به گزارش باشگاه خبرنگاران جوان از ایلام، ۲۲ ماه است که کرونا ویروس در کشور و ایلام شیوع پیدا کرده و همواره تاکید بر رعایت دستورالعمل های بهداشتی، استفاده از ماسک و پرهیز از حضور در تجمع، مراسم و دورهمیها تکرار میشود، از طرفی ۵ ماه است که تمام توان مسئولان برای واکسینه کردن مردم و ایمن شدن در برابر این ویروس بکار گرفته شده است تا شیوع این بیماری کنترل شود.
اما هستند کسانی که در رعایت دستورالعمل های بهداشتی و تزریق واکسن کرونا تعلل و سهل انگارانه عمل کرده و علاوه بر خطر جانی برای خود، دیگر شهروندان را نیز در معرض خطر قرار میدهند.
با شیوع موج جدید اُمیکرون در جهان و بیم ورود آن به ایران، استان ایلام نیز به جهت داشتن ۴۳۵ کیلومتر مرز مشترک با کشور عراق نقطه خطر برای ورود این بیماری خواهد بود، هرچند جهانگیر رستمزاد، فرمانده قرارگاه عملیاتی مبارزه با کرونا استان ایلام از افزایش اقدامات پیشگیرانه در مرز مهران برای مقابله با این ویروس جدید خبر داده است و بر این نکته تاکید کرده است که، نظارت و قرنطینه در مرز مهران با دقت ویژهای در حال انجام است.
او بر ضرورت رعایت دستورالعمل ها و انجام تست P.C.R در مرز مهران تاکید کرد و گفت: علاوه بر این اقدام در شرایط فعلی کنترل دانشآموزان در مدارس و شناسایی دانشآموزانی که واکسن نزدهاند به جد در دستور ستاد مقابله با کرونای استان ایلام قرار دارد.
او در ستاد مبارزه با کرونا استان ایلام بیان کرد: کاهش استفاده از ماسک و افزایش حضور شهروندان در مراسم و تجمعات خطر جدی برای شیوع کرونا ویروس در استان ایلام است.
محمد کریمیان رئیس دانشگاه علوم پزشکی استان ایلام نیز ، گفت: تنها راه مقابله با شیوع سویه جدید کرونا ویروس واکسیناسیون و رعایت دستورالعملهای بهداشتی است که متاسفانه در استان ایلام رعایت دستورالعملها روند کاهشی دارد.
رئیس دانشگاه علوم پزشکی استان ایلام گفت: هرچند آمار بستری و ابتلا به کرونا در استان ایلام کاهشی است، اما این آمار هنوز به ثبات نرسیده است و بیشتر روزها تعدادی از شهروندان ایلامی در اثر ابتلا به کرونا ویروس جان میدهند و اگر موج شیوع سویه جدید کرونا ویروس به استان ایلام وارد شود، برای شهروندان ایلامی فاجعهبار خواهد بود.
او افزود: تزریق واکسن و ایمنی حاصل از واکسیناسیون به طور کامل و ۱۰۰ درصد از مرگ و میر ناشی از کرونا پیشگیری میکند و مطالعات بالینی، علمی و تحقیقی نشان داده است واکسیناسیون یکی از مهمترین عوامل مقابله با کرونا است.
رئیس دانشگاه علوم پزشکی استان ایلام بیان کرد: شهروندانی که علائمی مانند خستگی شدید، بدن درد، سردرد و خارش گلو به جای گلو درد دارند سریعا به مراکز درمانی مراجعه کنند و ظهور و بروز این علائم را باید جدی بگیرند.
کریمیان با عنوان این که ۸۴ درصد مردم ایلام، دز اول و ۶۸ درصد دو دز را تزریق کردهاند گفت: این آمار کافی نیست و لازم است سایر شهروندانی که واکسن کرونا را تزریق نکردهاند در تزریق واکسن تعجیل کنند تا در معرض خطر موج شیوع سویه جدید کرونا ویروس قرار نگیرند.
رعایت دستورالعملهای بهداشتی، تعجیل در تزریق واکسن کرونا نکته پایانی گفتگوی رئیس دانشگاه علوم پزشکی استان ایلام بود که گفت: قدرت سرایت اُمیکرون پانصد برابر ویروس دلتا است و میزان مرگ و میر آن بشدت افزایشی است که پیام این شرایط آن است که، خطر شیوع سویه جدید کرونا ویروس در میدان عادیانگاری مردم ایلام جدی است.
منبع: تسنیم
انتهای پیام/ ن