در جنگ سرد به سر میبرند و این رفتار سوریه یعنی بازی در پازل جمهوری اسلامی ایران و نکته دیگر اینکه سوریه عقبه مقاومت و حلقه ارتباطی مقاومت در منطقه بوده و هر گونه فروپاشی و تزلزل در نظام سیاسی این کشور میتواند به قطع ارتباط ایران با عقبه مقاومت در لبنان و فلسطین منجر شود و موقعیتهایی برای رژیم صهونیستی و به تبع آن آمریکا در منطقه به وجود آورد.
انتهای پیام/