لبنیات از جمله کالا‌ها و محصولاتی است که باید روزانه در سبدغذایی همه مردم قرار گیرد اما چرا این روزها لبنیات سنتی جایگزین صنعتی شده است؟

به گزارش باشگاه خبرنگاران جوان از مشهد، لبنیات از جمله کالا‌ها و محصولاتی است که باید روزانه در سبدغذایی همه مردم قرار گیرد، اما متاسفانه با افزایش قیمت لبنیات و میزان تورم ۷۲ درصدی شیر و محصولات لبنی در آبان ماه امسال، سبب شده تا سرانه مصرف شیر از ۹۵ به ۸۰ کیلوگرم کاهش پیدا کند.

از طرفی افزایش چندین باره قیمت محصولات لبنی و کاهش وزن آن‌ها سبب شده است تا مردم از خرید شیر و فرآورده‌های لبنی سنتی بیشتر استقبال کنند هرچند قیمت محصولات در بازار‌های سنتی هم با افزایش قیمت روبه رو بوده، اما گویا مردم اعتماد بیشتری به این محصولات دارند و حتی عده‌ای خرید از بازار‌های سنتی لبنی را به صرفه‌تر می‌دانند.

یکی از شهروندان مشهدی گفت: همیشه از بازار‌های لبنی سنتی خرید می‌کنم چرا که هم افزودنی ندارند و هم مطمعن‌تر هستند و از طرفی از نظر حجم و قیمت به صرفه‌تر است.

او افزود: درست است که محصولات لبنی کارخانه‌ای مهر استاندارد دارد، اما واقعا به صرفه نیستند یک بسته پنیر برای یک خانواده ۵ نفره تنها برای دو وعده صبحانه مصرف می‌شود، یا یک سطل ماست تنها یک وعده را جواب می‌دهد، متاسفانه کارخانه‌ها قیمت را افزایش و حجم محصولاتشان را کاهش داده‌اند برای خانواده‌های ۵ نفر به بالا واقعا محصولات لبنی کارخانه‌ای صرف ندارد.


بیشتر بخوانید


شهروند دیگری گفت: لبنیات یکی از کالا‌هایی است که در تمام وعده‌هایی غذایی مردم مورد استفاده قرار می‌گیرد و از جمله محصولات مصرفی و ضروری محسوب می‌شود، اما متاسفانه مردم کمتر می‌توانند از این محصولات مرتب استفاده کنند، بسیاری از مردم وسع خرید دیگر کالا‌ها را ندارند و غذای اصلیشان ماست و پنیر است، اما متاسفانه با این افزایش قیمت حتی توان خرید آن را هم ندارند.


لبنیات
او افزود: محصولات لبنی چه در کارخانه چه در بازار سنتی بسیار متنوع است، اما بیشتر از نیمی از مردم این کالا‌ها را تا به حال خرید نکرده‌اند و جز شیرو ماست و پنیر به ندرت از دیگر محصولات استفاده می‌کنند از طرفی قشر متوسط به پایین جامعه بازارسنتی لبنیات را به دلیل به صرفه بودن و قیمت مناسب ترجیح می‌دهند حتی اگر بدانند که اصول بهداشتی رعایت نمی‌شود بازهم مجبور هستند هرچند در حال حاضر تمامی لبنیاتی‌های سنتی پروانه بهداشتی دارند و اینکه عده‌ای می‌گویند لبنیات سنتی بهداشتی نیست کذب است.

مهدی هدایت‌نیا دبیر اتحادیه تولیدکنندگان و صادرکنندگان لبنیات خراسان‌رضوی نیز گفت: وزیر جهادکشاورزی موافق قیمت‌گذاری دستوری نبود در این شرایط تنها قیمت شیر، اعلام شد و سایر محصولات قیمت‌گذاری نشد. وقتی قیمت ماده اولیه شیر افزایش می‌یابد، قیمت محصولات لبنی نیز زیاد می‌شود، با این حال مسئولان، وضعیت قیمت دیگر محصولات لبنی را مشخص نکردند.

او افزود: قیمت شیر براساس نرخ دستوری اعلام‌شده، ۶ هزارو ۴۰۰ تومان برای هر لیتر تعیین شد، اما اکنون قیمت این کالا در خراسان‌رضوی حدود ۷ هزارو ۲۰۰ تومان است.

دبیر اتحادیه تولیدکنندگان و صادرکنندگان لبنیات خراسان‌رضوی ادامه داد: به‌دلیل خشک‌سالی، دامداران مجبورند خوراک و نهاده دامی خود را از دیگر کشور‌ها وارد کنندکه این خود هزینه‌های زیادی را برای دامداران به همراه دارد به همین دلیل قیمت شیردر خراسان رضوی، بیشتر از نرخ مصوب است.

هدایت نیا بیان کرد: قیمت یک کالای لبنی از کارخانه تا زمانی که به‌دست مردم می‌رسد، ۳۰ تا ۵۰ درصد افزایش می‌یابد که باید برای این مسئله فکری کرد و شاید یکی از موضوعاتی که سبب شده تا مردم بیشتر به سمت محصولات سنتی بروند همین موضوع باشد.

او ممنوعیت صادرات چربی شیر را یکی دیگر از چالش‌های واحد‌های تولیدی عنوان و تصریح کرد: متاسفانه به‌دلیل افزایش قیمت‌ها و کاهش توان و خرید مردم، مصرف کره، خامه و دیگر محصولات مرتبط با چربی شیر به میزان قابل توجهی کاهش یافته است.

دبیر اتحادیه تولیدکنندگان و صادرکنندگان لبنیات خراسان‌رضوی تاکید کرد: در استان ۸ هزار تن کره و خامه ذخیره‌شده داریم که از نظر ارزش ریالی، قیمت آن حدود ۴۰۰ میلیارد تومان است. این میزان خامه و چربی شیر درحالی ذخیره شده که کارخانه‌های تولیدی برای خرید شیر و افزایش ظرفیت خود با مشکل روبه‌رو هستند و این کره و خامه ذخیره‌شده نه خریداری در استان دارد و نه به‌دلیل محدودیت صادرات، امکان صادرات آن وجود دارد.

 

منبع؛ تسنیم

انتهای پیام//م.ج

اخبار پیشنهادی
تبادل نظر
آدرس ایمیل خود را با فرمت مناسب وارد نمایید.
نظرات کاربران
انتشار یافته: ۱۶
در انتظار بررسی: ۰
Iran (Islamic Republic of)
ناشناس
۰۷:۵۳ ۱۰ آذر ۱۴۰۰
به قیمتها هم رسیدگی بشه خوبه
Iran (Islamic Republic of)
ناشناس
۱۴:۲۷ ۰۹ آذر ۱۴۰۰
به صرفه ماست ش این که خودت شیر بگیر ماست مایع کنی این یکی از راه به صرفه ش
Iran (Islamic Republic of)
مریم
۱۳:۳۸ ۰۹ آذر ۱۴۰۰
بیشتر به دلیل وجود مواد نگه دارنده در لبنیات صنعتی مردم از مصرف لبنیات سنتی پرهیز می کنند
Iran (Islamic Republic of)
ناشناس
۱۶:۴۹ ۰۹ آذر ۱۴۰۰
داداش
صنعتی و سنتی را قاطی کردی.
فازت چیه؟
Iran (Islamic Republic of)
ناشناس
۱۳:۳۸ ۰۹ آذر ۱۴۰۰
چون هزینه بسته بندی خیلی کمی دارند و از طرفی افزایش 50% تا مغازه را ندارند در نتیجه بده قیمت پابین فروخته می شوند ولی خطر بالقوه احتمال آلودگی به تب مالت به علت بهداشتی نبودن تولیدات وجود دارد که خیلی خطرناک است و بهداشت محیط باید شدیدا کنترل شود
Iran (Islamic Republic of)
غریبه
۱۳:۱۰ ۰۹ آذر ۱۴۰۰
لبنیات کارخانه ای خیلیییییییی گروه شده..خداییش نمیصرفه:/
Iran (Islamic Republic of)
ناشناس
۱۳:۰۷ ۰۹ آذر ۱۴۰۰
صددرصد به خاطریکه مقوی تر و مطمئن تر هستش
Iran (Islamic Republic of)
ناشناس
۱۳:۰۴ ۰۹ آذر ۱۴۰۰
من ماست و شیر دولتی گرفتم. با همان ماست بندی کردم. جالب بود که ماستی که خودم درست کردم، نفخ یا سردی نمی آورد.
ولی ماست بازاری هم نفخ می آورد و هم مزاج آدم را سرد می کند.
نمی دانم چه چیزی به آن اضافه می کنند؟!
Iran (Islamic Republic of)
ناشناس
۱۶:۴۸ ۰۹ آذر ۱۴۰۰
نشاسته صنعتی اضافه می کنند
Iran (Islamic Republic of)
ناشناس
۱۲:۵۷ ۰۹ آذر ۱۴۰۰
با این قیمتا مردم یک صبحانه هم نمیتونن با خیال راحت بخورن
Iran (Islamic Republic of)
ناشناس
۱۲:۴۶ ۰۹ آذر ۱۴۰۰
چون اعتمادمون به کارخانه ها کم شده .همون سنتی بخوریم بهتره ، نهایتا طرف دستش رو نشسته !!!پالم و... نمی ریزه که
Iran (Islamic Republic of)
عادل
۱۲:۱۴ ۰۹ آذر ۱۴۰۰
محصولات لبنی سنتی عموما پاستوریزه نیستند و می توانند باعث ابتلا به بیماریهایی مثل تب مالت و سل بشوند.
Iran (Islamic Republic of)
ناشناس
۱۰:۴۲ ۰۹ آذر ۱۴۰۰
چون هم قیمتش بهتر هم طعم و مزش
Iran (Islamic Republic of)
ناشناس
۱۰:۴۲ ۰۹ آذر ۱۴۰۰
چون هم قیمتش بهتر هم طعم و مزش
Iran (Islamic Republic of)
میثم
۱۰:۲۶ ۰۹ آذر ۱۴۰۰
در منابع علمی یکی از راههای تعیین پیشرفت کشورها را مصرف مواد لبنی میدانند ولی متاسفانه مدیران کشور اصلا این موضوع را باور ندارن!!!!!!!!
Iran (Islamic Republic of)
ناشناس
۰۹:۲۱ ۰۹ آذر ۱۴۰۰
چون ارزونتره