به گزارش باشگاه خبرنگاران جوان، «علی باقری کنی» مذاکرهکننده ارشد و معاون وزیر امور خارجه کشورمان، پس از نشست دیروز (جمعه) و اتمام دور هفتم مذاکره احیای توافق هستهای در وین، پایتخت اتریش، در مصاحبهای با الجزیره از مسائل مطرح شده در پیشنویس ارائه شده از سوی دولت جدید ایران در این دور از مذاکرات سخن گفت.
مشروح بخشی از این مصاحبه به شرح زیر است:
مجری: در چند روز گذشته شما ۲ پیشنویس درباره تحریمها و همچنین درباره اقدامات هستهای ارائه کردید، درباره آنها چه میتوانید به ما بگویید؟
باقری کنی: همانطور که میدانید این مذاکرات ۶ دور در وین در بهار و تابستان سال جاری انجام شده بود و پیشنویسهایی از آنها موجود بود، ما به عنوان نمایندههای دولت جدید ایران و مذاکرهکنندگان جدید این کشور، رویکرد خودمان درباره این پیشنویسها را اعمال کردیم و به طور خاص درباره لغو تحریمهای غیرانسانی و ظالمانه آمریکا صحبت کردیم.
مجری: جزئیات پیشنویس جدید چیست؟
باقری کنی: نکته مهم درباره این پیشنویس این است که هر دو طرف درباره اساس مذاکرات که توافق پیشین است، توافق کردند. چیزی که ما اکنون ارائه دادیم نقاط ضعف و کاستیهای توافق پیشین بود و راهحلی برای بر طرف کردن آنها نیز مطرح کردیم.
مجری: اجازه بدید جوری دیگری سوالم را بپرسم، تقاضاهای شما چیست؟
باقری کنی: ما تأکید داریم که در چارچوب توافق سال ۲۰۱۵، باید تمام فعالیتهای هستهای ما ادامه داشته باشد. همچنین تمامی تحریمهای مغایر با توافق برجام باید هرچه سریعتر از میان برداشته شوند. تمامی تحریمهایی که تحت عنوان سیاستِ به اصطلاح «فشار حداکثری» بر ایران اعمال و یا دوباره اعمال شدند باید لغو شوند.
مجری: آیا شما تضمین یا راستیآزمایی هم برای لغو تحریمها درخواست کردید؟
باقری کنی: درباره راستیآزمایی مذاکرات بسیار جدی داشتیم که درباره آن در پیشنویس سوم صحبت کردیم.
مجری: به نظر شما نتیجه این دور از مذاکرت چه بود و چه موفقیتی در این دور حاصل شد؟
باقری کنی: ما پیشنهادهایی ارائه کردیم و از راه آنها نشان دادیم که در این مذاکرات بسیار جدی هستیم و همچنین به وضوح بیان کردیم که برای حصول توافق تصمیم راسخی داریم.
مجری: در صورتی که آنها پیشنهاد شما را نپذیرند و توافقی حاصل نشود چه پیش خواهد آمد؟
باقری کنی: پیشنهاد ایران به هیچ عنوان قابل چشمچوشی و رد کردن نیست، زیرا ما در چارچوب توافق سال ۲۰۱۵ کار کردیم. حتی کشوری که از برجام خارج شد میگوید تمایل به بازگشت دارد.
مجری: شما غنیسازی ۲۰ درصدی را آغاز کرده و این را ماه پیش خودتان اعلام کردید، اکنون انگشت اتهام به سمت ایران است نشانه گرفته شده که احتمالا قصد غنیسازی ۹۰ درصدی دارد، این درست است؟
باقری کنی: چنین اتهاماتی از سوی رسانههای صهیونیست و منابع وابسته به این رژیم مطرح میشود، چنین ادعاهایی به سرعت از سوی بالاترین مقام انرژی هستهای در سطح بینالمللی یعنی مدیرکل آژانس اتمی رد شد.
مجری: و شما چنین قصدی در آینده ندارید؟
باقری کنی: اقدامات هستهای ما درچارچوب توافق پیمان عدم اشاعه سلاحهای هستهای و توافق بازرسان آژانس انجام میشود. ما در چارچوب برجام تمامی تعهدات خودمان را عملی کردیم و به تمامی تعهداتمان در زمینه توافق هستهای نیز عمل خواهیم کرد.
مجری: دکتر باقری، سال ۲۰۱۵ زمان بسیار دوری است، تقریباً ۶ سال گذشته، توافق برجام در حالوهوا و موقعیت آن سال آیا همچنان ممکن به نظر میرسد؟
باقری کنی: هزینههایی که برای احیای توافق و ماندگاری آن براساس اقداماتی بوده که از سوی ایران اتخاذ شده است. آمریکا از این توافق خارج شد و آن را کاملاً زیر پا گذاشت؛ اروپاییها نیز نتوانستند تعهد خود را به این توافق نشان دهند، این مسئله به تعهد اروپاییها و بازگشت آمریکا به توافق نیز بستگی دارد، چانچه این مسئله صورت گیرد، توافق نیز احیا شده است.
مجری: آیا توافق در چارچوب پیشین پایدار خواهد بود؟
باقری کنی: هردو طرف مصمم هستند که در چارچوب پیشین به توافق بازگردیم.
مجری: آیا چارچوب زمانی برا رسیدن به توافق وجود دارد؟ آیا قرار است تا همیشه در این باره صحبت کنید؟
باقری کنی: به نظرم پاسخهای طرف مقابل به پیشنهادات ایران جواب سوال شما را خواهد داد.
مجری: و اگر توافقی نباشد، آنوقت چطور؟
باقری کنی: ما با حضورمان در اینجا عزم و اراده خودمان برای احیای برجام را ثابت کردیم و درباره طرف مقابل نیز ارزیابیهای خودمان را ارائه کردیم تا ببینیم آنها آماده بازگشت به توافق و متعهد شدن به آن هستند یا نه.
مجری: وضعیت اقتصادی ایران خوب نبوده، فشار بسیار است، تا چه حد ایران میتواند بدون توافق هستهای در مقابل این مسئله مقاومت کند؟
باقری کنی: اقتصاد ایران سالهای گذشته تحت تأثیر فشار حداکثری آمریکا و متحدانش بود، اما پیشرفت و رشد در آن محسوس بود. این واقعیت را نمیتوان انکار کرد که تحریمها قطعاً با تأثیراتی همراه بوده است، اما ایران ناکارآمدی آنها را ثابت کرد.
مجری: طرح جایگزین برای ایران چه خواهد بود؟
باقری کنی: ما به توانمندی داخلی خودمان متکی خواهیم بود و همچنین به توسعه روابط با کشورهایی که برای تعامل با ما جدیت لازم را دارند ادامه میدهیم. ما با جدیت مسیر پیشرفت اقتصادی را ادامه خواهیم داد. طی سالهای گذشته آمریکا تمامی تلاش خود را برای مسدود کردن ارتباطهای ایران به کار گرفته است، اما در مقابل ما نشان دادیم که این تلاشها راه به جایی نخواهد برد و ناکام خواهند ماند.
اما این به این معنی نیست که آمریکا به اقتصاد و مردم ایران خسارت وارد نکرده است بلکه این یکی از موضوعاتی است که در مذاکرات به دنبال آن هستیم و این موضوع را در سند سوم مطرح کردهایم. طرف مقابل در حال حاضر مشغول بررسی سندهایی است که ما به آنها ارائه دادیم و ما هم منتظر پاسخ آنها هستیم و سپس کار بر روی سند سوم را ادامه خواهیم داد.
نماینده کشورمان عنوان سند سوم را «تصمیم» اعلام کرد.
شب گذشته هفتمین دور از مذاکرات احیای توافق هستهای در وین برگزار شد و اکنون نمایندگان طرفهای برجام به پایتختهای خود بازگشتهاند تا به مشورت درباره مسائل پیرامون این نشست بپردازند.
انتهای پیام/
چیزی که عیان است چه حاجت به بیان است
تمام مخالفان دولت قبل در راس دولت جدید هستن
پس چرا هیچ گشایشی ایجاد نمیشه
عمر ما با سرعت در گذر هست و روی خوش زندگی رو ندیدیم
دیگه چی میخواید
بیشتر از اینن زندگی دو روزه دنیایی رو زهر نکنیدد
بخدا جوانی و زندگیی ملت داره همش با فقر و نداری و افسردگی ب فنا میره
مذاکره با آمریکا هم فایده نداره چون افسارشون دست اسرائیله.
تنها راه ما استفاده گسترده از فناوری هسته ای برای تولید ثروت و رونق اقتصاده.
امنیتم در سایه نیرو های نظامی و موشک ها تامینه، تازه اگه اوکراین یا تایوان جنگ بشه که دیگه عمرا کسی با ایران کاری نداره.
از آقای باقری بپرسید با این همه دستاورد از مذاکرات چرا ارزش پول ملی با خاک یکسان شده و امروز از مرز سیصد هزار ریال فراترز رفته یعنی 1 دلار آمریکا معادل سیصد هزار ریال پول ملی ایران ؟؟؟؟؟
دست دزدهای داخلی را بگوییدقطع کنند قلع و قم کنند شاید سر سفره مردم نانی پیدا بشه