به گزارش باشگاه خبرنگاران جوان به نقل از خبرگزاری رویترز، وزارت دفاع آمریکا (پنتاگون) اعلام کرد توان ارتش و استقرار نظامیان این کشور در جهان را به منظور مقابله احتمالی با چین و روسیه تقویت خواهد کرد.
پنتاگون همچنین مدعی شد نیروهای خود در خاورمیانه را نیز برای بازدارنگی ایران و نیروهای مقاومت منطقهای حفظ میکند.
به گفته مقامات آمریکایی، وزارت دفاع این کشور پایگاههای نظامی خود در گوآم و استرالیا را تقویت و گسترش و تمرکز خود بر چین به عنوان رقیب جدی نظامی را افزایش خواهد داد. پنتاگون قرار است در مناطق ذکر شده پایگاه جدیدی را برای بررسی بیشتر گزارشهای نظامی تاسیس کند. مقامات آمریکا که نخواستند نامشان فاش شود در این رابطه گفتند: جزئیات این طرح که به دستور مستقیم جو بایدن در حال اجراست محرمانه است.
این اقدام در پی تشکیل یک اتحاد دفاعی جدید در ماههای اخیر میان آمریکا، انگلیس و استرالیا به منظور کنترل و مقابله با چین صورت گرفته است. مارا کارلین، یکی از مقامات ارشد سیاستگذاری در پنتاگون در این باره گفت: این تصمیم گیری نشان میدهد که فعلاً منطقه اولویت دار برای ارتش آمریکا اقیانوس هند و اقیانوس آرام است.
وی در جمع خبرنگاران تاکید کرد: این اقدام نشانه عزم آمریکا برای مقابله با تهدیدات نظامی چین و کره شمالی در این مناطق است. این اقدام بازدارنگی نظامی در برابر جنگ احتمالی میان روسیه و برخی کشورهای اروپایی را نیز تقویت میکند و با این کار نیروهای ناتو قادر خواهند بود قدرت بازدارندگی بیشتری داشته باشند.
وی افزود: مسئولیت ما در جهان ما را ملزم میکند که اقدامات موثری نیز در خاورمیانه داشته باشیم. گرچه ارتش آمریکا قادر خواهد بود نیروها را در زمان مناسب در موقعیت خطر مستقر کند.
مقامات پنتاگون از توضیح بیشتر در مورد چگونگی حضور نظامی آمریکا در مناطقی از خاورمیانه، شرق و غرب آفریقا و نیز شرق اروپا امتناع کردند. پیشرفتهای نظامی چین در سالهای اخیر در زمینه ساخت موشکهای بالستیک و نیز موشکهای مافوق صوت به شدت موجب نگرانی آمریکا شده و همواره به دنبال راه حلی برای کنترل این اوضاع است.
جان مرشایمر، استاد روابط بین الملل دانشگاه شیکاگو و سردمدار رئالیسم تهاجمی ظهور چین را بزرگترین تهدید برای امنیت ملی آمریکا می داند. وی معتقد است اروپا و خاورمیانه از درجه استراتژیک کمتری برای آمریکا برخوردار است و واشنگتن باید تمرکز خود را بر مهار چین قرار دهد. هیلاری کلینتون، وزیر خارجه وقت آمریکا در سال ۲۰۱۱ برای نخستین بار از سیاست چرخش به آسیا خبر داد.
انتهای پیام/