به گزارش باشگاه خبرنگاران جوان، وبسایت تحقیقاتی «دیس کلوز» اعلام کرد فرانسه از زمان دولت «فرانسوا اولاند» رئیسجمهور سابق فرانسه در سال ۲۰۱۶ صدها هزار بمب به عربستان، امارات و قطر فروخته است با اینکه کاخ الیزه (ریاست جمهوری فرانسه) به خوبی میداند که از این تسلیحات علیه مردم یمن استفاده میشود.
روز گذشته همین وبسایت تحقیقاتی اعلام کرد از سال ۲۰۱۵ فرانسه تنها به دو متحد خود در حاشیه خلیجفارس (امارات و قطر) ۱۵۰ هزار موشک صادر کرده است.
اسنادی که متعلق به دبیرخانه کل دفاع و امنیت ملی فرانسه است همچنین نشان میدهد که اختلافات شدیدی میان «ژان آیو لودریان» وزیر دفاع وقت و «لوران فابیوس» وزیر خارجه آن زمان بر سر این مسائل وجود داشت که با پادرمیانی اولاند در همان زمان حل شد.
دیسکلوز در ادامه گزارش خود نوشت: در همین زمان صنعتگران فرانسه از دولت میخواهند اجازه صادر کردن هزاران بمب و موشک به سه کشور عربستان، امارات و قطر را بدهد که در نتیجه دولت فرانسه ۳۵۶.۶ میلیون یورو در خلال عملیات «طوفان صحرا» که از سوی ائتلاف عربی علیه مردم یمن شروع شده بود، سلاح فروخت.
دیسکلوز با ارائه مستندات مختلف فاش کرد فرانسه در خلال سالهایی اولاند در دولت این کشور رئیس بود و جنگ علیه یمن ادامه داشت ۴۱ هزارو ۵۰۰ بمب از طریق شرکت «گونگاس» یکی از زیرمجموعههای شرکت «تالیس»، سه هزار راکت ضدتانک، ده هزار بمب دودزا و پنجاه هزار بمب با قدرت انفجار بالا را به عربستان فروخته است. اما این تنها صادرات سلاح به عربستان بوده است.
پاریس پنجاه هزار موشک زمین به هوا از تولیدات شرکت «نکستر» به امارات و ۳۴۶ موشک زمین به هوای دیگر را از طریق شرکت «ام بی دی ایه» به قطر صادر کرده است. با توجه به اینکه فرانسه تاکنون اسناد گمرکی در خصوص صادرات سلاح به کشورهای جهان را منتشر نکرده است مشخص نیست به طور دقیق این کشور چه میزان تسلیحات نظامی به عربستان و امارات تحویل داده است.
با این وجود وزیر دفاع وقت فرانسه اعلام کرد کشورهای متجاوز به یمن یک سوم از کشورهایی را تشکیل میدهند که فرانسه به آنها سلاح صادر میکند.
بیشتر بخوانید:
توافق فرانسه و امارات برای فروش جنگندههای پیشرفته رافال
با وجود انتقادات گسترده علیه صادرات سلاح به کشورهایی که به یمن حمله کردهاند در فرانسه، در جریان سفر روز گذشته «امانوئل مکرون» رئیسجمهور این کشور به امارات قراردادی نظامی به ارزش ۱۹ میلیارد دلار میان پاریس و ابوظبی به امضا رسید که بخشی از آن شامل ۸۰ فروند جنگنده رافال و ۱۲ بالگرد کاراکال است.
امارات پنجمین مشتری تجهیزات نظامی فرانسه طی ده سال گذشته بوده و در این مدت بیش از ۴.۷ میلیارد یورو از پاریس خرید تسلیحاتی کرده است.
دفتر سازمان عفو بین الملل در پاریس روز پنجشنبه با انتشار بیانیهای با اشاره به سفر پیش روی امانوئل ماکرون یادآوری کرده بود که امضای این قراردادها و گسترش همکاریهای استراتژیک نباید به بهای زیرپا گذاشتن حقوق بنیادین بشر باشد. با این وجود مکر. ن بدون توجه به هشدارهای حقوق بشری این قرارداد را به امضا رساند.
بعد از لغو قرارداد زیردریاییهای فرانسه از سوی استرالیا، این کشور در غرب آسیا به دنبال جبران ضرر مالی است که از سوی همپیمانانش (آمریکا، انگلیس و استرالیا) بر آن تحمیل شده و در سفرهای دورهای خود به امارات، قطر و عربستان قصد دارد با این کشورها قراردادهایی امضا کند که منفعت مالی داشته باشد.
انتهای پیام/