با زمین‌گیر شدن آلمان‌ها در سرمای روسیه، روس‌ها از حالت تدافعی درآمده و وارد حالت هجومی شدند؛ عملیات «نبرد مسکو»، سرآغاز شکست‌های بعدی هیتلر و درنهایت سقوط او بود.

به گزارش باشگاه خبرنگاران جوان، روز ششم دسامبر سال ۱۹۴۱، نیرو‌های اتحاد جماهیر شوروی دست به عملیات گسترده‌ای علیه آلمانی‌ها زدند؛ عملیاتی که در تاریخ به نام «نبرد مسکو» معروف شد. این اقدام درست زمانی آغاز شد که برف سراسر روسیه را پوشانده و دما در برخی نقاط از منفی ۴۰ درجه سردتر بود. هنگامی که نیرو‌های آلمانی با فرمان هیتلر و با رمز عملیاتی «یورش ورماخت»، از مرز‌های شوروی عبور کردند، باور پیشوای نازی‌ها این بود که خیلی زود مسکو را فتح خواهد کرد و بلای ناپلئون بر سرش نخواهد آمد.

هیتلر به خوبی می‌دانست که بیش از یک قرن قبل، در زمستان سال ۱۸۱۲، چگونه نیرو‌های فرانسوی تحت امر ناپلئون، با سیاست زمین سوخته ارتش تزار و سرمای زمهریری که در روسیه تا مغز استخوان انسان نفوذ می‌کرد، به خاک سیاه نشستند و بیش از ۸۰ درصد نیرو‌های خود را از دست دادند. هیتلر کاملاً می‌دانست که ورود به فصل سرما در روسیه، مانع هرگونه عملیات نظامی است؛ می‌دانست که روس‌ها به‌عمد جنگ را تا زمستان کِش خواهند داد تا سرمای سرزمین مادری به دادشان برسد.

اما هیتلر به تجهیزاتی که داشت مغرور بود؛ سه میلیون سرباز، ۱۵۱ لشکر و ۴ ناوگان هوایی که با ۶۰۰ هزار خودرو، سه هزار و ۵۰۰ تانک و سه هزار هواپیما پشتیبانی می‌شد. آلمانی‌ها برای کوبیدن مواضع شوروی از هفت هزار و ۲۰۰ قبضه توپ استفاده می‌کردند؛ همه این‌ها باعث می‌شد که هیتلر یقین داشته باشد پیش از ورود به سرمای جانکاه روسیه، مسکو زیر قدم‌های ارتش او خواهد لرزید. اما محاسبات او درست از آب درنیامد؛ آلمان‌ها به جای پیشروی در خاک شوروی که با شرایط پشتیبانی آن‌ها و وضعیت مسطح دشت‌های روسیه، کار سختی نبود، روی مسکو تمرکز کردند.

ظاهراً مسئله اشغال مسکو، یک مسئله حیثیتی برای هیتلر و استالین بود. ارتشبد ژکوف، فرمانده ارتش روسیه، پس از مشورت با استالین، تمام نیرو‌های خود را برای دفاع از مسکو به‌کار گرفت. آلمان‌ها تا «کراسنایاپولیانا» در نزدیکی مسکو پیش آمدند، اما به دیواره‌ای از نیرو‌های ارتش شوروی و مردم شهر مسکو برخورد کردند؛ دیواره‌ای با ظرفیت بیش از ۴ میلیون سرباز. هیتلر برای به زانو درآوردن روس‌ها، نیرو‌هایی را که قصد داشت از طریق اوکراین به سمت قفقاز بفرستد، به محاصره مسکو اعزام کرد؛ این اشتباه اول و آخر او در عملیات اشغال روسیه، موسوم به «بارباروسا» بود.

روس‌ها که حالت تدافعی داشتند، با چنگ و دندان از مسکو حفاظت می‌کردند. به سرعت پاییز فرا رسید و با اولین موج سرما، آلمانی‌ها فهمیدند که فاقد تجهیزات لازم برای تثبیت خود در منطقه و جلوگیری از مرگ سربازانشان در جبهه روسیه هستند. به این ترتیب، ظرف چندماه، ورق برگشت و در ۶ دسامبر سال ۱۹۴۱، ۱۵ آذر ۱۳۲۰، درست ۸۰ سال قبل در چنین روزی، بالاخره ارتش آلمان یخ زد و نیرو‌های شوروی از حالت دفاعی، وارد حالت هجومی شدند؛ این عملیات، سرآغاز شکست‌های بعدی هیتلر و درنهایت سقوط او بود.

منبع: خراسان

انتهای پیام/

برچسب ها: هیتلر ، جماهیر شوروی
اخبار پیشنهادی
تبادل نظر
آدرس ایمیل خود را با فرمت مناسب وارد نمایید.
نظرات کاربران
انتشار یافته: ۹
در انتظار بررسی: ۰
Iran (Islamic Republic of)
hotboy
۱۰:۱۶ ۱۱ آذر ۱۴۰۱
اصلا برید درباره ارتش افسانه ای نازی بخونید خودتون فکر کنید که هیتلر با حملات برق آسا هلند و بلژیک وفرانسه و رومانی و اسکاندیناوی و اتریش و لهستان و چکاسلواکی تازه مستعمره هم تو افریقا داشته هیتلر اگر این اشتباهات رو نمیکرد قطعه پیروز این جنگ بود تازه قوانین نازی ها خیلی خوب بود مثلا نوشیدن الکل و... ممنوع بوده
Iran (Islamic Republic of)
اریا
۱۹:۵۵ ۳۰ بهمن ۱۴۰۰
این که یه عده امروز تو ایران امروز ادعا می کنند هیتلر با صهیونیست ها همکاری کرده یه دروغ چپی ها و کومونیست هاست که خودشون اساسا صهیونیست اند و ارسرایلی. آلمان ناسیونال سوسیالیتس برای از بین بردن بایکود اقتصاد پیش از جنگ مجبور به فرستادن یهودیان به فلسطین بود و پس از تحمیل جنگ دیدیم که چه بلایی سرشون اوردن. امروز بردگان نفرت انگیز یهود و فراماسونری خیلی زیاد شدن.
Iran (Islamic Republic of)
مهرداد حسینی
۱۸:۱۰ ۱۵ آذر ۱۴۰۰
شکست آلمان به علت سرمای روسیه یکی از دروغ های بزرگ تاریخ است.علت شکست آلمان در جبهه روسیه قربانی شدن ایران و استفاده از راه آهن و جاده های ایران به عنوان کوتاه ترین مسیر نقل و انتقال ملزومات و تدارکات به ارتش سرخ شوروی بود که جنگ را باخته بود .ارتش آلمان نازی فقط در نبرد کی یف 600 هزار روس رو به اسارت گرفت. حمله متفقین به ایران و اشغال ناجوانمردانه ایران راهکار چرچیل برای مشغول نگه داشتن آلمانی ها در جبهه شرق بود.
Iran (Islamic Republic of)
ناشناس
۱۶:۵۴ ۱۵ آذر ۱۴۰۰
حیف شد اگر هیتلر پیروز میشد و ریشه یهود را نابود می کرد . اکنون دنیای بسیار زیبایی داشتیم
Iran (Islamic Republic of)
ناشناس
۱۸:۲۹ ۱۵ آذر ۱۴۰۰
هیتلر چه موقع دنبال کشتار یهود بود ؟
فیلم و تخیل صهیونیستها خیلی بالا است .
Iran (Islamic Republic of)
ناشناس
۲۰:۰۱ ۱۵ آذر ۱۴۰۰
ای کاش انگلیس خبیث و فرانسه مزور را نابود میکرد.ای کاش به شوروی حمله نمی کرد.بزرگترین اشتباهش حمله به شوروی به آن پهناوری بود که باعث نابودی خودش شد.
Iran (Islamic Republic of)
ناشناس
۱۲:۵۳ ۱۵ آذر ۱۴۰۰
ظلم هیچگاه پایدار نمی ماند... توصیه میکنم حتما پادکست رخ رو بشنوید عالیه
Iran (Islamic Republic of)
ناشناس
۱۱:۴۸ ۱۵ آذر ۱۴۰۰
برا روسا هیچ فرقی نمیکرد کی برنده بشه و ملت الکی خودشونو به کشتن دادن چون اینقدر که استالین روسی کشت یک صدمش رو هم هیتلر نکشت
Iran (Islamic Republic of)
ناشناس
۱۱:۰۲ ۱۵ آذر ۱۴۰۰
باطل علیه باطل
آخرین اخبار