به گزارش باشگاه خبرنگاران جوان از سنندج، صالح احمدی معاون بهبود تولیدات گیاهی جهاد کشاورزی کردستان اظهار کرد: کردستان در تولید و سطح زیر کشت توت فرنگی رتبه نخست کشور را دارد، اما هنوز زنجیره تولید این محصول در استان تکمیل نشده و مصرف تازه خوری آن هم همچنان در اولویت است و این موارد باعث شده که هنوز شرایط تشکیل خوشه کسب و کار آن مهیا نشده باشد.
او افزود: سه هزار و ۵۰۰ هکتار از اراضی کشاورزی کردستان به کشت توت فرنگی اختصاص دارد و سالانه ۶۵ هزار تن محصول در آن تولید میشود لذا از لحاظ سطح زیر کشت و هم تولید رتبه نخست را در کشور دارد.
معاون بهبود تولیدات گیاهی جهاد کشاورزی کردستان ادامه داد: توت فرنگی یکی از محصولاتی است که برند کردستان شده و در سراسر کشور آن را با نام این استان میشناسند به گونهای که حتی برخی استانهای دیگر تولیدکننده این محصول هم آن را با برند کردستان عرضه میکنند.
احمدی گفت: توت فرنگی در کردستان تنها مختص فصل بهار نیست و علاوه بر توت فرنگی بهاره، توت فرنگی پاییزه و گلخانهای نیز برداشت میشود، البته برداشت توت فرنگی در پاییز به مدیریت مزرعه بستگی دارد و علاوه بر آن استفاده از ارقام مناسب هم در تولید این محصول در پاییز تاثیرگذار است و برخی از ارقام توت فرنگی همچون "سلوا" استعداد گل دهی در پاییز را هم دارد.
کردستان یکی از معدود استانهای کشور است که علاوه بر تولید توت فرنگی در فضای باز (مزرعه)، در گلخانهها هم این محصول تولید میشود و سه تا پنج هکتار از گلخانههای استان به توت فرنگی اختصاص داده شده که میزان برداشت آن ۱۰۰ تن در هکتار است.
انتهای پیام/ک