بهرام صلواتی، مدیر رصدخانه مهاجرت ایران در گفتوگو با باشگاه خبرنگاران جوان گفت: آمارها نشان میدهد از سال ۸۰ تاکنون، ۳۷ درصد از منتخبان المپیاد دانش آموزی و ۲۵ درصد از رتبههای اول تا ۱۵۰ کنکور سراسری خارج از ایران تحصیل میکنند.
وی افزود: ۶۰ هزار دانشجوی ایرانی در حال حاضر در بهترین دانشگاههای دنیا تحصیل میکنند که این رقم ۱.۵ درصد از جمعیت دانشجویی کشور را پوشش میدهد.
مدیر رصدخانه مهاجرت ایران بیان کرد: به طور میانگین ۴ تا ۵ درصد از دانشجویان جهان، خارج از کشور خود تحصیل میکنند؛ بنابراین آمار ۱.۵ درصد نسبت به میانگین جهانی بسیار کمتر و قابل توجهتر است.
صلواتی ادامه داد: در سال ۲۰۰۰، بیش از ۱۷ هزار دانشجوی ایرانی خارج از کشور تحصیل میکردند و در آن سال رتبه جهانی ایران در دانشجو فرستی در رده ۲۶ قرار داشت، با گذشت زمان در سال ۲۰۱۲ تعداد دانشجوهای ایرانی خارج از کشور به ۵۰ هزار رسید و رتبه ایران به ۱۱ جهان صعود پیدا کرد.
وی تصریح کرد: تعداد دانشجوهای خارج از کشور، در مقایسه با زمانی که در رتبه ۱۱ جهان قرار داشتیم بیشتر شده، این موضوع نشان دهنده پیشروی کشورهای دیگر است.
مدیر رصدخانه مهاجرت ایران گفت: افزایش تعداد دانشجوهای مهاجر هم میتواند جنبه مثبت داشته باشد و هم جنبه منفی، بستگی به برنامههای کشور برای دانشجوهای مهاجر خود دارد.
صلواتی بیان کرد: درصورتی که یک کشور زمینههای لازم برای بازگشت دانشجوهای مهاجر خود داشته باشد، مسلما مهاجرت دانشجویان برای این کشور میتواند به یک فرصت تبدیل شود تا این افراد در بهترین دانشگاههای دنیا تحصیل کنند و علم خود را در کشور خود خرج کنند.
انتهای پیام/