رییس پلیس فتای استان اصفهان گفت:حدود ۵۴ درصد از کل کلاهبرداری‌های اینترنتی در استان از طریق سایت دیوار اتفاق می‌افتد.

به گزارش باشگاه خبرنگاران جوان از اصفهان، سرهنگ سیدمصطفی مرتضوی رئیس پلیس فتای استان اصفهان با اشاره به افزایش ۱۳۳ درصدی کلاهبرداری‌های اینترنتی در امسال گفت: کلاهبرداری‌های وسیع اینترنتی عمدتا از دو طریق یعنی سایت‌های تبلیغاتی با تمرکز با سایت دیوار و صفحات اینستاگرام اتفاق می‌افتد.

وی با اعلام اینکه حدود ۵۴ درصد از کل کلاهبرداری‌های اینترنتی در استان از طریق سایت دیوار اتفاق می‌افتد، گفت: مردم باید در خرید از سایت‌های تبلیغاتی دقت زیادی داشته باشند، چراکه سایت دیوار تبدیل به کمین گاهی برای کلاهبرداران با تبلیغات جعلی و پیشنهاد‌های جذاب فروش شده است.

رئیس پلیس فتای استان اصفهان افزود: برای پیشگیری از کلاهبرداری ها، پیشنهاد ما این است که مردم خریدهایشان را از موقعیت نزدیک و در محیط جغرافیایی خودشان انجام دهند، یعنی اگر کسی در اصفهان یا شهرستان‌ها قصد خرید دارد بهتر است خرید را در داخل استان اصفهان انجام دهد. برای دیدن کالای مورد نظر در یک محل مطمئن و مناسب قرار بگذارند، کالا را حتما ببینند و امتحان کنند و از هویت فروشنده آگاه شوند و بعد خرید کنند، اما پیش از آن پولی جابجا نکنند تا گرفتار دام کلاهبرداران نشوند.

وی دومین مورد عمده کلاهبرداری‌های اینترنتی در استان را از طریق شبکه‌های اجتماعی به ویژه اینستاگرام اعلام و تصریح کرد: بعد از سایت دیوار، ۳۸ درصد از کلاهبرداری‌های ما در اینستاگرام اتفاق می‌افتد و صفحات فروشگاهی اینستاگرام کمین گاه دوم برای افرادی است که قصد خرید دارند.

سرهنگ مرتضوی با تاکید بر اینکه شبکه‌های اجتماعی محل امن خرید و فروش نیست، گفت: اگر کسی قصد خرید دارد بهتر است به سایت‌های فروشگاهی معتبر مراجعه کند، اما در شبکه‌های مجازی شما فقط یک عکس می‌بینید، اما کالایی نمی‌بینید و فروشنده شماره حسابی می‌دهد که پولی واریز کنید، در حالی که باید نحوه پرداخت پول موقع تحویل کالا باشد و یا از طریق پیج، به سایت فروشگاهی مراجعه کنید، چون پیج‌های اینستاگرامی هیچ امنیت و تضمینی نمی‌توانند داشته باشند.

وی با بیان اینکه دیوار سایت تبلیغاتی و محل تبلیغ کالا است نه فروش، افزود: سایت دیوار فقط محل رویت کالا است و سپس خریدار و فروشنده باید قول و قراری بگذارند تا خریدار کالا را ببیند و از سلامت و کیفیت آن مطمئن شود و بعد پولی رد و بدل شود، در حالی که خیلی از مواقع یا کالا وجود ندارد، یا کالا متعلق به فردی که ادعای فروشندگی می‌کند نیست و این وسط فقط پولی دریافت می‌کنند و خریدار متضرر می‌شود.

رئیس پلیس فتای استان اصفهان از مردم خواست مراقب باشند و به سایت‌های تبلیغاتی و صفحات اینستاگرام اعتماد نکنند و افزود: دقت مردم در خرید و فروش‌های اینترنتی می‌تواند تا ۹۰ درصد کلاهبرداری‌ها را کاهش دهد و همین موضوع می‌تواند بزرگترین موفقیت برای ما و شهروندان باشد.

منبع:ایسنا

انتهای پیام

اخبار پیشنهادی
تبادل نظر
آدرس ایمیل خود را با فرمت مناسب وارد نمایید.