باستان شناسان در شهر باستانی ترکیه، نشانه‌هایی از یک کارگاه بافندگی مربوط به ۱۶۰۰ سال پیش کشف کردند.

به گزارش باشگاه خبرنگاران جوان، به نقل از Daily Sabah؛  در حفاری‌های جاری در شهر باستانی پره، واقع در استان آدیامان در جنوب شرقی ترکیه، یک کارگاه بافندگی با قدمت ۱۶۰۰ سال و سنگ‌هایی که برای تبدیل پشم به نخ و ریسمان استفاده می‌شد، کشف شد.

کاوش‌ها که از سال ۲۰۰۱ آغاز شد، در فواصل زمانی مختلف در شهر باستانی پره انجام شد. یک فواره تاریخی رومی، سنگ‌های بلوکی بزرگ، ساختار‌هایی تنورمانند، کانال‌های آب و سازه‌های مختلف معماری در حفاری‌های باستان‌شناسی امسال کشف شد. در حال حاضر نیز آخرین کشف باستان شناسان در شهر باستانی کارگاه بافندگی ۱۶۰۰ ساله است.

کشف کارگاه بافندگی ۱۶۰۰ ساله

محمد آلکان، مدیر موزه آدیامان، گفت که با فرا رسیدن فصل زمستان، کار حفاری در پره کند شد. وی افزود: در کاوش‌هایی که در زمینی به مساحت ۱۰۰۰ متر مربع انجام داده‌ایم، معماری مسکونی و ساختمان‌های معماری عمرانی را شناسایی کرده‌ایم و بر اساس این سازه‌ها تصور می‌کنیم زلزله‌هایی که از قرن ششم تا هفتم رخ داده به معماری مسکونی پره آسیب رسانده است.

به گفته مدیر موزه، آخرین کار تیم باستان شناسان بر کناره محوطه گورستان در پره متمرکز شده است. در راستای یافته‌هایی که در این منطقه کشف کردند، تیم فاش کرد که در اینجا یک کارگاه بافندگی وجود داشته و نخ‌ها در سازه‌ای قایقی شکل رنگ می‌شدند.

کشف کارگاه بافندگی ۱۶۰۰ ساله

پِره یکی از بزرگترین شهر‌های پادشاهی کوماژن بود. این شهر از نظر مذهبی و ژئوپلیتیک شهری مهم بود. زیبایی این شهر در منابع رومی باستان ذکر شده است. این شهر باستانی پس از دوره بیزانس اهمیت خود را از دست داد و هرگز شکوه سابق نیافت. مقبره‌های صخره‌ای از جاذبه‌های اصلی پره هستند و ظاهری شگفت‌انگیز دارند. همچنین، موزاییک‌های بزرگی که در شهر یافت می‌شوند با نقوش جذاب و سه‌بعدی توجه و علاقه را برانگیخته می‎کند.


بیشتر بخوانید


انتهای پیام/

اخبار پیشنهادی
تبادل نظر
آدرس ایمیل خود را با فرمت مناسب وارد نمایید.