آیین افتتاحیه بیست و دومین جشنواره هفته پژوهش و فن آوری چهارمحال و بختیاری در دانشگاه شهرکرد برگزار شد.

به گزارش باشگاه خبرنگاران جوان از شهرکرد، آیین افتتاحیه بیست و دومین جشنواره هفته پژوهش و فن آوری چهارمحال و بختیاری با شعار پژوهش و فن آوری، پشتیبان تولید به صورت حضوری و برخط در دانشگاه شهرکرد برگزار شد.

محسن مبینی معاون پژوهش و فناوری دانشگاه شهرکرد گفت: هفته پژوهش و فن آوری نماد تجلی تلاش یکساله همه محققان، پژوهشگران و فن آوران در هر استان است و جا دارد به صورت حیاتی به آن نگاه شود و چندسالی است که با ابتکار و همت وزارت علوم، تحقیقات و فناوری شاهد برگزاری هفته پژوهش و فناوری در سطح استانی و ملی هستیم.


بیشتر بخوانید


او افزود: تولید علم نشانگر پویایی مراکز دانشگاهی و فن آوری است و تولید علم باعث ارتقا جایگاه علمی کشور در سطوح بین المللی است.

مبینی با اشاره به اینکه فن آوری یعنی تولید محصول و حرکت به سمت اقتصاد دانش بنیان، بر این محور شکل خواهد گرفت، اضافه کرد: باید در پرتو پژوهش در مسیر توسعه پایدار قدم برداشت و ضمن ارتقای جایگاه علمی کشور، پاسخگوی نیاز جامعه و صنعت باشد و سطح رفاه زندگی اجتماعی را بالا برد.

او اظهار داشت: دانشگاه‌ها باید به سمت دانشگاه‌های کارآفرین حرکت کنند و شاهد دانشگاه نسل سوم و چهارم باشیم که بعد از آموزش و پژوهش وارد بحث کارآفرینی و تبدیل علم به ثروت شده و مسئله محور باشد و با تلاش همه دانشگاهیان دانشگاه شهرکرد، شاهد حرکت این دانشگاه به سمت دانشگاه نسل سوم و چهارم هستیم.

مبینی تصریح کرد: همدلی، وفاق، تلاش و انگیزه وافی و کافی مدیران باید در یک فرآیند هم افزایی و در جهت تقویت پژوهش و فن آوری به عنوان یک شعار کلیدی در چهارمحال و بختیاری مطرح باشد و همه مدیران و مسئولین در سطوح مختلف استان با رویکرد و نگاه ویژه به پژوهش و فن آوری، حمایت‌های خود را بیش از گذشته انجام دهند تا شاهد شرایط بهتر، رونق بیشتر و توسعه یافتگی بیش از پیش برای استان باشیم.

در ادامه اسماعیل پیرعلی رئیس پارک علم و فن آوری چهارمحال و بختیاری گفت: این نهاد به عنوان دبیر نمایشگاه و فن بازار استان، دومین سال است به دلیل شرایط کرونا، این نمایشگاه را به صورت مجازی برگزاری می‌کند.

او بیان کرد: در این نمایشگاه ۶۴ غرفه در سامانه جامع مجازی ایجاد شده است که از این تعداد ۴۳ غرفه به شرکت‌های فناور و دانش بنیان پارک علم و فناوری، ۱۰ غرفه به دانشگاه‌ها و دستگاه‌های اجرایی و ۱۳ غرفه به محصولات و فناوری‌های جدید که رونمایی خواهد شد، اختصاص داده شده است.

پیرعلی افزود: باید فرهنگ سازی در سطح دانش آموزی، اعضای هیات علمی و خانواده‌ها شکل بگیرد تا پژوهش و فن آوری با جدیت پیگیری شود و به عنوان یک راه برون رفت از شرایط سخت مورد توجه قرار گیرد.

او با اشاره به افتتاح ۱۳ دستاورد پژوهشی و فن آوری در افتتاحیه هفته پژوهش و فناوری استان چهارمحال و بختیاری، اضافه کرد: این دستاورد‌ها در حوزه‌های مختلف است که بعضی از این‌ها به فرآیند تولید رسیده و تجاری سازی شده است و نیاز به حمایت دارند.

بیات سلطانی معاون توسعه مدیریت و پشتیبانی اداره آموزش و پرورش چهارمحال و بختیاری اظهار داشت: جمعیت دانش آموزی استان بیش از ۱۵ هزار نفر است، آنچه مهم است و پایه و اساس رشد و توسعه هر کشوری در آموزش و پرورش است تا دانش آموزانی تربیت شوند که با نگاهی عالمانه و فن آورانه و چیستی و چرایی محیط پیرامون خود، رشد کنند و می‌شود گفت دانشگاه‌های ما در تربیت نخبگان علمی موفق‌تر خواهند بود.

او تصریح کرد: در حوزه دانش آموزی، در بخش فعالیت‌های پژوهش سرا‌های دانش آموزی ۱۱ نفر منتخب استانی و چهار نفر منتخب کشوری هستند و در جشنواره خوارزمی هم ۱۱ نفر حائز رتبه برتر در بین ۲۵۰ شرکت کننده این بخش بوده اند و همچنین از همکاران نخبه در سه بخش اقدام پژوهی، پایان نامه برتر، پژوهشگر برتر تجلیل خواهد شد.

سعید رئیسی معاون توسعه مدیریت و منابع استانداری چهارمحال و بختیاری گفت: عامل رشد و بالندگی هر جامعه‌ای در گرو برنامه‌های علمی، کار کارشناسی و هدف گذاری‌های علمی و کارشناسی است، هر کشوری که توانسته است بر پایه علم و دانش برنامه‌ها و اهداف خود را مشخص کند در راه پیش رو در کوتاه‌ترین مدت و صرف کمترین هزینه به نتیجه برسد.

او با اشاره به اینکه استفاده از ظرفیت علمی محققان، فن آوران و پژوهشگران به توسعه هر کشوری کمک می‌کند، بیان کرد: امیدواریم در استان چهارمحال و بختیاری شاهد تحقق این مهم باشیم و با استفاده از ظرفیت جامعه دانشگاهی و نخبگان شاهد پیشرفت بیش از پیش کشور عزیزمان ایران و استانمان باشیم.

رئیسی افزود: خوشبختانه استان چهارمحال و بختیاری از ظرفیت‌های بسیار خوبی برخوردار است و باید به بهترین شکل از این ظرفیت‌ها استفاده شود و به پژوهشگران و جامعه علمی استان توجه کرد.

او اضافه کرد: استفاده از ظرفیت‌های پژوهشی، تحقیقاتی، فن آوری و نخبگان می‌تواند در حل مسائل و مشکلات جامعه راهگشا باشد و باید از این ظرفیت‌ها در راستای اشتغال زایی و کاهش مشکلات اقتصادی در استان استفاده کنیم و شاهد کاهش بیکاری در استان باشیم و این موضوع با اهتمام محققان و نخبگان و حمایت از این بزرگواران انجام پذیر است.

در حاشیه این آیین در نمایشگاهی از دستاورد‌ها و توانمندی‌های علمی استان نیز رونمایی شد و برگزاری نمایشگاه دستاورد‌های پژوهش و فناوری و فن بازار، تجلیل از پژوهشگران و فناوران برگزیده استان، تجلیل از فرهنگیان و دانش آموزان برتر استان، برگزاری سخنرانی‌های علمی و کارگاه‌های آموزشی از دیگر برنامه‌های پیش‌بینی شده برای هفته پژوهش استان است.

گفتنی است؛ آیین افتتاحیه بیست و دومین جشنواره هفته پژوهش و فن آوری چهارمحال و بختیاری با شعار پژوهش و فناوری، پشتیبان تولید با معاونت توسعه مدیریت و منابع استانداری چهارمحال و بختیاری، معاون پژوهش و فن آوری دانشگاه شهرکرد و دبیر ستاد استانی هفته پژوهش و فناوری استان، رئیس پارک علم و فناوری و دبیر نمایشگاه دستاورد‌ها و فن بازار استان، معاون توسعه مدیریت و پشتیبانی آموزش و پرورش، جمعی از مدیران استان، هیات رئیسه دانشگاه شهرکرد، محققان و پژوهشگران در سالن زنده یاد روحی در دانشگاه شهرکرد برگزار شد.

انتهای پیام/ع

اخبار پیشنهادی
تبادل نظر
آدرس ایمیل خود را با فرمت مناسب وارد نمایید.