به گزارش باشگاه خبرنگاران جوان از کرمانشاه، نورالدین فرزادیپور فرماندار سرپلذهاب گفت : با توجه به زلزلهخیز بودن کشور، شهرستان سرپلذهاب در معرض تهدیدات زلزله وجود دارد.
او گفت : خوشبختانه بعد از بازسازی، شهر مقاومسازی شده و این تهدید تبدیل به فرصتی برای سرپلذهاب شد و الان شهر مقاومت نسبتا خوبی در برابر زلزلههای بالا را دارد.
فرماندار سرپلذهاب افزود: به طوریکه دیشب زلزلهای به بزرگی ۴.۳ ریشتر در عمق ۱۱ کیلومتری زمین و در فاصله ۱۶ کیلومتری این شهرستان اتفاق افتاد که خوشبختانه هیچ خسارتی در پی نداشت و این نشان از اهمیت دادن به ساخت و سازها است.
او افزود: علاوه بر بحث مقاومسازی ساختمانها نیاز به آمادگی لازم در برابر حوادث غیرمترقبه هم داریم، به همین دلیل امروز همزمان با سراسر کشور در دبیرستان ۱۷ شهریور مانور زلزله برگزار شد و دانشآموزان با شرکت در این مانور آموزشهای لازم را دیدند.
فرزادیپور با بیان اینکه زندگی در شهرستان سرپلذهاب ساری و جاری است، گفت: بعد از زلزله آبان سال ۹۶ شهر سرپلذهاب مقاومسازی شده، ولی زیرساختهای معابر، کوچه و خیابانها که بر اثر ترانزیت مصالح برای ساخت و ساز آسیب دیدهاند، باقی مانده است.
فرماندار سرپلذهاب گفت: ۲۰ هزار هکتار اراضی کشاورزی این شهرستان هم اکنون تحت پوشش سامانه گرمسیری قرار گرفته و کشاورزان میتوانند در این اراضی انواع محصولات کشاورزی را به صورت آبی، کشت کنند.
نورالدین فرزادی پور افزود: امید است بتوانیم با استفاده از ظرفیت سامانه گرمسیری در برداشت محصول سطح بهرهوری را افزایش دهیم و شرایطی را بوجود بیاوریم که علاوه بر تامین نیاز داخلی، بخشی از نیاز استانهای دیگر به محصولات زراعی را نیز تامین کنیم.
او ادامه داد: با توجه به ظرفیت سامانه گرمسیری، کشاورزان امسال از محصول ذرت به عنوان کشت دوم در مزارع خود استقبال خوبی داشتند و ۶ هزار هکتار اراضی کشاورزی به کشت ذرت دانهای و حدود یک هزار هکتار هم به ذرت علوفهای اختصاص یافت.
فرماندار سرپلذهاب گفت: با توجه به استفاده از منابع آب سامانه گرمسیری امسال کشاورزان بهترین عملکرد در مزارع در زمینه تولید محصولات کشاورزی از جمله ذرت را داشتند و در مجموع از این اراضی بیش از ۴۲ هزار تن ذرت دانهای برداشت شد.
سرپرست جهاد کشاورزی سرپلذهاب گفت: کشت ذرت یکی از کشتهای مهم و در واقع کشت دوم اراضی شهرستان است که سالانه بین هفت تا هشت هزار هکتار زمین زیر کشت ذرت دانهای داریم، ولی امسال بخاطر خشکسالی سطح کشت این محصول محدود شد.
خداداد یارکرمی افزود: در سامانه گرمسیری کشاورزان با شرایط موجود بهترین عملکرد در سطح واحد را داشتند و امسال میانگین تولید ذرت در شهرستان بین ۶ تا هشت تُن خواهد بود و تاکنون محصول ۲ هزار هکتار برداشت شده است.
او افزود: توصیه به همه کشاورزان منطقه اینکه مسایل فنی کشت از جمله استفاده از کودهای ریز مقوی، سموم استاندارد علف کُش و آفت کش با دقت رعایت کرده همچنین بذر خود را به مراکز مجاز تحویل دهند.
یارکرمی ادامه داد: امید است بتوانیم با استفاده از ظرفیت موجود در برداشت محصول سطح بهرهوری را افزایش بدهیم و شرایطی را به وجود بیاوریم بتوانیم نیاز داخلی استان و بخشی از نیاز استانهای دیگر را هم تامین کنیم.
سرپرست فرمانداری پاوه از اعتبار ۶۰۰ میلیارد ریالی برای پروژه آبرسانی شهرستان پاوه خبر داد.
جلیل بالایی گفت: وضعیت کم آبی و مشکل در تأمین آب شرب برخی از مناطق شهرستان پاوه همچنان ادامه دارد و در بخش بانوره و ۱۰ روستا دیگر این منطقه با قطع جدی آب روبهرو هستیم و آب رسانی به صورت سیار انجام میشود.
او افزود: در مجموع از محل اعتبارات شهرستان پاوه و استان کرمانشاه و ملی و اعتبارات محرومیتزدایی ۶۰۰ میلیارد ریالی برای پروژه آبرسانی شهرستان پاوه پیشبینی شده است.
سرپرست فرمانداری پاوه افزود: عملیات اجرایی حفر چاه برای تأمین آب شرب بخشهای باینگان و بانوره در کوتاهترین زمان ممکن در دست اقدام است.
بالایی ادامه داد: آبرسانی به روستای دودان و پایان مطالعات آبرسانی به روستاهای وزلی و نروی در بخش نوسود را در دستور کار قرار دادهایم.
او گفت: انتظار میرود با اجرای پروژههای آبرسانی در دست بررسی بتوانیم به زودی مشکل کمآبی در شهرستان پاوه را برطرف کنیم.
سرپرست فرمانداری پاوه موضوع فرهنگسازی در مصرف آبشرب و استفاده بهینه از منابع آبی را بسیار مهم عنوان کرد .
انتهای پیام/د